Εδώ... ο καλός Αμορίμ (vids)!

Εδώ... ο καλός Αμορίμ (vids)!

Γιώργος Καραμάνος
Εδώ... ο καλός Αμορίμ (vids)!

bet365

Ο Ρούμπεν Αμορίμ φωτογράφισε στην πατρίδα του ως ενδιαφερόμενο τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr παραθέτει τα λεγόμενα και τα δεδομένα της περίπτωσης του μέσου που θα ήθελε ο Ζεσουάλδο.

Οπως γράψαμε σήμερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει δύο παίκτες για τον χειμώνα. Με την προϋπόθεση πως ο ένας είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι ο περιφερειακός επιθετικός, Ούγκο Βιέιρα, ο άλλος θα είναι ένας πολυσύνθετος μέσος που θα μπορεί να παίξει τόσο δεξιά όσο και μπροστά από τον αμυντικό μέσο.

Το όνομα που έχει διαρρεύσει ως ενδεχόμενου στόχου, είναι εκείνο του Ρούμπεν Αμορίμ. Αυτό βασικά έχει προκύψει από το ρεπορτάζ της Μπενφίκα και όχι από την Ελλάδα. Στους Λουζιτανούς ο 26χρονος μέσος δεν παίζει παρά ελάχιστα. Φέτος έχει δώσει το παρών σε τρία ματς ως βασικός και σε δύο ακόμα ως αλλαγή (πέρσι αντίστοιχα τα νούμερα ήταν 6-5), με συνέπεια να θέλει να φύγει.

Αυτό είναι κάτι σαν κοινό μυστικό στις τάξεις της ομάδας και ο διεθνής Πορτογάλος (έδωσε το παρών και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής) προσπαθεί με κάποιο τρόπο να την... κάνει τώρα τον Γενάρη. Ο λόγος είναι πως έχει τρελή επιθυμία να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το EURO, με τον Πορτογάλο εκλέκτορα, Πάουλο Μπέντο να του έχει πει κατ' ιδίαν πως εάν παίζει πιο πολύ, θα αποκτήσει αυξημένες πιθανότητες να κληθεί.

Το πρόβλημα με την Ευρώπη
Ο μάνατζερ του έχει ξεκινήσει την σχετική κουβέντα με τη διοίκηση των Αετών της Λισσαβόνας, ο οποίοι όμως έχουν τους ενδοιασμούς τους αναφορικά με την αποδέσμευση του (πώληση ή δανεισμό). Βλέπετε η παρουσία του και μόνο στο ρόστερ της ομάδας είναι σημαντικότερη και από την αγωνιστική συνεισφορά του. Στην Πορτογαλία κάθε ομάδα πρέπει να έχει οκτώ γηγενείς (ακριβώς τόσους έχει η Μπενφίκα), ενώ στην Ευρώπη το ζήτημα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο Αμορίμ είναι παιδί των ακαδημιών του συλλόγου (κάθε ομάδα πρέπει να έχει τέσσερα τέτοια). Επίσης το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2013 και δεν είναι εύκολο να δοθούν χρήματα για την αγορά του. Οπότε αυτομάτως (ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός μόνο με δανεισμό θα μπορούσε να ασχοληθεί) θα πρέπει να γίνει κίνηση για εξασφάλιση δανεισμού.

«Με ενδιαφέρει η Ελλάδα»
Επισήμως κάτι τέτοιο σίγουρα δεν έχει συμβεί. Ωστόσο, ο ίδιος ο παίκτης έχει αναφέρει στο περιβάλλον του πως υπάρχουν δύο σημαντικές οψιόν για το μέλλον του, κάτι που σημαίνει πως έχει γίνει η προσέγγιση. Ολο το ζουμί στην υπόθεση είναι πως έχει πει ξεκάθαρα πως: «Πρόκειται για μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και μία από τις μεσαίες της Ιταλίας που όμως με θέλουν δανεικό». Μάλιστα ο Ρούμπεν Αμορίμ φρόντισε να εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την πρώτη επιλογή που είναι φως φανάρι πως είναι ο Παναθηναϊκός.

«Θα με ενδιέφερε η προοπτική της Ελλάδας. Είναι μία ομάδα όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά απ' ότι μαθαίνουμε και εδώ στην Πορτογαλία και σίγουρα θα μπορούσα να παίξω με περισσότερη συνέπεια». Αυτό το... («απ' ότι μαθαίνουμε εδώ στην Πορτογαλία») είναι άκρως φωτογραφικό για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον αντίκτυπο που έχει στην πατρίδα του η φετινή πορεία του Τριφυλλιού. Στα υπέρ της περίπτωσης Ρούμπεν Αμορίμ συγκαταλέγεται και το οικονομικό. Ο παίκτης δεν είναι υψηλά αμειβόμενος και δεν εισπράττει περισσότερα από 300-350.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που μόνο απαγορευτικό δεν είναι σε σχέση με την ποιότητα του.

Εξυνος, τρεχαντήρι, πασέρ
Ο Αμορίμ θεωρείται από τους πλέον εγκεφαλικούς Πορτογάλους της γενιάς του. Μοιάζει πολύ με τον Κατσουράνη όσον αφορά τον έξυπνο τρόπο που κινείται και βλέπει γήπεδο, αλλά σε σχέση με τον τωρινό Κατσούρ, καλύπτει περισσότερα χιλιόμετρα. Διαθέτει πολύ καλή κάθετη πάσα, είναι ιδιαίτερα τεχνίτης και εξαιρετικός στο να ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική του προπονητή. Μπορεί επίσης να παίξει και ως δεξί χαφ, αλλά εκεί το πρόβλημα είναι πως επειδή δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του χαφ-εξτρέμ που ζητάει από την εν λόγω θέση σε αυτό το 4-3-3 που εφαρμόζει ο Φερέιρα.

Δείτε το βίντεο με τον Ρούμπεν Αμορίμ... ΕΔΩ



Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα