Το Euro έρχεται, αυτοί σκοράρουν!

Το Euro έρχεται, αυτοί σκοράρουν!

Gazzetta team
Το Euro έρχεται, αυτοί σκοράρουν!

bet365

Σαμαράς, Βέλλιος, Γκέκας σκόραραν το Σάββατο και ο ανταγωνισμός στην επίθεση της Εθνικής για μια θέση στο Euro 2012 κορυφώνεται! Το gazzetta.gr αναλύει τους παίκτες που έχει στο μυαλό του ο Σάντος από τους οποίους κάποιοι θα μείνουν έξω.

Διψήφιος τείνει να γίνει ο αριθμός των επιθετικών που έχει στα υπόψη ο Φερνάντο Σάντος ενόψει του Euro 2012, και ο ανταγωνισμός αυξάνεται ανάμεσα στους παίκτες καθώς πλησιάζουμε προς την τελική προετοιμασία της «γαλανόλευκης» για τη διοργάνωση στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, με κάποια από τα μεγάλα ονόματα να μένουν εκτός αποστολής αναγκαστικά!

Αναμφισβήτητα, όσο περισσότερες επιλογές έχει ένας ομοσπονδιακός τεχνικός για την τελική φάση μίας μεγάλης διοργάνωσης είναι υπέρ του, αλλά δεν παύει να είναι μία δύσκολη απόφαση ώστε να καταλήξει στους επικρατέστερους που θα μπουν στην αποστολή. Κι αν η αρχική προεπιλογή της προετοιμασίας έχει χώρο για πολλούς σίγουρα οη 23άδα που πρέπει να δηλωθεί για το Euro αναγκάζει τον Πορτογάλο να αφήσει κάποιους έξω.

Η επιστροφή του Γκέκα, το δυναμικό come-back του Χαριστέα και η ανάδειξη νέων ταλέντων έχει φέρει τον Σάντος μπροστά από ένα... sudoku στου οποίου τη λύση θα καταλήξει βλέποντας την πορεία των παικτών τους επόμενους πέντε μήνες, αλλά και στην προετοιμασία της ομάδας. Το μπλοκάκι λοιπόν του Πορτογάλου τεχνικού έχει προς το παρόν τα παρακάτω ονόματα για τη θέση του επιθετικού (στην παρακάτω λίστα δεν συμπεριλάβαμε εξτρέμ όπως οι Φετφατζίδης, Νίνης κλπ), από τα οποία μάλιστα περίπου οι... μισοί θα βρεθούν στην τελική 23άδα.

Φάνης Γκέκας (πιθανότητα παρουσίας 80%): Επέστρεψε στην Εθνική ομάδα μετά από μονοετή απουσία, σκόραρε με την Κροατία ενώ και στην Β' Γερμανίας τα πηγαίνει μια χαρά με την Άιντραχτ. Ο Σάντος δύσκολα θα τον αφήσει εκτός τελικής 23άδας μια και τον πιστεύει πολύ μάλιστα από τώρα μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού αν καταφέρει να πετύχει πολλά γκολ στη Γερμανία δείχνοντας ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (πιθανότητα παρουσίας 90%): Έγινε πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, ενώ στην Εθνική έχει μόνιμη θέση. Σκόραρε στο Μουντιάλ, σκόραρε και σε πολλά κρίσιμα ματς των προκριματικών. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα είναι στα τελικά του Euro.

Άγγελος Χαριστέας (πιθανότητα παρουσίας 80%): Στον Παναιτωλικό ξαναβρήκε την ηρεμία του και την επαφή του με τα δίχτυα. Αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική ενώ επιστρέφοντας σε αυτή έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο ματς-πρόκριση με τη Γεωργία γράφοντας το 2-1. Λογικά θα είναι στο Euro γιατί και μόνο η παρουσία του δίνει άλλο αέρα στην ομάδα.

Γιώργος Σαμαράς (πιθανότητα παρουσίας 90%): Ξεκίνησε πολύ αρνητικά τη σεζόν με τη Σέλτικ καθώς δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα μέχρι που το κατάφερε χτες κόντρα στη Σεν Μίρεν και ελπίζει πως θα αρχίσει πλέον να ανεβαίνει. Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά όπως το έκανε και με την Κροατία και στην Εθνική λογικά θα είναι βασικός στο Euro. Άλλωστε, είναι διαρκώς κοντά στην Εθνική και είναι εκεί σε κάθε μεγάλη επιτυχία.

Απόστολος Βέλλιος (πιθανότητα παρουσίας 30%): Δεν έχει κληθεί ακόμα στην Αντρών, καθώς αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων αλλά έχοντας φτάσει ηδη τα τρια γκολ φέτος με τη φανέλα της Έβερτον αξίζει να πάρει άμεσα ευκαιρία για να δείξει την αξία του στην Εθνική. Αν μπορέσει να την αρπάξει με την πρώτη δεν αποκλείεται να κάνει την μεγάλη έκπληξη και στα 20 του χρόνια να τον δούμε στην αποστολή στο Euro. Άλλωστε, αν συνεχίσει να σκοράρει στην Πρέμιερ Λιγκ το αξίζει.

Στέφανος Αθανασιάδης (πιθανότητα παρουσίας 50%): Το ταλέντο του είναι μεγάλο και έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να διαφαίνεται με τον πλέον προφανή τρόπο. Ο 23χρονος με τον ΠΑΟΚ πέρυσι πέτυχε 11 γκολ σε 27 ματς και φέτος μετρά 5 σε 9 αγώνες. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική επί Σάντος και έχει δείξει ικανός να βοηθήσει. Άλλωστε οι ικανότητες δεν του λείπουν. Θα δώσει μάχη για να βρεθεί στα τελικά.

Γιώργος Γεωργιάδης (πιθανότητα παρουσίας 30%): Μετράει ήδη τρεις συμμετοχές με την Εθνική καθώς ο Σάντος δείχνει να τον υπολογίζει. Στον ΠΑΟΚ όποτε βρίσκει χρόνο συμμετοχής κάνει εν γένει καλά παιχνίδια, αλλά μοιάζει μάλλον δύσκολο να προλάβει το τρένο του Euro 2012, και ετοιμάζεται πιθανώς για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Εκτός κι αν οι εμφανίσεις του γίνουν... διαστημικές το επόμενο διάστημα και ο Σάντος δεν έχει άλλη επιλογή.

Νίκος Λυμπερόπουλος (πιθανότητα παρουσίας 50%): Στα 36 του χρόνια πια ο «Λύμπε» δείχνει επηρεασμενος από την πάροδο των χρόνων αλλά παραμένει πάντα μια αξιόπιστη επιλογή έστω από τον πάγκο. Έχει σκοράρει πολλά γκολ με την Εθνική, μεταξύ αυτών και αρκετά καθοριστικά στα τελευταία λεπτά. Για αυτόν αν συμπεριληφθεί στα τελικά θα είναι η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση. Ο Σάντος θα τον δει πως θα πάει με την ΑΕΚ αλλά προς το παρόν η συμμετοχή του είναι στο 50-50.

Κώστας Μήτρογλου (πιθανότητα παρουσίας 60%): Ίσως ο πιο «καυτός» σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να βρει δίχτυα από οπουδήποτε και με κάθε τρόπο. Πέρυσι στον Πανιώνιο ήταν πρώτο βιολί τα ίδια και φέτος με τον Ατρόμητο. Ο 23χρονος επιθετικός που ανήκει στον Ολυμπιακό αρέσει και στον Σάντος που θα τον παρακολουθήσει στενά το επόμενο διάστημα και θα αποφασίσει στο τέλος. Στα αρνητικά του είναι ότι ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα με την Ενική σε 11 παιχνίδια.

 

Τελευταία Νέα