«Θα είναι κατόρθωμα αν σωθούμε!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Θα είναι κατόρθωμα αν σωθούμε!»

bet365

Λίγo πριν από την πρεμιέρα τoυ Λεβαδειακού στη Superleague με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο προπονητής του, Γιώργος Παράσχος, αναλύει στο gazzetta.gr τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του.

Έχει εργαστεί σε περισσότερες από 15 ομάδες, αν και ο νέος σταθμός του –όπως ο ίδιος τονίζει– ίσως κρύβει το πιο δύσβατο μονοπάτι στην καριέρα του. Ο λόγος για τον 59χρονο Καστοριανό προπονητή του Λεβαδειακού, ο οποίος σχεδόν δυόμισι μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, πέφτει σήμερα (17.00) στα «βαθιά», δίνοντας τον πρώτο αγώνα στην εφετινή Superleague με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε άκρως ελκυστική απόδοση (4.10) βρίσκουμε την ισοπαλία στο παιχνίδι Ατρόμητος-Λεβαδειακός στην bwin.com

Ο Γιώργος Παράσχος που αντικατέστησε τον Γιάννη Παπακώστα στην τεχνική ηγεσία των Βοιωτών, ανέλαβε το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει την ομάδα της Λιβαδειάς στη Σούπερ Λίγκα, την ώρα που οι βασικοί της αντίπαλοι έχουν σχεδόν συμπληρώσει το 1/3 των αγώνων τους. Μιλώντας στο gazzetta.gr, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και δήλωσε ότι ο Λεβαδειακός θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα όριά του...

- Σήμερα ρίχνεστε στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ ήδη έχουν διεξαχθεί εννέα αγωνιστικές... Πόσο οξύμωρο είναι αυτό για σας και τους ποδοσφαιριστές σας και πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία σας ενόψει της πρεμιέρας σας στη Superleague;

«Είναι πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι μόνο για μένα αλλά και για τα ελληνικά χρονικά! Το άσχημο για τον Λεβαδειακό είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι ταλαιπωρημένα από το τελείωμα της περυσινής σεζόν, επειδή καθυστέρησαν να διεξαχθούν τα πλέι οφ και σχεδόν όλο το καλοκαίρι έκαναν προπόνηση για να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα... Επίσης, χάσαμε τη μετεγγραφική περίοδο γιατί κανένας παίκτης δεν δεχόταν να έρθει στη Λιβαδειά αν δεν ξεκαθάριζε το τοπίο, όσον αφορά σε ποια κατηγορία θα παίζαμε τη νέα σεζόν. Κι όταν εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στη Superleague, τα περιθώρια που είχαμε ήταν πολύ περιορισμένα, γιατί ακόμη και οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που μπορούσαμε να αποκτήσουμε, όσοι δηλαδή έπαιζαν στην Καβάλα και στον Ολυμπιακό Βόλου, επέλεξαν να πάνε αλλού».

- Πόσο δύσκολο κρίνετε το έργο σας;

«Με δεδομένη την τεράστια επιβάρυνση που θα υποστούν οι ποδοσφαιριστές μου από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της σεζόν, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε μια επιλογή παιχνιδιών, τα οποία θα στοχεύσουμε για να “χτυπήσουμε”! Σκεφτείτε ότι στη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου θα κληθούμε να δώσουμε 16 αγώνες, κάτι πρωτόγνωρο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά και για μια ομάδα που δεν έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους υποχρεώσεις».

- Επομένως, να υποθέσουμε ότι άλλος στόχος πέρα από την παραμονή στη Superleague δεν υπάρχει, έτσι δεν είναι;

«Αυτό είναι ξεκάθαρο... Θα σας έλεγα ότι όλες σχεδόν οι ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Όλοι θεωρούν δεδομένο ότι η Δόξα και ο Λεβαδειακός έχουν ήδη πέσει! Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαψεύσουμε αυτές τις προβλέψεις και αν καταφέρουμε να επιβιώσουμε, νομίζω ότι θα έχουμε πετύχει μεγάλο κατόρθωμα...»

- Αγωνιστικά, η δική σας φιλοσοφία ποια θα είναι στον εφετινό Λεβαδειακό;

«Όλα τα χρόνια στις περισσότερες ομάδες όπου εργάστηκα, προσπαθούσα πάντα να επιβάλω ένα στιλ παιχνιδιού με επιθετικούς προσανατολισμούς, αλλά ειδικότερα φέτος, οι καταστάσεις με αναγκάζουν να αλλάξω τα πλάνα μου και να πάω σε λογική κλεφτοπολέμου. Κι έτσι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στο να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και με λίγες επιθέσεις να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο γκολ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα