Ο πραγματικός νικητής των ντέρμπι!

Γιάννης Ράμμας
Ο πραγματικός νικητής των ντέρμπι!

bet365

Το Σαββατοκύριακο πέρασε κι άφησε πίσω του δύο ντέρμπι «αιωνίων». Ξημέρωσε Δευτέρα και πρωταγωνιστές παραμένουν οι παίκτες, αλλά και ο εξαιρετικός κόσμος! Το gazzetta.gr αποθεώνει.

Τα όσα συνέβησαν πέρυσι κι η προϊστορία που τα βαραίνει είχαν κηρύξει σε κατάσταση εκτάκου ανάγκης τα ντέρμπι «αιωνίων» σε Superleague και Α1. Πριν καν βρεθούν στον αγωνιστικό ρόλο οι διαιτητές βρέθηκαν στο προσκήνιο, με τον Θανάση Γιάχο να τραβά πάνω του περισσότερα φώτα απ' ό,τι η μπασκετική τριάδα των Χριστοδούλου, Σχινά και Γκόντα, ενώ οι φόβοι για επεισόδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον ελληνικό αθλητισμό.

Σε ποιον να πεις και να σε πιστέψει! Είναι Δευτέρα και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό παράπονο από τις αποστολές και των τεσσάρων τμημάτων Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού κι όσοι πάτησαν το χορτάρι «Γ. Καραϊσκάκης» ή το παρκέ του ΟΑΚΑ παραμένουν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Όπως και πρέπει να είναι πάντα.

Ξεχωριστό ρόλο σε ένα τέλειο αθλητικό διήμερο έπαιξε κι ο κόσμος, που προς τιμήν του όχι απλώς δεν προκάλεσε, ανάγκασε και τους αντιπάλους να μιλήσουν με τα καλύτερα!

Η πρόοδος είναι εμφανής σε όλους τους τομείς κι έστω κι αργά άπαντες φρόντισαν να αποδείξουν πως βαθιά μέσα τους υπάρχει καλά κρυμμένη αθλητική παιδεία κι απλώς χρειάζεται να βγει προς έξω. Είναι αυτό το Σαββατοκύριακο η αρχή μιας καλύτερης συνέχειας, τουλάχιστον όσον αφορά τους δύο «αιωνίους»; Οι παίκτες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, αλλά το μέλλον θα δείξει. Για την ώρα ας απολαύσουμε ό,τι έχουμε...

ΕΙΠΑΝ...

Δημήτρης Γόντικας (πρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
«Έγινε εξαιρετικό ματς, ξεφεύγει από τα ελληνικά πλαίσια».

Ζεσουάλδο Φερέιρα (προπονητής ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
«Θα ήθελα να πω ότι εγώ ως προπονητής είμαι ευτυχής που είδα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να έχουν μια σωστή στάση τόσο εντός όσο κι εκτός του γηπέδου. Άρα βλέπετε ότι μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε ντέρμπι με όλο το πάθος και την αντιπαλότητα χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Χωρίς να γίνουν έκτροπα, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα διεξήχθη ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Κώστας Κατσουράνης (παίκτης ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
«Νομίζω πως έγινε ένα καλό παιχνίδι και θα πρέπει να αφήσουμε τα μίση και τις αντιπαλότητες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και γιορτή. Εμείς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και με μικρά βήματα πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Γιόσου Σαριέγκι (παίκτης ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
«Ήταν ένα clasico που είχε τη μάχη και την αυταπάρνηση, τα χαρακτηριστικά στοιχεία τέτοιων αγώνων».

Χοσέ Ζέκα (παίκτης ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
«Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και προσφέραμε ωραίο θέαμα, αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Βαγγέλης Μαρινάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
«Το ματς ήταν διαφήμιση. Υπέροχος ο κόσμος μας και θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την παρουσία του».

Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής ΚΑΕ Ολυμπιακός)
«Όπως ξέρουμε την κατάσταση στα ντέρμπι, πιστεύω πρώτα απ' όλα κέρδισε ο κόσμος».

Γιώργος Πρίντεζης (παίκτης ΚΑΕ Ολυμπιακός)
«Να αρχίσω αλλιώς. Έγινε ωραίο ματς, σε ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς έκτροπα. Ήταν μια διαφήμιση του μπάσκετ».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός)
«Να αρχίσω με κάτι πολύ σημαντικό: η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Συγχαρητήρια στον κόσμο. Δε θυμάμαι άλλο ματς να είναι όλα τόσο τέλεια».

Δημήτρης Διαμαντίδης (παίκτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός)
«Ήταν μια καλή έδρα, ελπίζω να είναι έτσι και στα επόμενα που θα ακολουθήσουν με τον Ολυμπιακό».

 

Τελευταία Νέα