Απόλυτα σωστός ο Χριστοδούλου
Μέχρι πέρσι οι κανονισμοί απαγόρευαν ρητά σε κάποιον διαιτητή να δει replay οπαιασδήποτε φάσεις σε ματς Α1, αλλά αυτό άλλαξε από φέτος και πιλοτικά γίνεται καθώς όπως αναφέρει το άρθρο20 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος μπορεί κάποιος διαιτητής αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το replay. Αυτό έπραξε και ο Χρήστος Χριστοδούλου στο Αλεξάνδρειο.
Η αλήθεια για το Instant Replay
Με την εμπειρία του πήρε πάνω του τη φάση και αφού είδε αρκετές φορές το replay της τελευταίας φάσης με το λέι απ του Ντομινίκ Τζέιμς και το κόψιμο του Κάιλ Χάινς, αποφάσισε το σωστό. Έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και ευτυχώς δεν τίναξε το ματς στον αέρα.Η κίνηση του ήταν στο πνεύμα του αγώνα, γι' αυτό και μετά την απόφαση του να δει το replay ουδείς διαμαρτυρήθηκε στο Αλεξάνδρειο αφού όλοι γνώριζαν πως ο Έλληνας διαιτητής με την εμπειρία του, αλλά και τα πολλά replay που είδε, πήρε την σωστή απόφαση.Το Instant Replay, όμως, έχει άλλη έννοιά. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε φάσεις που υπάρχει διαφωνία για το εάν έχει λήξει ο χρόνος ή όχι. Ο Χρήστος Χριστοδούλου, όμως, το χρησιμοποίησε για να δει εάν ήταν σωστό ή όχι το κόψιμο του Κάιλ Χάινς.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
