Ανοιχτός για Ελλάδα ο Γιοβάνοβιτς

Gazzetta team
Ανοιχτός για Ελλάδα ο Γιοβάνοβιτς

bet365

Το όνομα του... έπαιξε και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αλλά και σε εκείνο του Παναθηναϊκού. Το φλερτ, όμως, με τον Σέρβο χαφ ποτέ δεν έγινε... γάμος. Αλλά ο ίδιος μιλώντας στο gazzetta.gr δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει στο μέλλον στη χώρα μας.

Τελικά έγινε μεταγραφικός στόχος της Λίβερπουλ, με συνοπτικές διαδικασίες έφυγε από τη Σταντάρ Λιέγης για το μεγάλο αγγλικό λιμάνι όπου πέρασε και δεν ακούμπησε, για να επιστρέψει στη χώρα όπου αναδείχτηκε πανευρωπαϊκά (πάλι εν μέσω πολιορκίας από πλευράς Ολυμπιακού), για λογαριασμό της Αντερλεχτ αυτή τη φορά. Ο λόγος για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, με τον οποίο είχαμε μία σύντομη κουβέντα με την ευκαιρία του χθεσινοβραδινού αγώνα της ΑΕΚ με την Αντερλεχτ.

Μίλαν, τη μία σεζόν ήσουν σε κουβέντες με τον Παναθηναϊκό, την άλλη με τον Ολυμπιακό και τελικά κατέληξες στη Λίβερπουλ, τώρα πάλι πίσω στο Βέλγιο για την Αντερλεχτ. Εκλεισε η πόρτα της Ελλάδας για τον Γιόβα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα είναι πάντα ένας αγαπημένος προορισμός και προσωπικά και επαγγελματικά. Λατρεύω τους Ελληνες, την παράδοση και τον τρόπο ζωής σας και θέλω να παίξω για ελληνικό κοινό στο μέλλον, όχι να κλείσω την καριέρα μου εδώ, να παίξω πραγματικά καλά.

Προς το παρών Αντερλεχτ όμως. Πως πάει η σεζόν με τη νέα σου ομάδα, είναι αυτό που περίμενες όταν επέστρεφες από την Αγγλία;

Στην Αντερλεχτ ήρθα για να κάνω νέα πράγματα. Δεν ήταν επιλογή απλά και μόνο για να παίξω ποδόσφαιρο επειδή δεν πέτυχε η υπόθεση Λίβερπουλ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω πως έχουμε τα φόντα να καταφέρουμε πολλά στην Αντερλεχτ. Εξαιρετικό ρόστερ, ισχυρή και σταθερή διοίκηση. Μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Μας είχες συνηθίσει να παίζεις κυρίως στον αριστερή πτέρυγα αλλά συχνά να πατάς περιοχή και να γίνεσαι κανονικός στράικερ. Φέτος στην Αντερλεχτ δεν είναι λίγα τα παιχνίδια που βρέθηκες να παίζεις στη δεξιά πτέρυγα και μάλιστα επιτυχώς. Τελικά ποια είναι η αγαπημένη θέση σου από τις τρεις;

Και οι τρεις. Δεν με πειράζει όπου κι αν με επιλέξει ο προπονητής να αγωνιστώ. Αρκεί να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η θέση που μου αρέσει περισσότερο. Να παίζω μπάλα.

Σχετικά με το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Νίκη και σίγουρη πρόκριση, κατά πάσα πιθανότητα και πρωτιά. Ένα σχόλιο;

Κοίταξε, στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πραγματικά πολύ καλά και θα μπορούσε να έχει απογειωθεί το σκορ αν είμαστε πιο προσεκτικοί. Στην επανάληψη δώσαμε χώρο στην ΑΕΚ και μπόρσε να φτιάξει το παιχνίδι της από πίσω για να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Κακώς, οφείλουμε κεντρώοι και επιθετικοί να είμαστε πιο καλοί στα αμυντικά μας καθήκοντα, στο μαρκάρισμα αντιπάλων και χώρου. Αλλά και να είμαστε πιο σοβαροί και εύστοχοι στην τελική προσπάθεια να τελειώνουμε τα ματς που μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε. Με την ΑΕΚ ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε, αλλά δώσαμε δικαιώματα. Ευτυχώς ήταν σε τρομερή μέρα ο Ζιγιέ. Παιχταράς που μυρίζει το γκολ, δεν είναι ψηλό παιδί, αλλά σκόραρε και με το κεφάλι. Φοβερή εμφάνιση. Τέλος καλό, είμαστε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα στην Αθήνα.

Ζητήσαμε από τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς μία φωτογραφία και κατά το «στήσιμο» μπροστά στην κάμερα του …ξέφυγε και η προτίμησή του για ελληνικό σύλλογο. Απευθυνόμενος στον διευθυντή επικοινωνίας της Αντερλεχτ Νταβίντ Στέεγκεν είπε: «Θέλουν να με πάρουν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό!».

 

Τελευταία Νέα