«Θρυλικά» διπλά (vids)

«Θρυλικά» διπλά (vids)

Μάκης Σταθάτος
«Θρυλικά» διπλά (vids)

bet365

Το τρίτο διπλό στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μαρσέιγ και το gazzetta.gr σας θυμίζει τις σημαντικότερες εκτός έδρας νίκες των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη.

Οι εποχές που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να «σταυρώσει» διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν περάσει. Με μια εξαιρετική εμφάνιση μέσα στο «Βελοντρόμ», η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θυμήθηκε τη σεζόν 2007/08 που πήρε δύο συνεχόμενα διπλά στη Βρέμη με αντίπαλο τη Βέρντερ και στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο.

Μάλιστα, εκείνες οι εκτός έδρας νίκες είχαν αποδειχθεί πολύτιμες για τον Ολυμπιακό αφού είχε πάρει την πρόκριση για την φάση των «16» κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και τώρα αν κερδίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ.

Σε απόδοση 2.20 προσφέρεται από την sportingbet.gr η πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση

Εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ όμως, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κι άλλες σπουδαίες νίκες εκτός έδρας στην Ευρώπη είτε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Σοσό, Γιουβέντους, Κάλιαρι), είτε για το Κύπελλο Κυπελλούχων (Μονακό). Το gazzetta.gr σας θυμίζει τα πιο ιστορικά διπλά στην ευρωπαϊκή ιστορία των πρωταθλητών Ελλάδας.



1972 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Κάλιαρι – Ολυμπιακός 0-1 (8΄ Γιούτσος)


Η πρώτη σημαντική εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ήρθε στις 27 Σεπτεμβρίου 1972 απέναντι στην Κάλιαρι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η ομάδα της Σαρδηνίας ήταν από τις μεγάλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας εκείνη την εποχή, αλλά ο Ολυμπιακός φρόντισε να την αφήσει εκτός συνέχειας με δύο νίκες. Με το 2-1 στον Πειραιά, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και από τη Σαρδηνία χάρη στο γκολ του Γιούτσου.



1993 Κύπελλο Κυπελλούχων (86΄ Βαίτσης)
Μονακό – Ολυμπιακός 0-1


Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε περάσει πρώτα από την έδρα της Τσερνομόρετς με 3-0 και η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή στο Κύπελλο Κυπελλούχων καθώς ακολούθησε η πρόκριση απέναντι στην πανίσχυρη Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην Αθήνα επικράτησαν 0-1 στο «Λουί Ντε» με το γκολ του Βαϊτση και πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» της διοργάνωσης.

1999 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Γιουβέντους – Ολυμπιακός 1-2 (2΄ Κοβάσεβιτς-38΄ 84΄ Τζόρτζεβιτς)


Τη σεζόν 1999/00 ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και βρήκε στο δρόμο του στο ΟΥΕΦΑ τη Γιουβέντους. Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ η «γηραιά κυρία» με το 3-1 «καθάρισε» την πρόκριση, ωστόσο στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός το πάλεψε. Αν και βρέθηκε με το γρήγορο γκολ του Κοβάσεβιτς πίσω στο σκορ, με τα δύο τέρματα του Τζόρτζεβιτς κατάφερε να γυρίσει το ματς.

2005 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Σοσό – Ολυμπιακός 0-1 (68΄ Στολτίδης)


Πανηγυρικά πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός με δύο νίκες απέναντι στη Σοσό το 2005. Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 5,5 χρόνια προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει εκτός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» χάρη σε ένα γκολ του Στολτίδη στο 68΄ επικράτησαν με 1-0 της Σοσό στη ρεβάνς του «Ογκίστ Μπονάλ» και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

2008 Τσάμπιονς Λιγκ
Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (32΄ Αλμέιδα-72΄ Στολτίδης, 82' Πατσατζόγλου, 86΄ Κοβάσεβιτς)


Η κατάρα έσπασε. Μετά από 32 εκτός έδρας παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός διέλυσε την Βέρντερ μέσα στην Γερμανία με 3-1 χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο της γερμανικής ομάδας. Η ιστορική αυτή νίκη των «ερυθρολεύκων» στη διοργάνωση, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

2008 Τσάμπιονς Λιγκ
Λάτσιο – Ολυμπιακός 1-2 (30΄ Πάντεφ-35΄ Γκαλέτι, 64΄ Κοβάσεβιτς)


Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός βάλθηκε να τους τρελάνει όλους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το πρώτο διπλό στη Βρέμη ακολούθησε και αυτό στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με τον Πάντεφ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε πρώτα με τον Γκαλέτι και στη συνέχεια με τον Κοβάσεβιτς παίρνοντας μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

2011 Τσάμπιονς Λιγκ
Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1 (82΄ Φετφατζίδης)


Ο Ολυμπιακός παίζει το κεφάλι του στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους και το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο τέλος του αγώνα κρατάει ζωντανό το όνειρο του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα