Η διαφορά Θρύλου με ΠΑΟ

Η διαφορά Θρύλου με ΠΑΟ

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται πως θα «πήγαινε» το ματς στη Μασσαλία, αν ήταν ο Παναθηναϊκός στη θέση του Ολυμπιακού.

Πολλές φορές μας λέτε εμάς τους δημοσιογράφους μετά Χριστόν Προφήτες. Αλλά εγώ από χθες είχα γράψει ότι ο Βαλβέρδε δεν είχε άλλη επιλογή κι ότι ορθά θα έβαζε αυτούς που τελικά έβαλε. Είχα εξηγήσει μάλιστα γιατί δεν έκανε αυτό που οι πολλοί θα περίμεναν, δηλαδή να βάλει Τοροσίδη χαφ και Μανιάτη μπακ.

Σας είχα προϊδεάσει επίσης ότι αυτό το παιχνίδι ο Ερνέστο θα το πήγαινε αλλιώς,αφού δεν μπορούσε να στηριχθεί στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τις απουσίες των τριών συγκεκριμένων χαφ. Το πήγε στο πιο συντηρητικό, υπό την έννοια ότι τράβηξε λίγο πιο πίσω την ομάδα κι έπαιξε περισσότερο με αντεπιθέσεις. Και του βγήκαν όλα. Και μαγκιά του. Είδατε δε, ότι και τον Γέστε τον έβαλε όταν έπρεπε, όχι από την αρχή.

Αλλά σήμερα αλλού θέλω να σταθώ εγώ.Στη νοοτροπία που έδειξε ο Ολυμπιακός μέσα στο παιχνίδι. Και χάρη στον προπονητή του, βέβαια, αλλά και γιατί από τη φύση του είναι μία ομάδα επιθετική, με και χωρίς εισαγωγικά.

Βάζει γκολ λοιπόν η Άρσεναλ με το που ξεκινάει το β΄ ημίχρονο. Λίγο μετά η απάντηση στο γκολ της Άρσεναλ ήταν η είσοδος του Γέστε! Κι ο Ολυμπιακός αντί να μαζευτεί κι άλλο πίσω, αντί να βολευτεί με το 0-0, που θα του εξασφάλιζε, θεωρητικά πάντα, το Γιουρόπα Λιγκ, πήγε βουρ για το τρίποντο! Τον ώθησε, δηλαδή, ακόμη περισσότερο η διαγραφόμενη νίκη της Άρσεναλ επί της Ντόρτμουντ.

Τον εξίταρε η πιθανότητα της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ!Και να η μεγάλη ευκαιρία του Μιραλάς, να και δεύτερη φάση του Μιραλάς, να και επιθέσεις οφσάϊντ στο τσακ, να κι άλλη επιθετική αλλαγή με τον Φετφατζίδη! Να και το γκολάκι του Φετφατζίδη.

Δεν υποστηρίζω ότι δεν είχε και τύχη σε κάποιες στιγμές χθες ο Ολυμπιακός.Αλλά χωρίς τύχη δεν μπορείς να πάρεις μεγάλα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δε Ολυμπιακός χθες την κυνήγησε πολύ την τύχη του. Όσο δεν έπαιρνε! Οι περισσότεροι μετά το Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 1-0, πιστέψαμε ότι Μαρσέϊγ κι Ολυμπιακός θα το πάνε στο 0-0, ώστε να βολευτούν οι Γάλλοι με τη δεύτερη θέση κι οι ερυθρόλευκοι με την τρίτη. Έτσι δεν είναι;

Ίσως αν ήταν ο Παναθηναϊκός στη θέση του Ολυμπιακού,να ήταν πιο πιθανό το 0-0, παρά το 0-1. Γιατί άλλη είναι η φύση της ομάδας του Παναθηναϊκού, όπως φάνηκε άλλωστε και στο μεταξύ τους ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιθετική ομάδα κι ο Παναθηναϊκός η πιο «μετρημένη» ομάδα.

Για να δούμε, πάντως, γιατί ακόμη βαθμολογικά όλα είναι ανοιχτά. Από το να περάσει ο Ολυμπιακός πανηγυρικά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έως να τερματίσει τελευταίος (φτου φτου φτου). Έχει ακόμη ψωμιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.