«Σενάρια για αγορά ΑΦΜ»

«Σενάρια για αγορά ΑΦΜ»

Απόστολος Παγώνης
«Σενάρια για αγορά ΑΦΜ»

bet365

Να σταματήσει κάθε παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο η διοίκηση του Ηρακλή να κινηθεί για την αγορά ΑΦΜ από ομάδα που βρίσκεται στην Football League 2, ζήτησε ο Λευτέρης Κακιούσης.

Το μέλος του διοικητικού σχήματος του Ηρακλή με δηλώσεις τουαναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αρχικά τόνισε: «Ήμουνα πολύ κοντά σε όλες τις εξελίξεις όσο αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα γιατί από το μπασκετικό τμήμα πρέπει να πω ότι πληγώθηκα πολύ επειδή απολύθηκα σε ραδιοφωνική εκπομπή. Με προσέγγισε πρόσφατα η ΠΑ.Λ.Η και την πρώτη στιγμή αρνήθηκα. Μετά όμως σκέφτηκα πως δεν έχω δικαίωμα να αρνηθώ τη βοήθεια μου στο σωματείο που αγάπησα και ανδρώθηκα.

Η αλήθεια είναι ότι ποδόσφαιρο είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι το οποίο δεν το ξέρω πολύ. Πρότεινα λοιπόν να μπει ένας άνθρωπος ή και περισσότεροι που να προέρχονται από τον Ηρακλή, να έχουν παίξει μπάλα στον Ηρακλή και να έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι. Προς τιμή του ο Γιώργος Ξενίδης θέλησε να βοηθήσει και έτσι ξεκινήσαμε όλοι μαζί μια προσπάθεια με ανθρώπους που αγαπάνε τον Ηρακλή ώστε η ομάδα να βγει από το χωματόδρομο και τη λάσπη και να επιστρέψει σταδιακά στην άσφαλτο».

Παράλληλα ο κ. Κακιούσης αναφέρθηκε στα σενάρια απόκτησης ΑΦΜ από άλλη ομάδα: «Βγήκα σήμερα να μιλήσω γιατί βάλλονται τα συμφέροντα της ομάδας μας. Ακούγονται διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και πως εδώ και καιρό ο Ηρακλής θέλει και μπορεί να αγοράσει ΑΦΜ. Όλη αυτή η φημολογία μόνο κακό κάνει στην ομάδα.

Είμαι αντίθετος σε όλο αυτό το πράγμα και κακώς διατηρούνται όλα αυτά τα σενάρια. Πρέπει να ηρεμήσει το κεφάλι του Ηρακλειδέα και να τρέξουν άλλα ζητήματα της ομάδας που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα για τη ΔΕΗ χρειαζόμαστε 17.000χιλιάδες ευρώ για να μην κόψουν το ρεύμα και ταυτόχρονα τα νούμερα που ακούγονται για την αγορά ΑΦΜ είναι τεράστια.

Για παράδειγμα έχουν ακουστεί τα ποσά των 500.000 ευρώ και τους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να βάλουμε το χέρι στη τσέπη και να πάμε την ομάδα κάπου. Αυτό που θα κάνουμε είναι προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος του Ηρακλή δεν πρέπει να χαλάει το μυαλό του και να ασχολείται με ανυπόστατα σενάρια».

Στην συνέχεις, έθεσε τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα: «Το πρώτο σκέλος είναι να οργανωθεί η ομάδα. Αυτό που έγινε στην πρώτη αγωνιστική μας κάνει περήφανους. Ο κόσμος δεν εξετάζει σε ποια κατηγορία παίζει η ομάδα και αυτό φάνηκε από τους 4500 οπαδούς που έδωσαν το παρών στην Καλλικράτεια και έδειξαν καταπληκτική στάση και πριν και μετά το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι προκληθήκαμε πολλές φορές. Η έννοια μου στο παιχνίδι ήταν πως θα τελειώσει και να πάνε όλοι καλά στα σπίτια τους.

Προσπαθούμε και δουλεύουμε όλοι για το καλύτερο. Μέσα σε ένα σύλλογο που υπάρχουν πολλά προβλήματα πρέπει να μπούνε κάποιες αρμοδιότητες. Το πρώτο είναι να υπάρξει ομάδα. Το δεύτερο είναι πως αυτή η ομάδα θα μπορέσει να αντιπροσωπεύσει το κόσμο, να μην τον απογοητεύσει να τον κρατήσει κοντά.

Να κρατήσουμε ζωντανό το σύλλογο . Η τρίτη προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε αυτή την ομάδα ως παραγωγή για τα επόμενα χρόνια και να έχουμε στην ομάδα μας πολλούς γηγενείς παίκτες. Τέλος όποιος επιθυμεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιθυμητός».

Για το αν φοβάται μήπως απογοητευτεί ο κόσμος του Ηρακλή είπε: «Θεωρώ ότι η αδικία που έχει υποστεί ο σύλλογος μας, έχει δυναμώσει και πεισμώσει την ιδέα και την αγάπη του κόσμου. Θα υπάρξει συσπείρωση» .

Για την ιστορία του CAS: «Ειλικρινά δεν ξέρω να σας απαντήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με την υπόθεση του CAS. Και αυτό γιατί όσες φορές έχω ακούσει τον κ. Ιωαννίδη με έχει κερδίσει. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να προστατεύει τα ζητήματα του Ηρακλή. Όσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας βοηθήσω».

Για το αν θα καταλογιστούν ευθύνες σε πρόσωπα που βρέθηκαν σε προηγούμενες διοικήσεις ο κ.Κακιούσης είπε: «Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα παιχνίδια στις πλάτες του Ηρακλή και πιστεύω ότι υπεύθυνη δεν είναι μόνο η ΕΠΟ αλλά και οι άνθρωποι που το επέτρεψαν ακόμα και η διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Αλλά και για τα λάθη αυτά υπεύθυνοι είμαστε και εμείς που τους είχαμε στη διοίκηση και έριξαν τις δύο ομάδες μας 7 φορές, πέντε φορές με την ποδοσφαιρική ομάδα και 2 την μπασκετική.

Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε σε αυτά τα άτομα να ασκήσουν εξουσία. Κάθε διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες τις. Είτε είναι μέσα στον Ηρακλή είτε είναι έξω πρέπει να απολογηθούν».

Τέλος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στη μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ: «Πήγα προχθές να δω την ομάδα του μπάσκετ και στεναχωρήθηκα με την εικόνα. Καταφέρανε σε μια χρονιά να ρίξουν αυτές οι διοικήσεις επτά φορές τις δύο ομάδες. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε το σύλλογο που δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο , αλλά όλα τα τμήματα του ιστορικού συλλόγου που έχει βγάλει τόσους παίκτες. Το έχω ξαναπεί αλλά θα το πω και πάλι. Ο Ηρακλής «στήνει ένα τραπέζι αλλά ποτέ δεν έχει κάτσει να φάει».

Κλείνοντας, επεσήμανε: «Ο κόσμος του Ηρακλή είναι περήφανος. Το έδειξε. Θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πέντε γύρους πίσω και καλούμαστε να έρθουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα στον πρώτο. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε τη δύναμη να βάλουμε τον Ηρακλή κατευθείαν στη Σούπερ Λιγκ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα