Gazzetta awards για να τα καμαρώνεις

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Gazzetta awards για να τα καμαρώνεις

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος μεταφέρει τον ενθουσιασμό της συντακτικής ομάδας του gazzetta τόσο για την συμμετοχή – ρεκόρ των ψηφοφόρων όσο και για την ποιότητα των ψήφων στα gazzetta awards 2016.

Στο gazzetta είχαμε παρακολουθήσει με μεγάλο ενθουσιασμό την εξέλιξη και την απήχηση των gazzetta awards 2015. Ηταν η πρώτη σαφής ένδειξη για την αθλητική κουλτούρα της πλειοψηφίας των επισκεπτών του gazzetta. Δεν μας είχε εκπλήξει τόσο η μαζική συμμετοχή όσο η ποιότητα των ψήφων που είχαν ρίξει οι περίπου 45 χιλιάδες ψηφοφόροι στην ψηφιακή κάλπη του gazzetta, και κατά συνέπεια το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχναν οι αθλητές – υποψήφιοι κατά τη διάρκεια εξέλιξης αυτής της ψηφοφορίας μέχρι τη λήξη της. Είχαμε νιώσει πέρσι ότι αυτή η πρωτοβουλία ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό: για πρώτη φορά δινόταν στο κοινό, δηλαδή στον απλό φίλαθλο η ευκαιρία να ψηφίσει και να αναδείξει τους κορυφαίους της χρονιάς.

Για πρώτη φορά οι Ελληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες, οι προπονητές, οι ομάδες θα λάμβαναν στα χέρια τους ένα τόσο μεγάλης βαρύτητας βραβείο, δεδομένου ότι η διάκριση ερχόταν από την πλατιά μάζα των φιλάθλων και όχι από μια επιτροπή ή μια τάξη ανθρώπων. Γι' αυτό και αισθανθήκαμε την ευθύνη να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε σε θεσμό αυτά τα βραβεία.

Κι έρχεται η φετινή σας συμμετοχή, η οποία περίπου έξι μέρες προτού κλείσει η κάλπη έχει ήδη ξεπεράσει τα περσινά νούμερα, για να μας αποδείξει ότι κάνουμε πολύ καλά που συνεζχίζουμε και εξελίσσουμε αυτά τα βραβεία σε πραγματικά αθλητικά βραβεία της χρονιάς. Φυσικά όσο είναι ανοιχτή η ψηφοφορία δεν μας επιτρέπεται να αποκαλύψουμε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Μπορούμε όμως για ακόμη μια φορά να καμαρώσουμε για την ποιότητα των ψήφων και, κατ' επέκταση, για την κουλτούρα των αναγνωστών του gazzetta που βρίσκουν νόημα αυτές τις μέρες να ψηφίσουν τους κορυφαίους του 2016 και να εκδηλώσουν με τον τρόπο αυτό τον θαυμασμό τους προς τα αθλητικά πρόσωπα της χρονιάς.

Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και η δράση που αναπτύσσουν στα social media προκειμένου να “προκαλέσουν” περισσότερες ψήφους δείχνει τη σημασία που δίνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στα μοναδικά βραβεία που έρχονται από το κοινό, από τους φιλάθλους, από τον κόσμο.

Μπροστά στην ίδια διαπίστωση μας φέρνει και η μεγάλη διάθεση που δείχνουν ενεργοί και παλαίμαχοι αθλητές και προπονητές όταν καλούνται να ψηφίσουν δημοσίως και να τεκμηριώσουν τις ψήφους τους μέσα από το blog των gazzetta awards 2016. Και τόσο τα περσινά όσο και τα φετινά στοιχεία έρχονται να αποδείξουν ότι οι Ελληνες αντιμετωπίζουν αυτή την ψηφοφορία με ευρύτητα αθλητικού πνεύματος, δηλαδή ότι εκτιμούν, θαυμάζουν και επαινούν την προσπάθεια και την υπέρβαση από όποιο άθλημα και αν έρχεται και όχι μόνο από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Είναι ένα πάρα πολύ καλό, πάρα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την νοοτροπία της ψηφιακής γενιάς των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η ψηφοφορία. Δείχνει ότι αυτοί που ήρθαν και αυτοί που έρχονται έχουν ποιοτικότερα φίλαθλα συναισθήματα και καλύτερη αθλητική αντίληψη, ότι διαμορφώνουν ποιοτικότερη αθλητική κουλτούρα συγκριτικά με τους μεγαλύτερους και τους προηγούμενους. Μας δίνει μεγάλη χαρά που το διαπιστώνουμε, μας κάνει υπερήφανους που εμείς, το gazzetta, είμαστε το Μέσο που καταγράφει την τάση και εκφράζει, μέσα από αυτή την ψηφοφορία, αυτή την αλλαγή.

Μολονότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η ψηφοφορία (είναι ανοιχτές οι μάχες και γίνονται μεγάλα ντέρμπι στις περισσότερες κατηγορίες) και δεν βρισκόμαστε μπροστά στο τελικό ρεκόρ συμμετοχής δεν είναι νωρίς για να εκφράσουμε ξανά τον ενθουσιασμό μας για αυτό που συμβαίνει, για να καμαρώσουμε για την ποιότητα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της πλειονότητας των αναγνωστών μας, αλλά και για να δεσμευτούμε για την συνέχιση και την εξέλιξη αυτής της ψηφοφορίας προκειμένου χρόνο με το χρόνο αυτά τα βραβεία να βαραίνουν περισσότερο και να επιτυγχάνουν να φέρουν ακόμη πιο κοντά τους αθλητές και τις αθλήτριες στον κόσμο που τους σέβεται, τους χειροκροτεί και τους καμαρώνει. Συνεχίστε να μας εκπλήσσετε, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο για εσάς!

Προλαβαίνετε! Μπείτε τώρα στην ψηφιακή κάλπη των gazzetta awards 2016 και ψηφίστε τους κορυφαίους της χρονιάς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.