Ο... άτιτλος Νοέμβριος!

Ο... άτιτλος Νοέμβριος!

Κώστας Παλαιολόγος
Ο... άτιτλος Νοέμβριος!

bet365

Ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός δεν έχει αναδειχθεί πρωταθλητής στη διάρκεια μιας σεζόν η οποία τον βρίσκει να φιλοξενεί μήνα Νοέμβριο τον Παναθηναϊκό, αφού και στις πέντε προηγούμενες φορές που συνέβη, δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Αντιμέτωποι με μια συγκυρία που τους θέλει να μην καταφέρνουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όταν έχουν υποδεχθεί τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό μέσα στον Νοέμβριο είναι στον Ολυμπιακό.

Πέρα από το βαθμολογικό χάντικαπ των δύο πόντων που καλούνται να υπερκεράσουν μετά το σαββατιάτικο 1-1 κόντρα στο «τριφύλλι», οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε καλούνται να τερματίσουν αυτή την αρνητική παράδοση.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι «ερυθρόλευκοι» ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν κατάφεραν να κόψουν πρώτοι το νήμα όταν φιλοξένησαν τους «πράσινους» τον συγκεκριμένο μήνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις πέντε προηγούμενες φορές όπου συνέβη κάτι ανάλογο, ο τίτλος του πρωταθλητή δεν κατέληξε στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στις 18 Νοεμβρίου του 1984 ο Ολυμπιακός ως τυπικά γηπεδούχος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους δύο αντιπάλους να μένουν στο 0-0 και ο τίτλος του πρωταθλητή κατέληξε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη φορά μάς φέρνει στις 23 Νοεμβρίου του 1985, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-2 από το «τριφύλλι» (90' Αναστόπουλος – 26', 72' Σαραβάκος τα γκολ, με το νταμπλ να καταλήγει στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού.

Η τρίτη ήταν στις 8 Νοεμβρίου του 1987, όταν ο Ολυμπιακός γνώρισε ταπεινωτική ήττα 1-4 από τον Παναθηναϊκό (22' Ζελελίδης – 13' αυτογκόλ Μίχος, 42', 86' Βλάχος, 47' Σαραβάκος), με τη Λάρισα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Φτάνουμε στις 22 Νοεμβρίου του 2003 όταν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Ριζούπολη (60' Στολτίδης–36' Κωνσταντίνου), με τους «πράσινους» να κατακτούν το νταμπλ εκείνης της περιόδου, για να ολοκληρώσουμε την αναφορά μας με το προ δύο ετών ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου του 2009 όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού έχοντας πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ (45', 54) αλλά οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που κατέκτησαν το νταμπλ.

6.00 πληρώνει η νίκη του Ολυμπιακού στην Μασσαλία στην bwin.com

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα