Το «πρώτο» ελληνικό και ο Γέστε που... ρέφαρε!

Μιχάλης Τσαμπάς
Το «πρώτο» ελληνικό και ο Γέστε που... ρέφαρε!

bet365

Το πρώτο «ελληνικό» γκολ του φετινού Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και το πιο γλυκό. Αυτό του Γιάννη Φετφατζίδη στην Μασσαλία.

Αν κρίνουμε από τα... διαβατήρια υπάρχει και το τέρμα του Χολέμπας στο Καραϊσκάκη με την Ντόρτμουντ, αλλά στην πραγματικότητα το πρώτο... 100% ελληνικό γκολ ήταν αυτό που άλωσε το Βελοντρόμ! Ίσως μάλιστα να είναι και αυτό που θα στείλει τους πρωταθλητές Ελλάδος στις «16» καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ αφού πλέον εν πολλοίς κρατούν την... τύχη στα χέρια τους.

Μια νίκη επί της αδιάφορης Άρσεναλ θέλουν στο Φάληρο και να μην κερδίσει η Μαρσέιγ στην Βεστφαλία την Ντόρτμουντ! Δεν είναι και το πιο εύκολο σενάριο του κόσμου, αλλά δεν ζητάνε και τους 6 αριθμούς του ΛΟΤΤΟ στον Πειραιά! Βέβαια όσοι πιστεύουν ότι οι Λονδρέζοι θα έρθουν στην Ελλάδα για... να πάνε στην Ακρόπολη (ή για να πάνε μόνο στην Ακρόπολη) είναι γελασμένοι και καλό είναι κυρίως να μην το πιστεύει αυτό ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του γιατί θα βρεθούν προ εκπλήξεως!

Άλλωστε δεν υπάρχει εκεί η ελληνική νοοτροπία, όπου οι πιτσιρικάδες ξέρουν ότι θα παίξουν 1-2 ματς στην αρχή της σεζόν στο κύπελλο και μετά θα... ξεχαστούν στην εξέδρα. Ο Βενγκέρ «ζει και αναπνέει» για να βγάζει ταλέντα και έτσι όσοι παίξουν στο Καραϊσκάκη ξέρουν ότι περιμένουν να πιάσουν... τον πρώτο αριθμό του λαχείου κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Αλσατού προπονητή!

Όλα αυτά δίνουν χαρακτήρα τελικό στην αναμέτρηση της 6ης Δεκεμβρίου και οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να είναι συνεπής στο ραντεβού με την ευρωπαϊκή τους ιστορία. Όπως ήταν και στην Μασσαλία. Μπορεί να μην την... ξεφτίλισε ακριβώς την Μαρσέιγ, αλλά σίγουρα την «έριξε στο καναβάτσο» από τα πρώτα λεπτά και όσο περνούσε η ώρα ήταν φανερό ότι αν το «τρίποντο» έπαιρνε χρώμα, αυτό θα ήταν «ερυθρόλευκο» όπως έγινε τελικά!

Κι αν ο Γιάννης Φετφατζίδης πέτυχε ένα γκολ που θα κάνει πολλά χρόνια να το ξεχάσει (σ.σ ήταν και το πρώτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ), οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα κάνουν πολύ καιρό να ξεχάσουν και την μαγική... φαλτσαριστή ασίστ του Γέστε! Ήδη στον Ολυμπιακό πρέπει να ξέχασαν τα «τερτίπια» του Ισπανού και τις... χαμένες πτήσεις, αφού ήδη με την πάσα «πάρτο βάλτο»... ρέφαρε!

ΥΓ: Μπορεί όπως πάντα συμβαίνει σε ευρωπαϊκά ματς «αιωνίων», οι φίλοι του Παναθηναϊκού να... χαλάστηκαν με το «διπλό» του Ολυμπιακού, όμως 100% ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τρίβει τα χέρια του. Τον Πορτογάλο δεν τον... χαλάει καθόλου που οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν να έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ο λόγος είναι ευνόητος!

ΥΓ1: Αξίζουν πολλά, πολλά μπράβο στο ΑΠΟΕΛ και για την πρόκριση, αλλά και για το αήττητο μετά από 5 αγώνες σε έναν όμιλο του... θανάτου. Όμως επειδή «δεξιά κι αριστερά» διαβάζω πως οι Κύπριοι έβαλαν τα γυαλιά στους Έλληνες προέδρους να κάνω μια απλή ερώτηση. Ποιος Έλληνας φίλαθλος θα... άντεχε το καλοκαίρι η ομάδα του να ξεκινάει για παράδειγμα με «Μπίδη», Χιώτη, Πουρσαϊτίδη, Μαντούκα και δεν θα «έκραζε»; Οπότε πρώτα αυτοκριτική και μετά κριτική!

 

Τελευταία Νέα