Ένας Σκοτσέζος που επέμενε (vid + pic)

Ένας Σκοτσέζος που επέμενε (vid + pic)

Gazzetta team
Ένας Σκοτσέζος που επέμενε (vid + pic)

bet365

Τα βρετανικά Μέσα συνδέουν τον Ολυμπιακό με το μέλλον της καριέρας του Άλαν ΜακΓκρέγκορ και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του βασικού τερματοφύλακα της Ρέιντζερς που έκανε ένα-ένα τα βήματα προς την κορυφή της πυραμίδας των γκολκίπερ στη χώρα του.

Έχοντας ξεπεράσει τα δέκα χρόνια στη Ρέιντζερς, ο Άλαν ΜακΓκρέγκορ κατάφερε με υπομονή να αναρριχηθεί στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων στη Σκοτία. Όντας τα τελευταία χρόνια βασικός τόσο με τη Ρέιντζερς όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του, στα 29 του χρόνια σκέφτεται μήπως κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και βρεθεί μακριά από το Νησί.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου του 1982 στο Εδιμβούργο της Σκοτίας, ο Άλαν ΜακΓκρέγκορ πήγε από μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής της Ρέιντζερς με όνειρο μια μέρα να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας των «προτεσταντών». Αν και χρειάστηκε να παλέψει πολύ αλλά και να κάνει ακόμη περισσότερη υπομονή, τελικά κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αναδείχθηκε με τους δανεισμούς

Τα πρώτα του χρόνια στη Ρέιντζερς δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ένα κάταγμα στο χέρι τον είχε αφήσει εκτός δράσης ένα χρόνο. Τελικά, κι αφού δεν είχε καταφέρει να αναρριχηθεί ιδιαίτερα στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων στη Γλασκόβη, πήγε δανεικός ένα εξάμηνο στη Σεντ Τζόνστον όπου και ήταν βασικός με καλές εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι όμως δεν επέστρεψε στη Ρέιντζερς, αφού ξαναδόθηκε δανεικός αυτή τη φορά για την Ντανφέρμλιν Αθλέτικ. Εκείνη τη σεζόν (2005-2006) βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Σκοτίας, ενώ ήταν ο πρωταγωνιστής σε μερικές σπουδαίες νίκες της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Επέστρεψε επιμένοντας

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις δεν άφησαν ασυγκίνητη τη Ρέιντζερς και τον τεχνικό της, Πολ Λε Γκεν, ο οποίος τον επανέφερε ενόψει της νέας σεζόν στο «Χάμντεν Παρκ» έστω και ως τρίτο γκολκίπερ στα πλάνα του πίσω από τους Κλος και Λετιζί.

Όταν ο Κλος τραυματίστηκε στην προετοιμασία, ο ΜακΓκρέγκορ ανάχθηκε σε αναπληρωματικό τερματοφύλακα, ενώ με την έναρξη της σεζόν τραυματίστηκε και ο πρώτος κι έτσι αναγκαστικά πήρε φανέλα βασικού. Ο 24χρονος τότε Σκοτσέζος άρπαξε την ευκαιρία και πρόλαβε να αναδειχθεί καλύτερος τερματοφύλακας για τον μήνα Σεπτέμβριο, αλλά όταν ο Λετιζί επέστρεψε, ο ΜακΓκρέγκορ έγινε και πάλι αναπληρωματικός!

Ένας νέος τραυματισμός έθεσε όμως ξανά νοκάουτ τον Γάλλο γκολκίπερ και αυτή τη φορά ο ΜακΓκρέγκορ πήρε οριστικά τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια της Ρέιντζερς. Σύντομα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα, ενώ στο τέλος της σεζόν ψηφίστηκε από τους παίκτες ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Στην κορυφή τα τελευταία χρόνια

Από τότε άρχισε να καλείται και στην Εθνική ομάδα της Σκοτίας ενώ και στα πρόσφατα προκριματικά του Euro 2012 ήταν βασική επιλογή. Από το 2007 μέχρι και σήμερα παρέμεινε στη Ρέιντζερς βασικός και αναντικατάστατος όντας από τους σημαντικούς συντελεστές των επιτυχιών.

Με την ομάδα του κατέκτησε τα πρωταθλήματα του 2009, 2010 και 2011 αλλά και τα κύπελλα του 2002, 2003 και 2009. Λόγω τραυματισμού έχασε τον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 2008 όπου βρέθηκε η Ρέιντζερς, ενώ στο παλμαρέ του έχει πολλές αναδείξεις σε MVP σε αγώνες με τη Ρέιντζερς και την Εθνική.

Nίκησε τον Σαμαρά

Μάλιστα, ο ΜακΓκρέκορ έχει πιάσει και ουκ ολίγα πέναλτι, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτό κόντρα στη μισητή Σέλτικ στο «αιώνιο» ντέρμπι. Αντίπαλός του στα 11 βήματα, ήταν ο δικός μας, Γιώργος Σαμαράς.

Οι φίλαθλοι τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, ενώ δεν είναι τυχαίο που έχει υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα... έξι χρόνια! Όμως, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρέιντζερς, θα μπορούσαν να τον φέρουν εκτός ομάδας, ώστε οι «προτεστάντες» να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους, και δημοσιεύματα από τη Βρετανία αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός είναι πιθανός προορισμός για τον παίκτη, αφού αποτελεί επιλογή του Βαλβέρδε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα