Της πήρε τον αέρα!

Θάνος Σαρρής
Της πήρε τον αέρα!

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Με γκολάρα του Τζόνσον στο 87`, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, το οποίο άλωσε για δεύτερη φορά μέσα στο 2011, υποχρεώνοντας τους «Μπλε» σε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα!

Μετά την ήττα, η Τσέλσι παραμένει τέταρτη αλλά μπορεί να πέσει στην πέμπτη θέση, αν η Τότεναμ πάρει βαθμό απέναντι στην Άστον Βίλα τη Δευτέρα. Παράλληλα, νιώθει πλέον καυτή την ανάσα της Λίβερπουλ, η οποία την έπιασε στους 22 βαθμούς, όσους έχουν η Άρσεναλ και η Τότεναμ, στον... χαμό που γίνεται για μια θέση στην τετράδα! Το γκολ του Τζόνσον ήταν το έκτο που δέχεται η ομάδα του Βίλας-Μπόας στα τελευταία δέκα λεπτά των αναμετρήσεων και έχει περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα μετά το 80`, ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξει στη συνέχεια.

Η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί με τον Ροντρίγκες στο 34`, ενώ για τους Λονδρέζους είχε ισοφαρίσει στο 55` ο Στάριτζ, πριν ο Τζόνσον στο 87` κάνει το 1-2 και χαρίσει στους Ρεντς τη νίκη. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει άλλη μια φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ μέσα στο 2011, για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με τους παίκτες του Νταλγκλίς να κερδίζουν ξανά με 1-0! Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν με μπλουζάκια με αντιρατσιστικό μήνημα στην προθέρμανση, γεγονός που έχει τη σημασία του, αν αναλογιστούμε ότι ο Τέρι από τους «Μπλε» και ο Σουάρες από τους «Κόκκινους» έχουν κατηγορηθεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Έχοντας χάσει με 3-5 στο τελευταίο ματς της στο Στάμφορντ Μπριτζ από την Άρσεναλ, η Τσέλσι μπήκε στην αναμέτρηση κηνηγώντας το γρήγορο γκολ, προκειμένου να μην βρεθεί ξανά με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της. Η τελευταία φορά άλλωστε που έχασε δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς ήταν το 2002, όταν ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άστον Βίλα, στην προ-Αμπράμοβιτς εποχή! Ένα επικίνδυνο γύρισμα του Μάτα στο 10` απομακρύνθηκε από την άμυνα των Ρεντς, ενώ το σουτ του Όμπι Μίκελ στο επόμενο λεπτό έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ρέινα. Πέραν των... υποψιών ευκαιριών από τους γηπεδούχους, η Λίβερπουλ κατάφερνε με σχετική ευκολία να κρατήσει τους «Μπλε» έξω από τα καρέ της, σε ένα ματς όπου είχε καλό ρυθμό.

Στο 22` μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντρογμπά... κούνησε το διχτάκι και έκανε τους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν, αλλά τελικά η μπάλα είχε περάσει ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Ρέινα και είχε κουνήσει τα δίχτυα του από την εξωτερική πλευρά! Η Λίβερπουλ είχε καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο και τη μετουσίωσε σε γκολ στο 33`. Το λάθος του Τέρι πέντε λεπτά νωρίτερα δεν είχε στοιχίσει, αλλά ο Μίκελ δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Ο Νιγηριανός ολιγώρησε, με τον Άνταμ να παίρνει την μπάλα, να τη δίνει στον Μπέλαμι και εκείνος να παίζει το ένα-δύο με τον Σουάρες και να βγάζει στον Μάξι, ο οποίος τελείωσε την εξαιρετική ομαδική προσπάθεια της Λίβερπουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Η εικόνα της ομάδας του Βίλας-Μπόας βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Μπλε κατάφεραν να ισοφαρίσουν 10 λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, με τον Μαλουντά να κόβει ωραία την μπάλα και τον Στάριτζ, ο οποίος είχε περάσει αλλαγεί στο 45`, να τη στέλνει στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά το γκολ και με τους «Κόκκινους» να μην έχουν συνέλθει ακόμα από την ισοφάριση, ο Ρέινα με εξαιρετική επέμβαση σταμάτησε την κεφαλιά του Λουίς, ενώ στο 70` ο Μαλουντά κατέβασε ωραία την μπάλα ύστερα από μπαλιά του Μάτα, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο Γάλλος στο 76` είδε τον Λάμπαρντ και τον Μάτα να περιμένουν την μπαλιά του μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που έκανε δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα κανείς από τους δύο παίκτες να μην καταφέρει να διεκδικήσει την μπάλα. Και ενώ το ματς «έγερνε» προς την ισοπαλία, καθώς ούτε η είσοδος του Τόρες κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα για την καλύτερη στο δεύτερο μέρος Τσέλσι, η ομάδα του Νταλγκλίς έδειξε τις προθέσεις της στο 86`, όταν ο Κάουτ μετά από σέντρα του Ντάουνινγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 87` ο Τζόνσον πήρε την μπάλα από τα δεξιά, «τρύπησε» με φοβερή ενέργεια την άμυνα των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή σούταρε, αφήνοντας στον... τόπο τους «Μπλε», οι οποίοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι μέχρι τη λήξη του ματς!

Τσέλσι (Βίλας Μπόας): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίς, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ (45` Στάριτζ), Ραμίρες (84` Μεϊρέλες), Λάμπαρντ, Μάτα, Μαλουντά, Ντρογκμπά (84` Τόρες)

Λίβερπουλ (Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγγερ, Ενρίκε, Λούκας, Άνταμ, Κάουτ, Ρόντρίγκες (78` Ντάουνινγκ), Σουάρες (90` Κάρολ), Μπέλαμι (67` Χέντερσον)

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
19/11
Νόριτς – Άρσεναλ 1-2
(16' Μόρισον – 27', 59' Φαν Πέρσι)

Έβερτον – Γουλβς 2-1
(44' Γιαγκέλκα, 83' πέν. Μπέινς – 37' πέν. Χαντ)

Μάν. Σίτι -Νιούκαστλ 3-1
(41' πέν. Μπαλοτέλι 44' Ρίτσαρντς, 72' πέν. Αγουέρο - 89' Γκόσλινγκ)

Στόουκ – Κ.Π.Ρ. 2-3
(8' Γουόλτερ, 64' Σόουκρος – 22', 54' Χέλγκουσον, 44' Γιανγκ)

Σάντερλαντ – Φούλαμ 0-0

Γουέστ Μπρομ – Μπόλτον 2-1
(16' Τόμας, 56' Λονγκ – 21' πέν. Κλάσνιτς)

Γουίγκαν – Μπλάκμπερν 3-3
(7' Γκόμες, 31' Κάλντγουελ, 88' Κρουσάτ – 2' 90'+8' Γιακούμπου, 60' Χόιλετ)

Σουόνσι – Μάν. Γιουνάιτεντ 0-1
(11' Ερνάντες)

20/11
Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2 (55` Στάριτζ - 34` Ροντρίγκες, 87` Τζόνσον)

21/11
Τότεναμ – Άστον Βίλα


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγώνες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγώνες)

1. Μάν. Σίτι 34 (42-11)

2. Μάν. Γιουνάιτεντ 29 (29-12)

3. Νιούκαστλ 25 (18-11)

4. Τσέλσι 22 (25-17)

5. Τότεναμ 22 (21-15) **

6. Άρσεναλ 22 (25-22)

7. Λίβερπουλ 22 (16-11)

8. Άστον Βίλα 15 (16-15) *

9. Κ.Π.Ρ. 15 (13-22)

10. Γουέστ Μπρομ 14 (11-17)

11. Νόριτς 13 (17-20)

12. Έβερτον 13 (13-16) *

13. Σουόνσι 13 (12-16)

14. Στόουκ 12 (10-22)

15. Σάντερλαντ 11 (14-13)

16. Φούλαμ 11 (14-15)

17. Γουλβς 11 (13-20)

18. Μπόλτον 9 (19-29)

19. Μπλάκμπερν 7 (16-27)

20. Γουίγκαν 6 (10-23)


* Έχουν από 11 αγώνες
** Η Τότεναμ έχει 10 αγώνες

ΣΚΟΡΕΡ
Γκολ Παίκτης Ομάδα
13 Φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
10 Τζέκο (Μάν. Σίτι)
10 Αγουέρο (Μάν. Σίτι)
9 Ρούνεϊ (Μάν. Γιουνάιτεντ)
8 Μπα (Νιούκαστλ)
7 Κλάσνιτς (Μπόλτον)
6 Λάμπαρντ (Τσέλσι)
6 Φαν ντερ Φάαρτ (Τότεναμ)
6 Μπαλοτέλι (Μάν. Σίτι)
5 Αγκμπονλαχόρ (Άστον Βίλα)


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
26/11
Μπόλτον – Έβερτον
Τσέλσι – Γουλβς
Μάν. Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ
Νόριτς – Κ.Π.Ρ.
Σάντερλαντ – Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ
Άρσεναλ – Φούλαμ
27/11
Σουόνσι – Άστον Βίλα
Λίβερπουλ – Μάν. Σίτι
28/11
Στόουκ - Μπλάκμπερν

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα