«Γιατί να μην αφαιρεθούν κι εδώ πρωταθλήματα;»

Gazzetta team
«Γιατί να μην αφαιρεθούν κι εδώ πρωταθλήματα;»

bet365

O Γιώργος Καραγκούνης δεν μιλάει συχνά! Όταν όμως το αποφασίζει είναι... χειμαρρώδης. Έτσι όπως διαπιστώσατε και στο κομμάτι της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα υπάρχει και... part 2!

To ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» πλησιάζει και ο «τυπάρας» δεν ήταν δυνατό να μην αναφερθεί και στον Παναθηναϊκό, αλλά και στα όσα συνέβησαν πέρσι στο ίδιο γήπεδο με τον Καλόπουλο και τους βοηθούς του να είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές! Παράλληλα ως μέλος και του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και της ομάδας του Κυράστα (στην πρώτη θητεία του αείμνηστου τεχνικού στο «τριφύλλι») παίρνει θέση για τη... σύγκριση των ημερών! Φυσικά τοποθετείται στα όσα έγιναν στο σκάνδαλο με τα «στημένα», αλλά σχολιάζει και τον... οικογενειάρχη Καραγκούνη!

- Ο κόσμος πάντως αποθεώνει κάθε φορά που μπαίνεις αλλαγή, ενώ δεν είναι λίγοι οι φίλοι της Εθνικής που θεωρούν ότι είναι καλύτερα να μην παίζεις βασικός στον Παναθηναϊκό, για να είσαι πιο ξεκούραστος και να αποδίδεις καλύτερα…

Ευχάριστο είναι να έχεις την αγάπη του κόσμου. Σού δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Σίγουρα είσαι πιο ξεκούραστος, αλλά μερικές φορές σου λείπει ο ρυθμός. Στην ηλικία που βρίσκομαι εγώ ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός. Γι’ αυτό χρειάζεται να παίζω και στην ομάδα μου. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

- Ο Αριέλ Ιμπαγάσα υπέδειξε πρόσφατα τον Ανδρέα Τάτο ως έναν παίκτη που του μοιάζει και μπορεί να τον διαδεχθεί. Εσύ έχεις εντοπίσει κάποιον που να θυμίζει Καραγκούνη και να μπορεί να τον διαδεχθεί;

Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι και καλοί ποδοσφαιριστές. Κάθε παίκτης, βέβαια, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Κι εμείς στον Παναθηναϊκό έχουμε τον Μαυρία που μπορεί να εξελιχθεί πολύ. Αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κάθε νέος παίκτης. Είναι πολλά τα media και δεν μπορείς να τα διαχειριστείς εύκολα, με συνέπεια να κινδυνεύει να τρελαθεί ένα νέο παιδί. Εμείς χρειάστηκε να φτάσουμε στα 20-21 για να παίξουμε. Σήμερα παίζουν πιο νωρίς και είναι μεγάλο κέρδος ότι αλλάξαμε τη νοοτροπία στην Ελλάδα. Αλλά όταν ακούς διθυράμβους έπειτα από ένα δύο καλά ματς, τότε χρειάζεται προσοχή και από τους παίκτες, και από τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά και από τις οικογένειες για να μην τρελαθούν τα νέα παιδιά, επειδή είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα.

- Από τη μεγάλη της Παιανίας σχολή βγήκατε εσύ, ο Γκούμας, ο Μπασινάς, ο Χαλκιάς, ο Κυργιάκος. Δουλεύουν σήμερα τα τμήματα υποδομής, ώστε μια νέα φουρνιά με το ίδιο ταλέντο να στελεχώσει την ομάδα για 10 -15 χρόνια και να τη διατηρήσει στην κορυφή;

Ναι, στον Παναθηναϊκό γίνεται καλή δουλειά, εξαιρετική. Με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Ταράση, τον κ. Βονόρτα και βλέπουμε τον Καπίνο, τον Μαυρία, τον Λαγό, τον Φουρλάνο. Από τους ίδιους εξαρτάται. Να δουλεύουν σκληρά, να έχουν φιλοδοξίες. Μακάρι να μπορώ κι εγώ να τους βοηθήσω με την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια. Επιβάλλεται σε κάθε ομάδα με στόχους να βγάζει παίκτες από τις υποδομές. Γιατί να πηγαίνουμε να παίρνουμε παίκτες αμφιβόλου αξίας από το εξωτερικό; Αλλά χρειάζεται να δοθεί βάρος στις υποδομές. Ακόμα και η Παιανία που είναι πρωτοποριακή σε αυτό τον τομέα, μοιάζει πλέον μικρή. Όπως και στο εξωτερικό χρειάζεται, να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες συνθήκες.

- Στην Ιταλία ο Μότζι φυλακίστηκε, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε για το calciopolis. Από τις εξελίξεις στην ιστορία με τα στημένα έχεις μείνει ικανοποιημένος; Θεωρείς ότι επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους; Ότι δεν πειράχτηκε κάποια ομάδα σε προβλημάτισε;

Κάτι έγινε φέτος με όλα αυτά. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι είχαμε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες ποινές, σε όλα τα επίπεδα. Αλλά όταν δεν είχε γίνει κάτι έως τώρα, ακόμα και το λίγο είναι αρκετό. Βελτιώνονται τα πράγματα. Βλέπουμε τους διαιτητές που φέτος προσπαθούν να παίξουν καλύτερα. Κάτι είναι κι αυτό. Στην Ιταλία, βέβαια, είδαμε τι έγινε. Έπεσε η πιο ιστορική ομάδα. Γιατί να μη γίνει και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο; Στο παρελθόν, βέβαια, δεν έχουμε διαπιστώσει ότι μπορεί να αντέξουμε στη χώρα μας κάτι ανάλογο. Αλλά αν υπάρχουν ευθύνες, γιατί να μην επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις; Γιατί να μην αφαιρεθούν πρωταθλήματα και στην Ελλάδα, όπως έγινε με τη Γιουβέντους; Γιατί όχι;

- Θα παρότρυνες τα παιδιά σου να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και μάλιστα στην Ελλάδα;

Γενικά θα το παρότρυνα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, πόσο μάλλον με το ποδόσφαιρο. Αρκεί να του άρεσε. Γιατί όχι και επαγγελματικά;.. Σίγουρα λείπουν από τη χώρα μας πολλά πράγματα σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Δεν ωφελεί απλά να το λέμε κάθε τρεις και λίγο. Πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι, ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να φτιάξουμε πράγματα.

-Αρχηγός από την αρχή της καριέρας σου στην Εθνική με τις Ελπίδες… Πού οφείλεται αυτή η τιμή;

Από πάντα ήμουν αρχηγός. Ίσως επειδή ήμουν πιο παλιός. Στην Παίδων με καλούσαν πολύ νωρίτερα από την ηλικία μου. Θα σου πω κάτι που είχα πει και στην UEFA. Πρώτη φορά πήγα στην Εθνική, στο ξενοδοχείο ήμουν 14 ετών. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν 16 και μεγαλύτερα. Σκέφτηκα: τι κάνω τώρα εγώ; Μέχρι και να φύγω σκεφτόμουν αφού δεν μπορούσα να καταλάβω τι γύρευα εκεί. Αλλά δεν έφυγα την πρώτη ημέρα και από τότε πέρασαν είκοσι χρόνια και είμαι ακόμα εκεί, στην Εθνική!

- Δεν μπορούμε να σε φανταστούμε πατέρα τριών παιδιών, διότι δείχνεις να έχεις εσύ καρδιά μικρού παιδιού…

Με όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχω δεν είμαι και τόσο καλός μπαμπάς. Σε αυτό είμαι πολύ πίσω. Το ομολογώ. Η γυναίκα μου είναι ήρωας. Όπως σου προανέφερα, όταν αγωνίζεσαι στην Εθνική, στον Παναθηναϊκό, οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω. Λείπω ώρες, μέρες από το σπίτι. Με ξενοδοχεία, προετοιμασίες. Επιστρέφεις στο σπίτι κουρασμένος. Πότε να ασχοληθείς με την οικογένεια; Ο μεγάλος μου γιος μου κάνει ήδη παράπονα επειδή λείπω πολύ από το σπίτι. Με στενοχωρεί ότι δεν έχω ζήσει τα παιδιά μου στην πιο ωραία ηλικία. Στερούμαι την οικογένειά μου. Χάνω ωραία πράγματα όπως τις πρώτες λέξεις τους. Με στενοχωρεί πολύ αυτό. Στο Μουντιάλ λείπαμε πάνω από ένα μήνα. Τώρα με το Euro τα ίδια. Θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο να αφιερώσω στην οικογένειά μου.

- Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα θυμίζει σε πολλούς την ομάδα του Κυράστα. Κοινό χαρακτηριστικό το καλό ποδόσφαιρο.

Όντως παίζει καλά η ομάδα. Εντάξει, είναι και πολλά χρόνια από εκείνη την περίοδο με τον Γιάννη Κυράστα. Αλλά και τότε είχαμε καλή ομάδα. Έχουμε βρει χημεία και παίζουμε καλά. Είναι σημαντικό το ότι έχουμε καθαρίσει ψυχολογικά και πνευματικά επειδή δεν παίζουμε Ευρώπη. Προπονούμαστε καλύτερα διότι έχουμε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Έτσι δουλεύεις καλύτερα. Δεν είσαι διαρκώς σε ένα ξενοδοχείο και σε ένα αεροπλάνο. Αλλά το σημαντικό είναι η ομοιογένεια και η χημεία. Δεν παίζουμε μόνο για έναν ή δύο παίκτες, αλλά συμμετέχουμε όλοι. Λειτουργούμε πλέον ως σύνολο. Παίζουμε όλοι μαζί!

-Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών. Τι να περιμένουμε;

Το ντέρμπι είναι ντέρμπι. Η ομάδα μου έχει βρει ρυθμό. Το βασικό είναι να γίνει καλό παιχνίδι, χωρίς διακοπές, επεισόδια. Να γίνει σε καθαρά ποδοσφαιρικό πλαίσιο και με καλή ατμόσφαιρα. Να μη βιώσουμε τα περσινά όταν καθυστέρησε η έναρξη δέκα λεπτά από τα καπνογόνα. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ο κόσμος το περιμένει. Θα πρέπει να δει ένα ωραίο παιχνίδι και όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει. Να το ευχαριστηθούμε όπως συμβαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχει ρεβάνς, ούτε εκδίκηση… Είναι ντέρμπι και θέλουμε να το κερδίσουμε. Πρώτα απ’ όλα για μας!

3.60 πληρώνει η νίκη του "τριφυλλιού" στο ματς με τον Ολυμπιακό στην sportingbet.gr

-Σε φοβίζει μήπως υπάρξει στο ντέρμπι κάποια κοινωνική έκρηξη, μήπως εκτονωθεί στο γήπεδο ο κόσμος για όσα προβλήματα απειλούν τη ζωή του;

Στην Ελλάδα πολλές φορές έχουμε ζήσει περιστατικά, τα οποία δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σε βρίζουν, σου πετούν φωτοβολίδες, αντικείμενα στα κόρνερ. Κάποια στιγμή όλα αυτά πρέπει να εκλείψουν, για να μη συμβεί το κακό…

- Είχατε, βέβαια, πει εσείς οι ποδοσφαιριστές ότι θα αντιδρούσατε τελικά μείνατε στα λόγια…

Ναι, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Βγήκε μια ομόφωνη απόφαση από τους παίκτες. Κάποιες ομάδες, κυρίως μικρότερες νόμιζαν ότι είχε σχέση με όσα συνέβησαν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Πως αφορούσε μόνο εμάς. Αλλά δεν είναι έτσι, είναι λανθασμένη αντίληψη. Δεν το σκέφθηκαν καλά. Θα μπορούσε να συμβεί και σε αγώνα με μικρότερη ομάδα, η οποία επιχειρεί να πάρει αποτέλεσμα από μια μεγάλη. Να μπει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο όπως συνέβη με την άλλη μεγάλη ομάδα, όταν εκείνη δεν έπαιξε καλά. Δεν πέρασε λοιπόν εκείνη η απόφαση. Ελπίζω να μην επαναληφθούν άσχημες καταστάσεις στο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα