Κι αν είναι η μοίρα μου... (videos)

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Κι αν είναι η μοίρα μου... (videos)

bet365

Η περίπτωση ατυχίας για… όσκαρ του Παναγιώτη Βασιλόπουλου δεν είναι η μόνη αθλητών (Κάτας, Ματσιγιάουσκας, Βούγιανιτς, Κωστής, Λεοντίου, Λαγός, Γκονζάλες) στην Ελλάδα. Το gazzetta.gr αναλύει.

Η οριστική διάγνωση του ιατρού του Ολυμπιακού (το θέμα τραυματισμού είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr ) η οποία έκανε λόγο για ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη έξω μηνίσκου για τον Βασιλόπουλο, κάτι που σημαίνει εκτός από 6-9 μήνες ασφαλώς ήταν μεγάλο σοκ για τον παίκτη. Σκεφτείτε ότι είχε χάσει δύο προηγούμενες σεζόν λόγω προβλημάτων στη μέση του… Δεν είναι ο μόνος αθλητής που είχε ραντεβού με την ατυχία του σε παρκέ ή σε χορτάρι, σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, σε προπόνηση! Κάποιοι επανέρχονται και μάλιστα συνεχίζουν να είναι πρωταγωνιστές, όπως συνέβη με τον Τζιμπρίλ Σισέ που έχει μπει στη λίστα με τους χειρότερους τραυματισμούς στον κόσμο ever και άλλοι δεν επανέρχονται ποτέ. Άλλοι μιλούν για ιατρικά λάθη, άλλοι για κακή αποθεραπεία, άλλοι τα βάζουν με την ατυχία τους. Άσχημα παιχνίδια της μοίρας…

ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΑ ΣΤΟ KICK BOXING!

Ακόμη και ο καλύτερος Ελληνας αθλητής του kick-boxing, o Mιχάλης Ζαμπίδης αναφερόμενος στη βιαιότητα του αθλήματός του σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο είχε πει σε συνέντευξή του: « Αν το πάρουμε στατιστικά, στο ποδόσφαιρο γίνονται περισσότεροι και σοβαρότεροι τραυματισμοί»! Υπάρχουν βέβαια και τραυματισμοί που κινδυνεύει η ζωή σου. Όπως συνέβη όχι εδώ, αλλά με έναν γνωστό μας τον Σάκοτα στη Σκαβολίνι με την Τέραμο,, όπου μπήκε στην εντατική για εγχείρηση στο λεπτό έντερο! Κινδύνευσε ακόμη και η ζωή του. Αλλου τύπου τραυματισμός ήταν στο μπάσκετ όταν ο Κώστας Πασχάλης είχε τραυματίσει με αντιαθλητικό φάουλ τον Φώτη Βασιλόπουλο στον αγώνα της Δάφνης με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου και του είχε γυρίσει η γλώσσα! Αν δεν υπήρχε ο θεατής που είχε γνώσεις ιατρικής ο Βασιλόπουλος μπορεί να μην είχε ζήσει!

Ας θυμηθούμε κάποιους τραυματισμούς στην Ελλάδα στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο που τους κόστισαν ακριβά!

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΟΝΤΕΤ ΚΑΤΑΣ

Η δήλωσή του είναι ανατριχιαστική: «Σταμάτησα πολύ νέος, δεν ήμουν ούτε 26 χρονών! Θα ήθελα να δω τι παίκτης θα ήμουν στα 30 μου, πόσο θα είχα βελτιωθεί και πόσο καλός θα ήμουν. Και αυτό με σκοτώνει!» Για όσους δεν θυμούνται ο Οντέτ Κάτας πρόλαβε να πάρει το ευρωπαϊκό με τον Παναθηναϊκό και τραυματίστηκε στην επιγονατίδα στις αρχές Σεπτέμβρη το 2000 στη Ρόγκλα, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας! Πότε επέστρεψε; ΠΟΤΕ! Ο παίκτης επέμενε να χειρουργηθεί στο Ισραήλ.. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία δυο-τριών μηνών από την ενεργό δράση, όμως όταν έφτασε η ώρα της επιστροφής τα πράγματα άλλαξαν.. Παραμονές Χριστουγέννων ο αθλητής υπεβλήθη σε αρθροσκοπικό καθαρισμό, ο οποίος έδειξε ότι ο Κάτας είχε προσβληθεί από ένα μικρόβιο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.. Εκανε δεκάδες επισκέψεις σε γιατρούς σε όλο τον κόσμο και τέσσερις εγχειρήσεις!. Τον Ιούνιο του 2004 παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το μπάσκετ και την ενεργό δράση! Για όσους δεν θυμούνται τι εστί Κάτας, ήταν επιπέδου ΝΒΑ και μάλιστα ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα, τότε που στο επαγγελματικό μπάσκετ δεν έπαιρναν τόσο εύκολα Ευρωπαίους…

ΑΡΒΙΝΤΑΣ ΜΑΤΣΙΓΙΑΟΥΣΚΑΣ

Ο γιός της ατυχίας; ‘Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι Αγγελόπουλοι που έριξαν εκατομμύρια, όπως αποδείχτηκε στο… βρόντο! Ο Λιθουανός σούπερ σταρ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στις 20 Ιουλίου το 2006 στον Ολυμπιακό και στις 16 Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα, σε φιλικό προετοιμασίας!Για περίπου 6 μήνες δεν έπαιξε δηλαδή ούτε δευτερόλεπτο σε επίσημο ματς. Είχε επιστρέψει στις 3 Απριλίου του 2007 εναντίον της Ταού Κεράμικα για τα πλέϊ-οφ.Τι έκανε; Σε 14 λεπτά είχε πετύχει 2 πόντους με βολές! Στη συνέχεια ένας τραυματισμός του στη Λιθουανία κατά την διάρκεια των διακοπών του (έπαιζε μπάσκετ με φίλους του;) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη λύση των… δικαστηρίων. Οι Πειραιώτες υποστήριξαν ότι είχαν στοιχεία, είναι πως ο Ματσιγιάουσκας τραυματίστηκε σε προπόνηση με την Νεπτούνας, χωρίς να έχει πάρει άδεια από την ΚΑΕ. Το συμβόλαιο του «Μάτσε» με τον Ολυμπιακό ήταν 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο! Ο ιδιος έλεγε ότι είχε τραυματιστεί σε ατομική προπόνηση. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το δικαστήριο και δεν του κατέβαλλε το σύνολο των αποδοχών του. Τον Ιούνιο του 2010 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

ΜΙΛΟΣ ΒΟΥΓΙΑΝΙΤΣ

Η ατυχία του έστειλε (για τρίτη φορά στην καριέρα του) ξανά γράμμα- συστημένο! Ο Σέρβος έμεινε στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Πανιώνιο (16 Ιανουαρίου 2011) για να τον βοηθήσει εναντίον της ΑΕΚ και τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Κάστλ. Υπέστη συντριπτικό κάταγμα της περόνης και χειρουργήθηκε. Το παιχνίδι της μοίρας; Είχε συμφωνήσει και ετοιμαζόταν να βοηθήσει την Παρτιζάν στο Τοp 16, όμως την τελευταία στιγμή αποφάσισε για ένα ματς να βοηθήσει τους κυανέρυθρους!

Το 2001 αποφάσισε να αφήσει τον Αστέρα... για να πάει στη μισητή αντίπαλο, Παρτιζάν. Ο 21χρονος τότε Βούγιανιτς είχε μπει στο στόχαστρο πολλών ομάδων της Ευρώπης και του ΝΒΑ! To 2002 οι Νικς τον επέλεξαν στο δεύτερο γύρο του ντραφτ στην 36η θέση, αλλά στη συνέχεια δόθηκε ανταλλαγή στους Φοίνιξ Σανς. Ο ίδιος προτίμησε να μείνει στην Παρτιζάν και εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Euroleague (25.8π. μ.ό). Την περίοδο 2004-05 στην Σκίπερ Μπολόνια ο Σέρβος γκαρντ έπαθε ρήξη χιαστών! Στη συνέχεια του εμπιστεύτηκε θέση η Μπαρτσελόνα και έβαλε όρο για τραυματισμό στο συμβόλαιό του και δυστυχώς οι Καταλανοί επιβεβαιώθηκαν. Τραυματίστηκε στα πρώτα ματς και στη συνέχεια έπαθε και υποτροπή. Το καλοκαίρι του 2006 ήρθε στον Παναθηναϊκό και με τον Ομπράντοβιτς πήρε και τις τρεις Κούπες (το φάιναλ φορ είχε γίνει στην Αθήνα). Ο Παναθηναϊκός είχε όμως πολλούς γκαρντ και οδηγήθηκε στην έξοδο. Βαριά θλάση (δύο μήνες off) είχε και με την Εφες Πίλσεν το 2008-09. Nα σημειώσουμε ότι ο Βούγιανιτς ήταν βασικό βασικό στέλεχος της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 στην Ινδιανάπολη και στην ισπανική Μούρθια πριν έρθει στον Πανιώνιο ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ πρωταθλήματος με 17,7 πόνους μέσο όρο! Ο νέος τραυματισμός του τον άφησε ξανά για περίπου 6 μήνες εκτός γηπέδων, ενώ το να περάσει τον Ατλαντικό αποδείχτηκε τελικά… όνειρο απατηλό!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Αριστεροπόδαρος και από τους λίγους με τέτοια τεχνική κατάρτιση ο Λεοντίου. Ο σοβαρότατος τραυματισμός του με τον Λούα- Λούα την 1η αγωνιστική της περιόδου 2007-08 στη Λεωφόρο ανέκοψε την καριέρα του.23 ετών τότε, αλλά και 23 αναθεματισμένα λεπτά, πριν από τη λήξη του ντέρμπι! Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή εντός 4 μηνών, ωστόσο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τον Γάλλο Πασκάρ Κριστέλ, παρουσία του Αργύρη Μήτσου, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή. Το γόνατο του είχε καταστραφεί (ρήξη οπισθίου χιαστού, ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη ιγνυακού τένοντα, ρήξη οπισθίου θυλάκου και ρήξη έσω και έξω μηνίσκου του αριστερού γόνατος) και από ειδικούς είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια. Συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο ματς με την Βιγιαρεάλ, 545 μέρες μετά τον τραυματισμό του. Παραχωρήθηκε δανεικός στη συνέχεια στην Καβάλα και τώρα συνεχίζει (ξανά δανεικός) την καριέρα του στην Ηλιούπολη.

ΕΚΙ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Ήταν 1η Αυγούστου 2006 στο φιλικό με τον Απόλλωνα, όταν κόλλησε το αριστερό πόδι του Γκονζάλες στο χορτάρι. Εγινε αυτό που είχαν φοβηθεί όλοι, καθώς η μαγνητική τομογραφία είχε δείξει πλήρη ρήξη του οπίσθιου χιαστού στο γόνατο. Ο Εκι που είχε υπογράψει συμβόλαιο στον ΠΑΟ και έπαιρνε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ τη σεζόν, ποτέ δεν ξαναήταν όπως παλιά. Ειδικά σε ποδοσφαιριστές που βασίζονται στην τεχνική τέτοιοι τραυματισμοί τους αφήνουν πολύ… πίσω. Δεν θα αγγίξουμε θέματα όπως ποιος έκανε την επέμβαση και γιατί. Μέχρι να επέλθει ο τραυματισμός του είχε χάσει λόγω… τραυματισμού μόνο ένα ματς στα περίπου δυόμισι χρόνια που ήταν στον ΠΑΟ! Μόλις επέστρεφε, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις (θυμόμαστε ένα φιλικό με τον Ηλυσιακό αποχώρησε μόλις στο 8’) . Αποχώρησε από τον ΠΑΟ, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον ξέχασαν αφού και το 2010 υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στη Φλουμινένσε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΓΟΣ

Και η δική του περίπτωση θυμίζει λίγο του Χρήστου Κωστή. Εκανε καταπληκτικά ματς με τον Ηρακλή (περίοδο 2005-06) και κατέληξε στην ΑΕΚ, ενώ υπήρχε στη λίστα και των άλλων μεγάλων . Αντί να βρει την υγειά του όμως, βρήκε το… μπελά του! Αρχικά αγωνιζόταν ως αμυντικός, μετά έγινε μέσος. Τα προβλήματα στον αχίλλειο τένοντα του , τα οποία δημιουργήθηκαν από την επιβάρυνση του από συνεχή παιχνίδια κι από τη διάθεση του να βοηθήσει την ομάδα του , αλλά και την Εθνική Ελπίδων παίζοντας ακόμα και τραυματίας , τον άφησαν έξω ουσιαστικά για 2 χρόνια . Χειρουργήθηκε στη Φινλανδία , γύρισε , παρουσίασε πάλι πρόβλημα κι υποχρεώθηκε και σε δεύτερη επέμβαση για τον τελικό καθαρισμό της περιοχής όπου είχε τη φλεγμονή στο πόδι του . Είχε άλλον έναν τραυματισμό, αλλά έχει καταφέρει να παραμείνει στη μεγάλη του αγάπη και τα καταφέρνει περίφημα. Μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο δεύτερο ματς Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού πριν από λίγες μέρες. Ηθελε να παίξει τόσο πολύ στην ΑΕΚ, που αυτό έπαιξε ρόλο στο να το βάλει πείσμα, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση της Ενωσης (για νέο συμβόλαιο με τα μισά λεφτά).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

Ένας από τους πιο άρτιους τεχνικά Ελληνες ποδοσφαιριστές, Με παρτενέρ τον Νικολαΐδη συνέθεταν ένα ξεχωριστό και εκρηκτικό δίδυμο στην ΑΕΚ (τον είχε πάρει μεταγραφή από τον Ηρακλή). Στις 23 Οκτωβρίου του 1997 η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Η Ενωση αντιμετώπιζε την Στουρμ Γκρατς για το Κυπελλούχων και σε μία ανύποπτη φάση ο Κωστής συγκρούστηκε με τον κίπερ των Αυστριακών Σίντορτσουκ σε μία προβολή που επιχείρησε. Αυτό ήταν! Το κάταγμα κνήμης και περόνης τον άφησε στην ουσία πολύ περισσότερο από 6 μήνες έξω... ‘Εμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τρία χρόνια και όταν επέστρεψε το 2002 δέχτηκε το τελειωτικό κτύπημα. Στο στάδιο Νίκος Γκούμας ξανά η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Απόλλωνα για το Κύπελλο στις 19 Δεκεμβρίου του 2002 και ο Κωστής όχι μόνο έκανε μαύρα Χριστούγεννα, αλλά στην ουσία αυτό έβαλε τέλος στην καριέρα του. Εσπασε το «πονεμένο» του πόδι…

WORST TOP TEN
Η λίστα με τους 10 χειρότερους τραυματισμούς στα γήπεδα όλου του κόσμου, που είχε δημοσιεύσει αγγλική ιστοσελίδα, η οποία περιλαμβάνει και τον Σισέ, έχει ως εξής:
1. Ντέιβιντ Μπαστ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κόβεντρι, 1996)

2. Λουκ Νίλις (Ίπσουιτς-Άστον Βίλα, 2000)

3. Τζιμπρίλ Σισέ (Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ, 2004)

4. Τζιμπρίλ Σισέ (Γαλλία-Κίνα, 2006)

5. Χένρικ Λάρσον (Λιόν-Σέλτικ, 1999)

6. Εντουάρντο (Μπέρμιγχαμ-Άρσεναλ, 2008)

7. Άλαν Σμιθ (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2006)

8. Μάρτσιν Βασιλέβσκι (Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης, 2009)

9. Ινίγο Ντίας Ντε Σέριο (Εϊμπάρ-Ρεάλ Σοσιεδάδ, 2009)

10. Γιάκομπ Όλεσεν (2006)


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα