Τηλεκοντρόλ με... Mπάλα(ς)!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Τηλεκοντρόλ με... Mπάλα(ς)!

bet365

Ο Μπάλας Μέγιερι σπάει πλάκα με τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, ο Γεωργέας κάνει τη δήλωση της εβδομάδας και ο Τσάκας είναι έτοιμος για δέσιμο! Όλα αυτά στο zapping αυτής της εβδομάδας, μαζί με τους FAB5 και τους λοιπούς πρωταγωνιστές!

Fabulous Five!

Ηλίας Ψινάκης, Τρύφωνας Σαμαράς, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Μέρλος και Πάνος Φασουλής... Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι περνάνε το Σαββατοκύριακό τους παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Super League. Είναι, όμως, οι «Fab 5» και εκείνοι που μας δίνουν την αφορμή για τους πέντε καλύτερους της αγωνιστικής:

Λέο Μπέλεκ: Όλοι τον είχαν για το... μαύρο πρόβατο στην ΑΕΚ. Η εκνευριστική σε ορισμένες περιπτώσεις αστοχία του στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε φέρει τους οπαδούς της Ένωσης στα όριά τους, όμως ο Καμερουνέζος αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό του. Πέτυχε και τα δύο γκολ του δικεφάλου στη νίκη στο Αγρίνιο κι έφτασε τα τρία στη σεζόν, ενώ έχει και τρεις ασίστ.

Ροτζέριο Μάρτινς: Πέρυσι είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά, όμως χάθηκε στην πορεία... Φέτος, ίσως γίνει το αντίθετο. Ο προηγούμενος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης έδειχνε να μην τον πιστεύει και ιδιαίτερα, ο Σάκης Τσιώλης όμως τον καθιερώνει βασικό και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού κι έσπασε και τον άγραφο νόμο που θέλει παίκτη που κερδίζει το πέναλτι να μην ευστοχεί στην εκτέλεσή του.

Σίλβα Κλέιτον: Υπάρχει ένας βασικός λόγος που όλοι θέλουν να σκοράρει ο Σίλβα Κλέιτον. Δείχνει πως έχει τον τρόπο να παρασέρνει τους συμπαίκτες του σε πανηγυρισμούς έξω από τα συνηθισμένα και τα καθιερωμένα, κάτι που δίνει διαφορετικό χρώμα σε ένα γκολ, σε έναν αγώνα, ακόμα και σε ένα πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος μοιάζει σαν κατεψυγμένο προϊόν που μόλις φύγει ο πάγος, είναι πιο νόστιμο και από το φρέσκο και πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Αντρέ Σκέμπρι: Ο Ολυμπιακός Βόλου τον βρήκε, αλλά ο Πανιώνιος τον εκμεταλλεύεται... Ο Μαλτέζος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της επαρχιακής ομάδας, έπαιξε στο Europa League, αλλά μετά τις εξελίξεις έπρεπε κι εκείνος να βρει ένα μέρος να απορροφηθεί! Στο χθεσινό ματς είδε αρκετούς από τους πρώην συμπαίκτες του απέναντί του και ίσως να ένιωσε πιο άνετος, αφού ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου κι εκείνος που με ένα γκολ και μια ασίστ έκανε τη διαφορά για τον Πανιώνιο κόντρα στον Άρη.

Θοδωρής Βασιλακάκης: Ο Χρήστος Πανόπουλος ετοιμάζεται για την επόμενη αγοραπωλησία του! Έχουν περάσει, άλλωστε, αρκετά χρόνια από την τελευταία εξαγωγή που έκανε η Ξάνθη και ο Θοδωρής Βασιλακάκης δύσκολα θα μείνει στην ακριτική πόλη μετά τα Χριστούγεννα. Κι αν λόγω οικονομικής κρίσης δεν έρθει τώρα η πώληση, τότε το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο 23χρονος μέσος ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι της Ξάνθης εντυπωσιακός, όχι μόνο γιατί σκόραρε, αλλά γιατί συνολικά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και μαζί με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ετοιμάζονται να φέρουν πολλές χιλιάδες ευρώ στην ακριτική πόλη.

Dark room!

Η Νάντια Μπουλέ παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι που φέρνει αντιμέτωπο τους ανθρώπους με δύο από τους μεγαλύτερους φόβους τους. Το σκοτάδι και το άγνωστο! Στο δικό μας dark room κλείνουμε τα φώτα και αφήνουμε τους χειρότερους ή τους μοιραίους της αγωνιστικής αντιμέτωπους με τα... παραπτώματά τους. Εξαιρούνται εκείνοι που θα έχουν δική τους κατηγορία!

Ερνέστο Βαλβέρδε: ¿Hables Gregio? No! Hables Espanol Senior Valderde, όλοι το έχουμε καταλάβει, αλλά εκείνο το κακόμοιρο το παιδάκι τι φταίει; Εκτός κι αν ο σχεδιασμός του παιχνιδιού ήταν πάλι να κρατήσετε το 0-0 ως το 60’ και μετά να μπει ο Γιάννης Φετφατζίδης και να σκοράρει.

Δημήτρης Κύρκος: Όταν ένας παίκτης κλοτσάει έναν άλλο αντίπαλο παίκτη και είμαστε μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι! Δεν σημαίνει πως όποιος πέφτει κάνει θέατρο...

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Όταν μας κλοτσάνε στο πόδι και πιάνουμε το στήθος, σαν να τα μπερδεύουμε λιγάκι παραπάνω! Μπερδεύεται λίγο ο διαιτητής, μπερδεύουμε λίγο και τον κόσμο... Δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια στο πέσιμο!

Πέτρος Ζουρούδης: Εκ Βοιωτίας... Αν κάποια μέρα δεν μας θέλει η μπάλα κι έχουμε χάσει τα άχαστα, μπορούμε και να αφήσουμε κάποιον άλλο να δοκιμάσει να βάλει γκολ! Δεν είναι καθόλου κακό...

Στέφανος Αθανασιάδης: Santa Claus is not coming to town… Προτίμησε να κάνει βουτιά!

Dancing on ice!

Αν έχετε λίγη υπομονή και το επιτρέπει και ο προϋπολογισμός της ιστοσελίδας μας, μπορεί να ζητήσουμε κριτική επιτροπή. Ο Πέτρος Κωστόπουλος θα εξαιρεθεί λόγω συλλογικών προτιμήσεων, ο Αλέξης Κωστάλας θα κάνει το gazzetta on air και η Έλενα Παπαρίζου θα βοηθήσει σίγουρα στην επισκεψιμότητα του site μας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ασχοληθούμε με το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής, που αποτέλεσε το υπερθέαμα της Super League. Ναι, υπάρχει και τέτοιο!

Όνομα και πράγμα: Ο Παναθηναϊκός έχει εγκαινιάσει μια καινούργια κατηγορία... Ονομάζεται καλλιτεχνικό ποδόσφαιρο και σε μια χώρα που κινείται στα όρια της υπερβολής, το να βρει κάποιος ποιο τραγούδι χορεύουν οι παίκτες του τριφυλλιού μετά από τα γκολ τους, λογίζεται ως επιτυχία και είδηση! Οι πράσινοι, πάντως, δείχνουν να διασκεδάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε τους αγώνες και το κλίμα ευφορίας που βγαίνει στο γήπεδο είναι σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας. Οι πράσινοι συνδυάζουν το αποτελέσματα, την κορυφή και το καλό ποδόσφαιρο με χορευτικές φιγούρες και στο dancing on ice τους αξίζει μια παράσταση!

Δέστε τον!

Να μας συγχωρέσει ο Νίκος Μουτσινάς, το τσιφτετέλι της Μαρίας Ηλιάκη και οι πλαστικές της Κατερίνας Καινούργιου, αλλά τη χωρίσαμε την παρέα τους. Αποφασίσαμε ότι μόνος ένας σε κάθε αγωνιστική είναι έτοιμος για εισαγωγή ή αν το προτιμάτε για... εξαγωγή από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι παίκτης, παράγοντας, προπονητής, διαιτητής... Αν και κάτι μας λέει πως η τελευταία κατηγορία θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές.

Βλάσης Τσάκας: Παρότι τα γεγονότα του παρόντος κρίνονται μόνο από τους ιστορικούς του μέλλοντος, θα τολμήσουμε να πούμε ότι στο μέλλον, σε κάποιο παρόμοιο αφιέρωμα θα έχει ο Βλάσης Τσάκας τη δική του κατηγορία. Κάτι σαν τον τρελό του χωριού, ένα πράγμα... Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, αφού ήπιε το πρωί καφέ με τον Ροναλντίνιο, το απόγευμα ανηφόρισε στο ΟΑΚΑ.

«Αφού πρώτα αποδείξουμε την αγοραστική μας δύναμη, για να μην αμφιβάλλει κανείς για την οικονομική κατάσταση του Πρίγκιπα Σουλτάν, ανακοινώνουμε ότι η πρότασή μας για την απόκτηση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη αποσύρεται», ανακοίνωσε... ΟΚ! Δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αν δύο ώρες μετά δεν το διέψευδε: «Εμείς δεν είπαμε ότι αποχωρούμε, είπαμε ότι οι συμπεριφορές αυτές μας οδηγούν να σκεφτόμαστε σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο».

Μες στην καλή χαρά!

Κάπου κυκλοφόρησε η φήμη ότι κόβεται η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Έτσι και προκειμένου να ζει για πάντα στις καρδιές μας, αποφασίσαμε να τη συμπεριλάβουμε στις τηλεοπτικές μας εκπομπές. Για να μη χάσουμε και τον κλώνο του Σάββα Γκέντζογλου με την ωραία φράντζα. Εδώ, λοιπόν, θα μιλάμε για την ομάδα της αγωνιστικής!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Λένε συνήθως πως όταν αλλάζει ο προπονητής, αλλάζει και η ψυχολογία μιας ομάδας. Έτσι ξεκινούσε το κείμενο την προηγούμενη εβδομάδα και γιατί να αλλάξει; Ο προπονητής άλλαξε και προφανώς μαζί του άλλαξε και η ψυχολογία της ομάδας. Μόνο που θα προσθέσουμε το «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις» και είμαστε σούπερ! Ο Άρης που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μες στην καλή χαρά μετά την αλλαγή προπονητή και τη νίκη στο Ηράκλειο, τώρα βρέθηκε στο ρόλο του θύτη. Ο Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει ύστερα από επτά αγωνιστικές, στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου και παρά τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Κάτι ψήνεται!

Μια παρέα πέντε ατόμων, άγνωστοι μεταξύ τους και με μοναδικό κοινό στοιχείο εκείνο της καταγωγής, γίνονται φίλοι για μια εβδομάδα. Ο ένας αναλαμβάνει να μαγειρέψει για τον άλλο, ο ένας να βαθμολογήσει τον άλλο κι επειδή στην Ελλάδα είμαστε, καταλήγει ο ένας να «θάβει» τον άλλον! Σε αυτή την κατηγορία θα μιλήσουμε για τις περιπτώσεις που κάτι καλό δημιουργείται, αλλάζει ή γεννιέται!

Ντάνιελ Τσέζαρεκ: Στην κουζίνα μπορεί να μην τα καταφέρνει καλά, όμως το γκολ ξέρει να το μυρίζεται! Ο Κροάτης επιθετικός μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του φέτος (έπαιξε ξανά μετά τις 11/9) έδειξε ότι αξίζει ευκαιρίες, έστω κι αν το όμορφο τέρμα που σημείωσε δεν είχε ουσία για τον Άρη.

Νίκος Γεωργέας: Καλύτερα να μη μιλήσουμε για τα φυτά που καλλιεργεί ο Νίκος Γεωργέας, τα οποία τον έκαναν να επιστρέψει στα νιάτα του και να παίξει στο Αγρίνιο ως αμυντικό χαφ για την ΑΕΚ!

Σανθ Οβεγιέρο Χακόμπο: Η αλήθεια είναι ότι ο γκολκίπερ της Τρίπολης δεν δέχτηκε την πίεση που και ο ίδιος θα περίμενε, όμως όποτε χρειάστηκε έκανε ακόμα και πολύ δύσκολες αποκρούσεις να μοιάζουν εύκολες. Ο Ισπανός γκολκίπερ ήταν καθοριστικός στη νίκη του Αστέρα και μάλλον θα πάρει το έπαθλο της εβδομάδας.

Στέλιος Βασιλείου: Πέρυσι στη Football League πέτυχε σε όλο το πρωτάθλημα τρία γκολ. Φέτος, στη Super League έχει σκοράρει ήδη στα δύο παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός και κάτι καλό φαίνεται να έρχεται από τη Λιβαδειά... Είναι, άλλωστε, μόλις είκοσι ετών!

Σάκης Τσιώλης: Ο πιο μεγάλος της παρέας αυτή την εβδομάδα, θα έχει πολλές ιστορίες να τους πει... Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε πριν από 15 μέρες τον Αστέρα Τρίπολης, έχασε 2-0 στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, αλλά απέδειξε ότι ξέρει να κάνει τη δουλειά του, έστω κι αν δεν πετυχαίνει πάντα στο 100% (βλέπε Άρης).

Πλάκα σπας!

Ο Σάββας Πούμπουρας και ο Δημήτρης Βλάχος ξεκίνησαν πέρυσι μια εκπομπή με φάρσες που άγγιζαν ακραίες συμπεριφορές γελοιότητας, αλλά δεν θα γίνουμε τηλεκριτικοί. Σε αυτή την κατηγορία θα βρίσκουμε την γκάφα της αγωνιστικής, η οποία θα μπορούσε ανελλιπώς να είναι από διαιτητή. Για να μην το παρακάνουμε, όμως, και μας πουν και εμπαθείς, θα είναι και ποδοσφαιριστών.

Μπάλας Μέγιερι: Από το Δόξα τω Θεώ στο Βόηθα Παναγιά! Οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού εμπνέουν... Είναι κι αυτός ένας τρόπος να βλέπει κάποιος θετικά τα πράγματα. Εμπνέουν για ανέκδοτα, εμπνέουν για παροιμίες... Μόνο τους αμυντικούς τους δεν εμπνέουν και η αντίδραση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο δεύτερο γκολ αποτυπώνει πάνω-κάτω την απελπισία που νιώθουν όλοι.

Ο Φράνκο Κοστάντσο βρήκε την ηρεμία του στον πάγκο, αλλά αποδεικνύεται πως κάτι έβλεπε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόσο καιρό και προτιμούσε τον Αργεντινό. Ο Μπάλας Μέγιερι βρισκόταν σε τραγική βραδιά, αφού ακόμα και οι αποκρούσεις του έδιναν ευκαιρίες για γκολ (σ.σ. υπάρχει μια παρόμοια με τη φάση του πέναλτι, λίγα λεπτά πριν) και τα λάθη του άνοιξαν νέο κύκλο συζητήσεων για την πολύπαθη θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Οικογενειακές ιστορίες!

Ποιος δεν είδε αυτή την ανεπανάληπτη στιγμή της ελληνικής τηλεόρασης; Ποιος δεν ταυτίστηκε με τους ήρωές της και δεν θέλησε να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα επεισόδιά της; Οι «Οικογενειακές ιστορίες», προϊόν μυθοπλασίας, αλλά με περιπτώσεις πολύ κοντά στην πραγματικότητα που ζούμε έχουν θέση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτή την κατηγορία θα παρουσιάζουμε την πιο τρελή στιγμή της αγωνιστικής, κάποιο επεισόδιο, κάποια λογομαχία... Κοινώς, όπου υπάρχει ξεκατίνιασμα!

Ο επαγγελματίας: Η ιστορία εξελίσσεται ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ένας νεαρός, φιλόδοξος άνθρωπος αρχίζει να σκέφτεται το επαγγελματικό του μέλλον. Το δημιούργημά του, εκεί που έδειχνε πως θα μπορούσε να τον καταξιώσει στο χώρο του και να σκεφτεί το μεγάλο του όνειρο, που είναι η διεθνής καριέρα, ξαφνικά γκρεμίζεται. Στο παρασκήνιο συμβαίνουν πράγματα που ουδείς γνωρίζει. Κάποιοι του βάζουν τρικλοποδιές, άλλοι μπορεί να του πριονίζουν την καρέκλα και ο επαγγελματίας ξέσπασε... Ο Γιώργος Δώνης με πολύ μυστηριώδη τρόπο ανακοίνωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη ότι μπορεί και να μη συνεχίσει στον Ατρόμητο.

«Το μόνο που θα πω είναι ότι κάποια πράγματα που αφορούν την καριέρα μου με ωθούν στο να σκεφτώ το μέλλον μου στην ομάδα. Μη με ρωτήσετε κάτι παραπάνω γιατί πρόκειται για προσωπικό θέμα».

Όσο έχω φωνή!

Η Άννα Βίσση το έκανε reality… Σιγά τα αυγά! Που να δει τι reality έχουμε εμείς εδώ στη Super League άμα θέλουμε. Μετά τις οικογενειακές ιστορίες, περνάμε στο τελευταίο μας κομμάτι, εκείνο όπου θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα τη δήλωση της αγωνιστικής! Δόξα τω Θεώ, τόσα χρόνια και από χεσμένους έχουμε και από μπουρδέλα και από βιδώματα και απ’ όλα τα καλά...

Αυτή την αγωνιστική, ο Νίκος Γεωργέας ξεχωρίζει με τη δήλωσή του. Εκείνος κι αν ξέρει από reality, τόσα χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ... «Αυτό που μετράει είναι η νίκη, συγχαρητήρια στους συμπαίκτες, στον προπονητή, στον φροντιστή στους πάντες που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε στην ΑΕΚ. Ξεπερνάμε τα προβλήματα συνεχίζουμε ακάθεκτοι, είμαστε μια οικογένεια και δείχνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά. Υπάρχουν προβλήματα, έχουμε να πληρωθούμε καιρό αλλά δουλεύουμε όλοι σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, ξέρουμε ότι στην ΑΕΚ είμαστε και ότι θα βρεθεί λύση».

* Κεντρική φωτογραφία θα είναι πάντα η πιο περίεργη ή ενδιαφέρουσα της αγωνιστικής! Στη σημερινή είναι το χορευτικό των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το γκολ που σημείωσε ο Σίλβα Κλέιτον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα