Τα δεδομένα για «Ρόνι»

Τα δεδομένα για «Ρόνι»

Γιώργος Καραμάνος
Τα δεδομένα για «Ρόνι»

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το ιδιαίτερο STATUS με τους χορηγούς που ισχύει στην περίπτωση του Ροναλντίνιο. Πώς πληρώνεται, πόσα παίρνει, οι καθυστερήσεις στον μισθό και η ρήτρα των 166 εκατ.!

Στην περίπτωση της υποτιθέμενης μεταγραφής του Ροναλντίνιο στον Παναθηναϊκό, ο Βλάσης Τσάκας μίλησε για τους περίφημους σπόνσορες που θα βάλουν τα ζεστά εκατομμυριάκια τους (30 σύμφωνα με τη δήλωση). Αυτός είναι άλλωστε και ο τρόπος με τον οποίο πληρώνεται ο Ρόνι και στη νυν ομάδα του. Ποιο είναι όμως το ακριβές καθεστώς που ισχύει στην περίπτωσή του και πώς θα μπορούσε ο τριαντάχρονος –σίγουρα πρώην και ίσως και νυν– παικταράς να βρεθεί στην Παιανία; Το gazzetta.gr παραθέτει όλα τα δεδομένα της περίπτωσής του.

Να ’ναι καλά ο χορηγός
Προερχόμενος ως ελεύθερος από τη Μίλαν, στις 11 του περασμένου Γενάρη ο Ροναλντίνιο προσγειώθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για χάρη της Φλαμένγκο. Η αλήθεια είναι πως η «Φλα» δεν είχε τα απαιτούμενα φράγκα για να τον κάνει δικό της. Οπότε το ότι βρέθηκε εκεί, οφείλεται σε κάποιους σπόνσορες. Κυριότερος εξ αυτών η διαβόητη Traffic. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία μάνατζερ της Νότιας Αμερικής, η οποία διαθέτει στο δυναμικό της ένα σωρό σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Η Traffic λοιπόν πληρώνει περίπου το 75% του μισθού του Ροναλντίνιο και η Φλαμένγκο το 25%. Το συμβόλαιο του έχει διάρκεια μέχρι το 2014 και δεν είναι καθόλου εύκολο να σπάσει. Ο μηνιαίος μισθός του ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, δηλαδή έξι εκατ. ετησίως. Οπότε εάν αληθεύουν τα λεγόμενα του Τσάκα περί επτά εκατ. τον χρόνο στην τσέπη του παίκτη, δηλαδή τα διπλάσια απ' όσα λαμβάνει τώρα, ο Ρόνι θα ερχόταν χθες. Εδώ βέβαια υπάρχει ένα προβληματάκι. Η ρήτρα που φαίνεται πως υπάρχει στο συμβόλαιο του για μεταγραφή σε ομάδα εκτός Βραζιλίας, ανέρχεται στα 400 εκατ. Ρεάις, δηλαδή στα 166 εκατ. ευρώ!

Τα προβλήματα
Ούτως ή άλλως δεν φαίνεται να περνάει καλά στη Φλα. Σίγουρα του αρέσει που βρίσκεται στο αγαπημένο του Ρίο, αλλά υπάρχουν άλλα προβλήματα. Με τον προπονητή της ομάδας, Βαντερλέι Λουσενμπούργκο δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά τελευταία, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα βρίσκεται στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Πιο συγκεκριμένα εκεί δεν έχουν κατατεθεί οι μισθοί των τριών τελευταίων μηνών και έπειτα από γκρίνια του Ρόνι στην πρόεδρο της Φλα, Πατρίσια Αμορίμ που υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί, ανέλαβε δράση ο αδερφός και μάνατζερ του, Ρομπέρτο Ασίς. Ο τελευταίος συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Traffic που του είπε πως σύντομα θα υπάρξουν πληρωμές, κάτι που ακόμα πάντως δεν έχει συμβεί.

Στην πραγματικότητα ο Ροναλντίνιο έχει βρεθεί στο μέσω μίας διαμάχης μεταξύ της Φλαμένγκο και της Traffic. Η πρώτη έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Procter & Gamble να διαφημιστεί στη φανέλα της, με τη δεύτερη να αντιδράει γιατί δεν αναμένεται να λάβει ποσοστό από τα χρήματα της διαφήμισης. Ως μέτρο πίεσης λοιπόν δεν πληρώνει τον Ροναλντίνιο, ώστε εκείνος να είναι κακόκεφος και αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση του!

Επί τούτου τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Φλαμένγκο, Μισέλ Λέβι, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να φύγει ο παίκτης: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Ροναλντίνιο. Θα είναι μαζί μας μέχρι το 2014»!

Αναγεννημένος στη Σελεσάο
Στο φετινό Μπραζιλεϊράο ο Ροναλντίνιο μοιάζει αναγεννημένος. Με 13 γκολ σε 27 αγώνες έχει βρει την υγειά του πίσω στην πατρίδα του. Τώρα τελευταία κάπως τα έχει χαλάσει (οφείλεται και στην κόντρα με τον προπονητή του), καθώς έχει να σκοράρει από τις 21 Σεπτεμβρίου. Οι καλές εμφανίσεις του τον επανέφεραν και στην Εθνική Βραζιλίας. Με τη Σελεσάο είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Νοέμβριο και από τον φετινό Σεπτέμβριο φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο σε τρία φιλικά (Γκάνα, Αργεντινή, Μεξικό σκόραρε το νικητήριο γκολ στο 2-1) που ακολούθησαν το Κόπα Αμέρικα, στο οποίο δεν είχε κληθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα