Τζεμπούρ vs Λέτο

Αντώνης Καλκαβούρας
Τζεμπούρ vs Λέτο

bet365

Με τη βοήθεια της στατιστικής αλλά και του αμυντικού μέσου της Ξάνθης, Θοδωρή Βασιλακάκη, που αγωνίστηκε αντίπαλος και με τους δύο, το gazzetta.gr συγκρίνει Τζεμπούρ και Λέτο!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κάνει έως τώρα στην εφετινή Superleague, είναι αδιαμφισβήτητα οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει περισσότερο από κάθε άλλον, στην εφετινή σεζόν. Ο πρώτος (Σεμπαστιάν Λέτο), σε ρόλο ελεύθερο επιθετικού και όχι αριστερού χαφ, κάνει πράγματα και θαύματα (10 γκολ) και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό σε ξέφρενη πορεία (1η θέση). Ο δεύτερος (Ραφίκ Τζεμπούρ), πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος από ποτέ, είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και αυτός που συνήθως βγάζει το φίδι από την τρύπα και δίνει λύσεις στις δύσκολες στιγμές.

Σε απόδοση 2.60 να πετύχει γκολ ο Λέτο στο ντέρμπι των "αιωνίων" στην sportingbet.gr

Τι λέει η στατιστική

Ο 25χρονος Αργεντινός φαντάζει ως ο μέχρι στιγμής MVP της εφετινής Σουπερλίγκα. Έχει σκοράρει και στα 7 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί (617‘ ήτοι μ.ο. 88,1‘ σε κάθε ματς) και είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 10 γκολ, έχοντας το εκπληκτικό ποσοστό του 43,4% στις τελικές προσπάθειες (10/23). Οι 12 εξ’ αυτών ήταν εντός περιοχής, οι 10 εκτός και η μία με το κεφάλι. Έχει κερδίσει 27 φάουλ, έχει δώσει 1 ασίστ, έχει κάνει 7 κλεψίματα και μετράει 61 πάσες και 65 λάθη.

Σε επτά επίσης παιχνίδια (650‘ ήτοι μ.ο. 92,8‘ σε κάθε ματς), ο 27χρονος Αλγερινός επιθετικός έχει πετύχει 6 γκολ σε 21 τελικές προσπάθειες (28,5%), εκ των οποίων οι 9 ήταν εντός περιοχής, οι 6 εκτός και άλλες 6 με το κεφάλι. Έχει κερδίσει 24 φάουλ, έχει δώσει 1 ασίστ, έχει κάνει 4 κλεψίματα και μετράει 29 πάσες και 35 λάθη.

Τι λέει ο ειδικός

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης της Ξάνθης, έχει παίξει και στα δύο ενενηντάλεπτα της ομάδας του απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος μίλησε στο gazzetta.gr κι ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ και των δύο.

Για τον Λέτο: «Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης, αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και είναι “ανίκητος” στο ένας εναντίον ενός! Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του κ. Φερέϊρα να τον βάλει να παίζει στον άξονα, πάνω στη γραμμή και πιστεύω ότι το παιχνίδι του εφετινού Παναθηναϊκού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοσή του. Βέβαια, οι “πράσινοι” έχουν δείξει φέτος ότι στηρίζονται πολύ στο ομαδικό πνεύμα, αλλά ο Λέτο είναι ο κύριος αποδέκτης των προσπαθειών της ομάδας του και δείχνει πολύ αποτελεσματικός. Ο βαθμός δυσκολίας για τον Αργεντινό, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα είναι πολύ αυξημένος, αλλά αν ο Παναθηναϊκός δείξει τα στοιχεία που δείχνει έως τώρα, πιστεύω ότι θα σκοράρει και μέσα στο Καραϊσκάκη...

Για τον Τζεμπούρ: «Είναι ένας επιθετικός που κινείται σε πάρα πολλούς χώρους, μέσα κι έξω από την περιοχή, ζητάει τη μπάλα συνεχώς και του αρέσει να την έχει στα πόδια του, κι αυτά τα στοιχεία τον κάνουν περισσότερο επικίνδυνο από έναν συνηθισμένο σέντερ-φορ! Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, είτε με πλασέ από κοντά και με κεφαλιά, είτε με μακρινό σουτ και έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα... Δείχνει πολύ φορμαρισμένος και όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε είναι ικανός για όλα... Μπορεί να “ντριμπλάρει”, να παίξει το “1-2”, γενικά είναι πολύ ξεχωριστός ποδοσφαιριστής και δεν παίζει τυχαία στον Ολυμπιακό!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα