«Στον Παναθηναϊκό του Διαμαντίδη!»

Αντώνης Κατσίκης
«Στον Παναθηναϊκό του Διαμαντίδη!»
Ο Νικολά Μπατούμ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (22.00, ΝΕΤ) με τη Νανσί. Αποκάλυψε όμως στο gazzetta.gr ότι θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό «μαζί με το πρότυπό μου, τον Διαμαντίδη!».

Ο 23χρονος φόργουορντ έβλεπε τις μέρες να περνούν και λύση σε ό,τι έχει να κάνει με το lockout στο ΝΒΑ να μη βρίσκεται. Έτσι, και αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τους φίλους του, Τόνι Πάρκερ και Ρόνι Τουριάφ, αποφάσισε, όπως και αυτοί, να αγωνιστεί για μερικούς μήνες στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νανσί.

Ο φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς μίλησε στο gazzetta.gr και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη, παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για το αποψινό παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε ποιος Έλληνας παίκτης είναι το μπασκετικό του πρότυπο και γιατί θέλει να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

-Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να επιστρέψεις στην Ευρώπη και να αγωνιστείς για μερικούς μήνες με τη φανέλα της Νανσί στη Γαλλία;

«Έβλεπα πως ο χρόνος περνούσε και δεν γινόταν να βρεθεί λύση με το lockout. Έτσι μίλησα με τον Τόνι Πάρκερ και τον Ρόνι Τουριάφ και μου είπαν ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο να επιστρέφαμε όλοι στη Γαλλία και να αγωνιστούμε εκεί. Θα βοηθούσε πολύ το πρωτάθλημά μας και έτσι πήρα την απόφαση να αποδεχτώ την πρόταση της Νανσί. Η ομάδα είναι πολύ καλή, περνάω όμορφα και νιώθω δικαιωμένος για την απόφασή μου».

-Εάν σου δινόταν η ευκαιρία να αγωνιστείς σε μια άλλη ομάδα της Ευρώπης, εκτός Γαλλίας, ποια θα ήταν αυτή;

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Πραγματικά θαυμάζω αφάνταστα τον Διαμαντίδη, είναι το μπασκετικό μου πρότυπο και θα ήθελα πολύ να βρεθώ στην ίδια ομάδα μαζί του. Δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια τώρα παίρνει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα, μπορεί να κάνει αμέτρητες δουλειές μέσα στο παρκέ και μακάρι να φτάσω και εγώ μια μέρα στο δικό του επίπεδο».

-Απόψε θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τον Βασίλη Σπανούλη. Η γνώμη σου για τον γκαρντ του Ολυμπιακού;

«Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους γκαρντ. Μπορεί να βάλει καλάθι με οποιονδήποτε τρόπο, οπότε ξέρω πως απόψε θα έχουμε πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν γίνεται να τον σταματήσει ένας παίκτης, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε σπουδαία δουλειά για να τα καταφέρουμε».

-Πιστεύεις πως έχετε τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Δεν έχουμε την πίεση που έχει ο Ολυμπιακός. Και αυτό γιατί εκείνοι έχουν μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς. Εμείς είμαστε σε κάπως καλύτερη μοίρα. Οπότε θα παίξουμε χωρίς άγχος. Θεωρώ πως εάν κάνουμε το παιχνίδι μας, μπορούμε να τους δυσκολέψουμε. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη μια και παίζει στην έδρα του».

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Νανσί με περισσότερους από 8 πόντους προσφέρεται σε απόδοση 1.90 στην vistabet.com

-Την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ποιος πιστεύεις πως θα κερδίσει;

«Νομίζω ο Παναθηναϊκός. Και αυτό γιατί παίζει στην έδρα του και έχει πιο έμπειρους παίκτες από ό,τι ο Ολυμπιακός».

-Και στη μονομαχία Διαμαντίδη-Σπανούλη, ποιος θα βγει νικητής;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση (γέλια). Πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στον καλύτερο αμυντικό της Ευρώπης και ίσως τον καλύτερο επιθετικό, οπότε περιμένω και εγώ με αγωνία να δω».

-Σε ανησυχεί το γεγονός πως όλα δείχνουν αδιέξοδο σε ό,τι έχει να κάνει με το lockout στο ΝΒΑ;

«Είναι πραγματικά στενάχωρο αυτό που συμβαίνει. Θέλουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και να παίξουμε. Ο κόσμος λατρεύει το ΝΒΑ, το ίδιο και εμείς. Πιστέψτε με, θέλουμε πολύ να παίξουμε και μας λείπει πολύ. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μακάρι να βρεθεί άμεσα λύση και να αρχίσει το πρωτάθλημα».