Μόνο ο Ολυμπιακός

Μόνο ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Μόνο ο Ολυμπιακός

bet365

Πολύ δύσκολα τα τελευταία 20 χρόνια ομάδα που έχει πάρει διαφορά πέντε βαθμών στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής έχει χάσει το πρωτάθλημα. Η μοναδική που έχει κάνει την ανατροπή είναι ο Ολυμπιακός.

Από τότε που καθιερώθηκε το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0 (σεζόν 1992/93), 17 φορές βρέθηκε ο πρωτοπόρος με πέντε ή περισσότερους βαθμούς από τον δεύτερο, ωστόσο μόνο σε τρεις περιπτώσεις η ομάδα που έκανε την ανατροπή κατάφερε να τερματίσει τελικά στην πρώτη θέση.

Αυτή η ομάδα και στις τρεις περιπτώσεις ήταν ο Ολυμπιακός. Η πρώτη ανατροπή σημειώθηκε τη σεζόν 1997/98. Την 6η αγωνιστική, ύστερα από μια ήττα στον ΠΑΟΚ από την Τούμπα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο -6, αλλά τη 10η έπιασαν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Τη σεζόν 2002/03 ο Ολυμπιακός βρέθηκε τρεις αγωνιστικές (9η, 10η και 15η) στο -5 από την ΑΕΚ, αλλά στο τέλος κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στην ισοβαθμία, σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών.

Τέλος τη σεζόν 2007/08 η ΑΕΚ ήταν στο +6 την 6η αγωνιστική, αλλά στο τέλος ο Ολυμπιακός κάλυψε το χαμένο έδαφος και πήρε τον τίτλο με δύο βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για την περιβόητη υπόθεση Βάλνερ που σημάδεψε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα