«Ο Ολυμπιακός τον είχε σίγουρο»

Γιώργος Βροντάκης
«Ο Ολυμπιακός τον είχε σίγουρο»

bet365

Ο πρόεδρος του Αετού Κορυδαλλού, Δημήτρης Μπούγας μιλάει στο gazzetta.gr για την αρπαγή του Στέφανου Καπίνο από τον Παναθηναϊκό, τη σιγουριά του Ολυμπιακού, αλλά και για άγνωστες πτυχές του 17χρονου πορτιέρο.

Ο νεαρός διεθνής, πλέον, τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αετό Κορυδαλλού και ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για τον Στέφανο Καπίνο είναι ο άνθρωπος που του άνοιξε τις πόρτες της ομάδας του πριν από περίπου 11 χρόνια, όταν ο βασικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν έξι ετών!

Καλησπέρα κύριε Μπούγα, είχατε τον Στέφανο Καπίνο από μικρή ηλικία στον Αετό Κορυδαλλού...

Τον Στέφανο Καπίνο τον είχαμε στην ομάδα του Αετού Κορυδαλλού από έξι ετών. Φαινόταν από τότε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν πολύ ψηλός για την ηλικία του και είχε ταλέντο.

Ξεχώριζε τόσο πολύ;

Ένα θα σας πω για να καταλάβετε. Από 11 ετών έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Τον χρησιμοποιούσαμε σε όλα τα τμήματα παρότι οι συμπαίκτες του ήταν πολύ μεγαλύτεροι ηλικιακά.

Περιμένατε τέτοια εξέλιξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Ίσως τόσο γρήγορα δεν το περιμέναμε. Οι συγκυρίες τον βοήθησαν και έχει γίνει βασικός τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 17 ετών.

Πάντως, λίγο έλειψε να αγωνίζεται τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού...

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Τον είχαμε δύο μήνες στο Ρέντη και έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού. Τον είχε δει ένας σκάουτερ του Ολυμπιακού στις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη μας πήγε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πριν από περίπου τριάμισι χρόνια.

Τι έγινε και από τον Ολυμπιακό πήγε στον Παναθηναϊκό;

Στον Ολυμπιακό τον θεωρούσαν σίγουρο. Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στον Ολυμπιακό ήταν για δύο με δυόμισι περίπου μήνες, αλλά τελείωσε η σεζόν και ήταν καλοκαίρι. Τόσο ο Στέφανος Καπίνο, όσο και εμείς περιμέναμε τη νύξη του Ολυμπιακού για να τον αποκτήσει. Όμως, αυτή δεν ήρθε και παρότι δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η μεταγραφική περίοδος επικοινώνησε ο γενικός αρχηγός του Αετού, Γιάννης Μαραγκάκης, με το τεχνικό τιμ των τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού και τον κύριο Αγριόγιαννη.

Στον Παναθηναϊκό τον ήξεραν και ούτε καν τον δοκίμασαν. Γνώριζαν πως ήταν στον Ολυμπιακό και θεωρούσαν και αυτοί τον Καπίνο σίγουρο για τον Ολυμπιακό. Μόλις, έμαθαν τι είχε συμβεί δεν έχασαν ευκαιρία και έκαναν τον Στέφανο δικό τους παίκτη.

Πώς ο Καπίνο είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό;

Έμενε στον Κορυδαλλό και η οικογένειά του είναι ακόμα εδώ. Το Ρέντη και ο Πειραιάς είναι πιο κοντά, ενώ η περιοχή είναι γεμάτη Ολυμπιακούς. Έτσι, δεν ήθελε και πολύ για να πει το «ναι».

Στεναχωρήθηκε που δεν έγινε νύξη από τον Ολυμπιακό;

Δεν νομίζω. Από τον Ολυμπιακό πήγε στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Δεν πιστεύω πως έφυγε στεναχωρημένος από τον Ολυμπιακό, μια πικρία μπορεί να είχε, λόγω και της ηλικίας, αλλά και αυτό δεν πιστεύω να συνέβη. Πάντως, η αλήθεια είναι πως περίμενε νύξη από τον Ολυμπιακό.

Λέγεται ότι ο Στέφανος ήταν από μικρός φίλαθλος του Παναθηναϊκού...

Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω τι ομάδα υποστήριζε μικρός.

Ως χαρακτήρας πως ήταν στον Αετό;

Ήταν μετρημένος, σοβαρός, πειθαρχημένος και δούλευε συνεχώς στις προπονήσεις.

Πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά; Δηλαδή να μεταγραφεί στο εξωτερικό...

Αν παραμείνει προσγειωμένος, όπως είναι τώρα, και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά μπορεί να τα καταφέρει.

Έρχεται τώρα στον Αετό Κορυδαλλού για να δει εσάς και αγώνες της ομάδας;

Ναι, έρχεται και παρακολουθεί αγώνες, όποτε βέβαια τον βολεύει το πρόγραμμά του. Οι γονείς του, οι οποίοι είναι βιοπαλαιστές, μένουν στον Κορυδαλλό και ειδικά ο πατέρας του έρχεται συχνά στο γήπεδο. Ο Στέφανος επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους προπονητές που είχε στο σύλλογο. Μάλιστα, ο αδελφός του ο Κώστας που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, ανήκει στον Αετό. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και τώρα παίζει στον Ατρόμητο Πειραιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα