Ο κυρίαρχος των ντέρμπι! (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Ο κυρίαρχος των ντέρμπι! (vids)

bet365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον Παναθηναϊκό, με τον Πορτογάλο τεχνικό να είναι μάστερ και «αήττητος» στα ελληνικά ντέρμπι. Το gazzetta.gr παρουσιάζει!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Παναθηναϊκού δεν περίμενε πως μετά τις 20 Νοέμβρη του 2010, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πορτογάλου προπονητή στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», οι «πράσινοι» θα πήγαιναν... τρένο στο πρωτάθλημα ένα χρόνο αργότερα!

Μάστερ στα δύσκολα...

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μέρα του Φερέιρα στην Παιανία, υπάρχει το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» με τον Παναθηναϊκό πρωτοπόρο και τον 65χρονο προπονητή μάστερ στα ντέρμπι που έχει δώσει στη Super League.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στις 20 του περσινού Νοέμβρη υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους και έβαλε από μόνος του τον εαυτό του στα... βαθιά, καθώς αποφάσισε να κάνει ντεμπούτο στον πράσινο πάγκο στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν φοβάται στα βαθιά!

Ο Πορτογάλος έδειξε πως δεν φοβάται τα δύσκολα και το έκανε πράξη στον έναν χρόνο πορείας του με την πράσινη φανέλα. Ο Φερέιρα σε λίγες μέρες... σβήνει το πρώτο του κεράκι παρουσίας στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει κερδίσει την αποθέωση όλων, ενώ έχει γίνει και σύνθημα από τους φιλάθλους της ομάδας, κάτι που πραγματικά είχε να συμβεί αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Τα «διπλά» στην Τούμπα

Το πρώτο ντέρμπι του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Ελλάδα ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Πορτογάλος προπονητής έφυγε με το «διπλό» από την Τούμπα χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σωτήρη Νίνη, ενώ και φέτος πήρε τους τρεις βαθμούς στην έδρα του Δικεφάλου με 3-1. Τα δύο από τα τρία γκολ ήταν και πάλι με φάουλ (Κλέιτον και Λέτο)!

Ντέρμπι καρμπόν!

Το αξιοσημείωτο των δύο σεζόν του Φερέιρα στη Super League είναι πως η κλήρωση του βγήκε... καρμπόν. Όπως αναφέραμε παραπάνω, το πρώτο του ντέρμπι ήταν στην Τούμπα και μία εβδομάδα αργότερα φιλοξένησε την ΑΕΚ ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 και στη συνέχεια τον υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης». Δηλαδή όπως γίνεται και τώρα. Ξεκίνησε με Τούμπα, υποδέχτηκε την ΑΕΚ και πάει στο Φάληρο.

Μοναδική... ήττα στο «Καραϊσκάκης»

Ο 65χρονος κόουτς έριξε και φέτος μια τριάρα στην Ένωση, αλλά τώρα δέχτηκε και δύο τέρματα. Πλέον, το μεγάλο ματς είναι στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Άλλωστε, ο Φερέιρα έχει μόνο μία ήττα σε ντέρμπι φορώντας την πράσινη φόρμα και αυτή ήταν στο Φάληρο, με τον τρόπο που όλοι θυμούνται πώς συνέβη.

Στο «πράσινο» στρατόπεδο δεν ξεχνούν την περσινή «σφαγή» του Καλόπουλου, με πιο τρανό παράδειγμα το γκολ-οφσάιντ του Κώστα Κατσουράνη όταν το ματς ήταν στο 1-1, ο οποίος καλυπτόταν από τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού. Έτσι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να θεωρεί εαυτόν αήττητο στα ελληνικά ντέρμπι!

Ο ΦΕΡΕΪΡΑ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

06/02/11

ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός

0-1

13/02/11

Παναθηναϊκός -AEK

3-1

19/02/11

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

2-1

30/10/11

ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός

1-3

06/11/11

Παναθηναϊκός – AEK

3-2

Μία ήττα και με την Πόρτο

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν ο απόλυτος άρχοντας και στα ντέρμπι της Πορτογαλίας, όταν καθόταν στον πάγκο της Πόρτο. Με τους «δράκους», στα «μεγάλα» ματς με την Μπενφίκα, είτε στο «Ντραγκάο είτε στο «Ντα Λουζ» δεν έχανε. Σε οκτώ ντέρμπι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες, ενώ μία φορά έφυγε με το κεφάλι κάτω έπειτα από αγώνα με τους «αετούς της Λισαβόνας». Ήταν στο προτελευταίο του ντέρμπι, στις 20 Δεκεμβρίου του 2009, όταν έχασε από την Μπενφίκα με 1-0!

Πάντως, όταν ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα (από το 2001 ως το 2003) δεν τα πήγε και τόσο καλά καθώς βρήκε την Πόρτο στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της και σε τέσσερα ματς δεν κατάφερε να την νικήσει (πήρε μόλις μια ισοπαλία)!

Ο ΦΕΡΕΪΡΑ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

28/10/06

Πόρτο – Μπενφίκα

3-2

01/04/07

Μπενφίκα – Πόρτο

1-1

01/12/07

Μπενφίκα – Πόρτο

0-1

20/04/08

Πόρτο – Μπενφίκα

2-0

30/08/08

Μπενφίκα – Πόρτο

1-1

08/02/09

Πόρτο – Μπενφίκα

1-1

20/12/09

Μπενφίκα – Πόρτο

1-0

02/05/10

Πόρτο – Μπενφίκα

3-1


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα