Ένας μικρός Πορτογάλος «μάγος» (vids)

Ένας μικρός Πορτογάλος «μάγος» (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Ένας μικρός Πορτογάλος «μάγος» (vids)

bet365

Ο Ούγκο Βιέιρα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό ταξίδι του 23χρονου επιθετικού.

Ο Ούγκο Φιλίπε ντα Κόστα Βιέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1988 στο Μπάρτσελος της Πορτογαλίας και από πολύ μικρός έδειξε πως έχει μια τάση προς το ποδόσφαιρο καθώς εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σάντα Μαρία.

Από μικρός στα ευρωπαϊκά... βάσανα!

Ο Ούγκο Βιέιρα μπορεί να είναι μόλις 23 ετών, αλλά ήδη έχει κάνει ταξίδι στην Ευρώπη για να δείξει το πλούσιο ταλέντο του, για λογαριασμό της Μπορντό. Από πολύ μικρή ηλικία ο υποψήφιος στόχος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το... ποδοσφαιρικό του ταξίδι.

Μπορντό και επιστροφή

Ο Βιέιρα «πέταξε» μέχρι το Μπορντό για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας των Γάλλων, τη σεζόν 2006-07, ως δανεικός από τη Σάντα Μαρία, αλλά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στους «γιρονδίνους» και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη. Η Σάντα Μαρία είχε πάντα ανοιχτή την πόρτα της για τον Ούγκο, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της πορτογαλικής ομάδας, έχοντας γίνει μέλος της από 16 ετών.

Εκ νέου δανεικός

Η επιστροφή στην... πραγματικότητα δεν ήταν κακή για τον φορ που στα 19 του χρόνια δόθηκε εκ νέου δανεικός στην Εστορίλ. Εκεί δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ λόγω μιας διαφωνίας πρώτα με τον διευθυντή και μετά με τον προπονητή της ομάδας, η οποία και φυσικά τον έβλαψε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Ούγκο Βιέιρα διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να στεριώσει ούτε στην Εστορίλ και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και της γενέτειρας του, τη Σάντα Μαρία. Όμως, ήταν εμφανές πως είχε μια αίσθηση απογοήτευσης και δυσαρέσκειας.

Τα 43 γκολ που τον έκαναν γνωστό...

Πάντως, δεν τον πήρε από κάτω όπως απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο, αφού τη σεζόν 2008-09 τελείωσε τη χρονιά πετυχαίνοντας 43 τέρματα! Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν στην Πορτογαλία, αφού αποτελούσε ρεκόρ. Η ομάδα χάρη στα γκολ του Βιέιρα ανέβηκε κατηγορία (στην τρίτη) και το όνομά του έγινε γνωστό σε πολύ κόσμο.

Φανέλα βασικού στη Ζιλ Βιθέντε

Η Ζιλ Βιθέντε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απέκτησε τον Βιέιρα, ο οποίος έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ωφελημένος από τη μεταγραφή ήταν και ο ποδοσφαιριστής αφού επέστρεψε σε... επαγγελματικά λημέρια. Ο 23χρονος φορ πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού στον πορτογαλικό σύλλογο και σε 34 συμμετοχές πέτυχε 10 τέρματα, όντας από τις αποκαλύψεις της δεύτερης κατηγορίας.

Η ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ!

Οι εμφανίσεις του Ούγκο Βιέιρα έκαναν τη Ζιλ Βιθέντε να... μαγειρέψει πριν πεινάσει, αφού έβαλε αμέσως στο συμβόλαιο του Πορτογάλου ρήτρα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που κάποιος... πλούσιος σύλλογος ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

To stop στην Εθνική

Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Ούγκο Βιέιρα, καθώς λίγο πριν από το φινάλε είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που του έκοψε την ευκαιρία να γίνει διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας κάτω των 21 ετών.

Πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο

Ο Πορτογάλος επιθετικός επέστρεψε την επόμενη χρονιά δυνατός και έκανε άπαντες να ασχοληθούν με την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Βιέιρα πέτυχε εννιά γκολ στο Κύπελλο Πορτογαλίας και ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο «φονιάς» της Πόρτο!

Ο καλύτερος πελάτης του Ούγκο Βιέιρα πέρσι ήταν η Πόρτο που κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στο φετινό ματς για το πρωτάθλημα παραλίγο να σκοράρει στο Ντραγκάο, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Για το Λιγκ Καπ, ο Βιέιρα σημείωσε δύο τέρματα κόντρα στους «δράκους» στις 29 Ιανουαρίου του 2011 σκοράροντας μέσα σε δέκα λεπτά (49' και 59'). Και τα δύο γκολ του Πορτογάλου ήταν εντυπωσιακά.

Παίκτης πρώτης κατηγορίας!

Ο Βιέιρα διακρίνεται για την ευχέρεια στο σκοράρισμα, την ταχύτητά του και την «ψυχρή» εκτέλεσή του! Αξιοσημείωτη είναι και η τεχνική του κατάρτιση, αφού στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται τακουνάκια, ντρίμπλες αλά Ροναλντίνιο όπως και άλλα.. μαγικά. Άλλωστε, για αυτόν το λόγο τού έχουν δώσει το παρατσούκλι «The Magician»! Οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα επιχειρήσει το μεγάλο άλμα, αφού είναι παίκτης πρώτης κατηγορίας.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ

Ονομα: Ούγκο Φιλίπε ντα Κόστα Βιέιρα

Ημ/νία γέννησης: 25/07/1988

Ύψος: 178 εκατοστά

Βάρος: 73 κιλά

Θέση: Επιθετικός

Προηγούμενες ομάδες: Σάντα Μαρία (ακαδημίες), Μπορντό (2006-2007), Σάντα Μαρία (2006-2007), Εστορίλ (2007-2008), Σάντα Μαρία (2008-2009) Ζιλ Βιθέντε (από το 2009).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα