Ημέρα κρίσης

Gazzetta team
Ημέρα κρίσης

bet365

Η πλέον σημαντική ημέρα για την άρση του lockout είναι η σημερινή (14/11), καθώς οι παίκτες θα κληθούν να συζητήσουν αν θα δεχθούν ή όχι την πρόταση της λίγκας.

Οι παίκτες της Ένωσης έχουν συνάντηση στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητήσουν για το αν αποδέχονται ή όχι την πρόταση-τελεσίγραφο του Ντέιβιντ Στερν και να ψηφίσουν. Σε περίπτωση αποδοχής τότε αναμένεται να διεξαχθεί σεζόν με καλεντάρι 72 αγώνων και η οποία θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα ακύρωσης ολόκληρης της σεζόν καθότι δεδομένα η στάση των ιδιοκτητών θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο.

Μερικά από τα σημεία της πρότασης Στερν

-Η συμφωνία θα ισχύει για δέκα χρόνια, ωστόσο στα έξι χρόνια κάθε πλευρά θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση.

- Η Λίγκα δίνει δύο επιλογές στους παίκτες αναφορικά με τον καταμερισμό των εόδων. Είτε ο καταμερισμός θα είναι σταθερά 50-50 ανεξαρτήτων των εσόδων της Λίγκας ή το ποσοστό των NBAers θα κυμαίνεται από 49% έως 51% αναλόγως των εσόδων.

- To salary cap θα παραμείνει χαλαρό (σ.σ soft) όπως ίσχυε με την προηγούμενη σύμβαση εργασίας.

- Το 1% των εσόδων της λίγκας θα διατίθεται για τους παλαίμαχους ΝΒΑers.

-Ο κατώτατος μισθός θα μειωθεί κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση εργασίας, ενώ θα υπάρχει αύξηση κατά 3,5% για κάθε χρόνο που περνάει.

-Οι αμοιβές των rookies θα μειωθούν κατά 12% περίπου, ενώ θα υπάρχει αύξηση της τάξεως του 3,5% ετησίως.

-Κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί το 85% του salary cap για τη μισθοδοσία των παικτών της για τα πρώτα δύο χρόνια της σύμβασης, ενώ κατόπιν το ποσοστό θα ανέβει στο 90%.

-Ο φόρος πολυτελείας παραμένει ο ίδιος με την προηγούμενη σύμβαση εργασίας (σ.σ. ένα δολάριο για κάθε δολάριο πάνω από το salary cap) για τα επόμενα δύο χρόνια ενώ κατόπιν ο φόρος θα αυξάνεται κλιμακωτά, δηλαδή όσο περισσότερο «παρεκτρέπονται» οι ομάδες, τόσο περισσότερο θα πληρώνουν ως φόρο πολυτελείας.

-Η μέγιστη χρονική διάρκεια συμβολαίου ενός παίκτη δεν θα ξεπερνάει τα πέντε χρόνια, ενώ η ετήσια αύξηση δεν θα υπερβαίνει το 6,5%.

 

NBA Τελευταία Νέα