Συγνώμη, αλλά είναι άδικο

Συγνώμη, αλλά είναι άδικο

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Συγνώμη, αλλά είναι άδικο

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει για μία αδικία που έγινε χθες στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκης». Κι όχι για πρώτη φορά…

ΟΧΙ, δεν είναι ο Αμπντούν ο ακραίος κυνηγός που έχω στο μυαλό μου για τον Ολυμπιακό. Θα προτιμούσα σίγουρα τον ...Γκαλέτι. Αλλά συγνώμη, νομίζω πως είναι αδικία αυτό που γίνεται ρε παιδιά μερικές φορές με τον Αλγερινό.

Το παιδί ξεκίνησε το χθεσινό παιχνίδι και ήταν μακράν ο πιο δραστήριος επιθετικογενής παίκτης της ομάδας. Εάν στα πρώτα 22-25 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε μία κινητικότητα και κάποιες καλές στιγμές μπροστά ήταν εξαιτίας του Αμπντούν. Και με το που έκανε ένα λάθος, όταν βγήκε από δεξιά και δεν έδωσε την μπάλα στον Τοροσίδη, κατευθείαν κράξιμο ρε γαμώτο; Και μετά στο β΄ ημίχρονο πάλι το ίδιο; Και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τη δυσφορία της εξέδρας, αλλά και του Τύπου, για να μην βγάζω έξω και την... αφεντομουτσουνιά μας.

Θα μου πεις ο κόσμος τα έχει μαζεμένα από άλλα παιχνίδια, στα οποία δεν έκανε τίποτα. Μαζί σας. Έτσι είναι και δίκιο έχετε. Κι εγώ κριτική, καυστική, του έκανα με τον ΟΦΗ, με την ΑΕΚ, αλλά κι όταν μπήκε αλλαγή με τον ΠΑΟ και την Ντόρτμουντ. Αλλά ειδικά χθες ήταν άδικο. Αν μη τι άλλο προσπάθησε. Τουλάχιστον πολύ περισσότερο από άλλους.

Κι εδώ πρέπει να σκεφτούμε και κάτι άλλο. Πίσω από Μιραλάς και Τζιμπούρ, αυτούς τους κυνηγούς φίλοι μου έχει η ομάδα, αν βγάλεις τον αναπληρωματικό σέντερ φορ Πάντελιτς. Δεν έχει κανένα άλλο και τον… κρύβει. Ο Αμπντούν είναι, ο Μόνχε, ο Χαβίτο κι ο Φετφατζίδης.

 

Κι από αυτούς ο Αμπντούν έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία σε ορισμένα παιχνίδια. Όπως χθες, που έβγαλε καλές φάσεις, κέρδισε πέναλτι, έδωσε ένα έτοιμο γκολ στον Πάντελιτς, σούταρε, ήταν ρε παιδί μου μέσα στο παιχνίδι. Με τις κακές στιγμές του, αλλά ήταν μέσα στο παιχνίδι. Δεν κρυβόταν.

Βλέπουμε, άλλωστε, ότι κι ο Μόνχε δεν τραβάει, τον δε Χαβίτο τον κάναμε…μπακ, αφού αυτός κι αν δεν τράβαγε-κι έφαγε κράξιμο με το καλημέρα. Μακάρι ο Φετφατζίδης να έπαιζε καλύτερα και να ήταν αυτός ενδεκαδάτος. Ποιος δεν θα τον ήθελε. Αλλά βάζει την γκολάρα στην Μαρσέϊγ κι έκτοτε σε 174 λεπτά συμμετοχής σε τρία ματς (Αστέρα, Δόξα, Παναιτωλικό), μπορείς να θυμηθείς απ΄ αυτόν μόνο εκείνη την καλή προσωπική ενέργεια χθες που κατέληξε σε μία επικίνδυνη σέντρα, η οποία κόπηκε σε κόρνερ.

Ο Αμπντούν έχει κάτι το οποίο λείπει από αυτό τον Ολυμπιακό των πολλών απουσιών. Μπορεί να δημιουργήσει. Ίσως μόνο σε πιο μικρά ματς; Ίσως. Να πω ότι έχετε άδικο που αμφιβάλλετε; Μα κι εγώ που τα γράφω τώρα αυτά, αμφιβάλλω μέχρι που και τι μπορεί να προσφέρει.

Κι εγώ εμπιστεύομαι το κριτήριο της εξέδρας-όλοι, άλλωστε, από την εξέδρα περάσαμε. Και ξέρω ότι κι ο κόσμος επηρεάζεται κι από τον Τύπο, που έχει σύρει κι αυτός τα εξ αμάξης στον Αμπντούν. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι, ότι με το να του κόβουμε τα πόδια, δεν κερδίζουμε τίποτα. Μόνο χάνουμε.

Κατά τα άλλα, ακόμη ψάχνω να καταλάβω την χθεσινή διαιτησία. Σκέφτομαι, «αν θέλει να με ευνοήσει ο διαιτητής, δεν μου δίνει το πέναλτι από το 22' κι αλλάζει όλο το παιχνίδι;». Και επίσης σκέφτομαι, «τι νόημα μπορεί να έχει ένας επόπτης να κάνει τέτοιο κραχτό λάθος όπως στο οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ; Να με βοηθήσει, ενώ προηγούμαι με 1-0 και παίζω με παίκτη παραπάνω;».

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει 2.20 στην sportingbet.gr

Για να δούμε…

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.