«Αυτός ο Λέτο παίζει παντού!»

«Αυτός ο Λέτο παίζει παντού!»

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης αναλύει στο gazzetta.gr την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, σχολιάζει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αποθεώνει τον Λέτο και τον Φερέιρα και υποβαθμίζει τη σημασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως με δύο επιβλητικές εμφανίσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ, χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός δεν φιγουράρει απλά μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, αλλά δείχνει ότι φέτος έχει μεγάλες δυνατότητες και δείχνει ικανός να διεκδικήσει τον τίτλο. Για πολλούς, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα του πρώτου εφετινού ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων», το οποίο θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»… Όχι όμως και για τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του και λίγο μετά τη νίκη (3-2) του «τριφυλλιού» επί της ΑΕΚ μίλησε στο gazzetta.gr για όλα όσα αφορούν στον φετινό Παναθηναϊκό.

Για τη «μεταμόρφωση» του εφετινού Παναθηναϊκού: «Η αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας οφείλεται στο ότι πλέον έχουμε ταυτότητα και παίζουμε πιο ομαδικά. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μάθει πλέον ο ένας τον άλλον, δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε μέσα στο γήπεδο! Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ΟΜΑΔΑ, παίζει πολύ ομαδικό ποδόσφαιρο και όταν οι παίκτες παίζουν ομαδικά, τότε το αποτέλεσμα που βγαίνει στο χορτάρι θα είναι τουλάχιστον καλό!»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό πληρώνει 2.07 στην bwin.com

Για το πόσο βοήθησε η προετοιμασία με τον Φερέιρα: «Αυτό πάντα παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο, αν και η προετοιμασία καθεαυτή δεν μας βοήθησε πολύ, γιατί έλειπαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν είχαν αποκτηθεί! Νομίζω ότι πληρώσαμε την καθυστέρηση με την οποία έγιναν οι μεταγραφές και αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό πρώτα από τους ομίλους του Champions League και εν συνεχεία του Europa League. Μπορεί από πολλούς να θεωρήθηκε “καταστροφή”, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν καταστροφές στο ποδόσφαιρο... Δεν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας και δεν είχαμε δουλέψει όλοι μαζί, παρ’ όλα αυτά έπρεπε να είχαμε περάσει, γιατί δεν είμαστε χειρότερη ομάδα ούτε από την Οντένσε ούτε από τη Μακάμπι. Απλά κάναμε δύο άσχημα ημίχρονα από τα οκτώ συνολικά που παίξαμε με αυτές τις δύο ομάδες και αυτό μας κόστισε. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Για το τι άλλαξε σε επίπεδο τακτικής: «Τακτικά, η ομάδα έχει πάρα πολλούς επικίνδυνους ποδοσφαιριστές με διάθεση για δημιουργία και επιθετικούς προσανατολισμούς. Παίζουμε πιο ψηλά, εφαρμόζουμε καλύτερα το passing game. Το σημαντικότερο πράγμα είναι η ομαδικότητα και τα καλά αποδυτήρια!»

Το κεφάλαιο «Λέτο»!
«Νομίζω ότι οι εξαιρετικές του εμφανίσεις οφείλονται στο γεγονός ότι πλέον αγωνίζεται στη θέση που πρέπει να παίζει. Και όλα αυτά που γράφονται και λέγονται ότι ο προπονητής κατά τύχη τον χρησιμοποίησε σε αυτή τη θέση, δεν ισχύουν γιατί ο κ. Φερέιρα τον έχει χρησιμοποιήσει κατ’ αυτό τον τρόπο και σε παιχνίδια όπου είχε ήδη δύο επιθετικούς, όπως για παράδειγμα στο ματς με την Κέρκυρα. Όποιος ξέρει και βλέπει μπάλα, σε αυτή τη θέση θα τον χρησιμοποιούσε. Ο Λέτο δεν μετατράπηκε κατ’ ανάγκη σε επιθετικό. Από πέρυσι τον δοκίμαζε ο προπονητής σε αυτή τη θέση. Ο ίδιος πλέον έχει καταλάβει και εμπεδώσει ότι ως επιθετικός μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα, απ' ό,τι όταν έπαιζε στην αριστερή πτέρυγα. Με την ΑΕΚ, έκανε το τέλειο παιχνίδι. Δηλαδή, έναν Λέτο με δυο-τρεις επαφές και με κίνηση στο χώρο, είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Είναι πραγματικά πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και αν συνεχίσει να παίζει έτσι, πιστεύω ότι μπορεί να παίξει οπουδήποτε!»

Για το αν η παρατεταμένη διοικητική αστάθεια «έδιωξε» την πίεση από την ομάδα: «Δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο αυτό! Σε όλες τις μεγάλες ομάδες, υπάρχει άγχος και πίεση! Δεν νομίζω ότι κερδίσαμε κάτι απ’ αυτό. Αντίθετα, πιστεύω ότι όλο αυτό που έχουμε πετύχει, το φτιάξαμε μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά στην προπόνηση και ακόμη το δουλεύουμε. Θα έλεγα ότι μεγαλύτερη ώθηση μας έδωσε ο ομαδικός χαρακτήρας που έχουμε φέτος ως ομάδα. Φέτος ήρθαν παίκτες που παίζουν πρώτα για την ομάδα και μετά για τον εαυτό τους, όπως για παράδειγμα ο Ζέκα και ο Κουίνσι».

Για τη διαφαινόμενη εμπλοκή του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ με την ομάδα: «Η ομάδα δεν ασχολείται καθόλου με αυτά τα πράγματα και με την όποια συμφωνία υπάρχει στα σκαριά για νέο μεγαλομέτοχο. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας στην προπόνηση και τους αγώνες, έτσι ώστε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Για να λέμε και την αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι να ασχοληθούμε. Τι να κάνουμε, δηλαδή... Να συζητάμε κάθε μέρα στην προπόνηση για το ποιος επενδυτής θα ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό; Εάν και εφόσον ο συγκεκριμένος κύριος εξαγοράσει τις μετοχές και γίνει πλέον αφεντικό της ομάδας, τότε πλέον σαφέστατα θα μας επηρεάσει, αφού πλέον θα είναι η διοίκηση του συλλόγου. Κάτι που για την ώρα είναι υποθετικό, βρίσκεται στον αέρα και μπορεί να γίνει, δεν μας απασχολεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τωρινή διοίκηση να μας λέει την αλήθεια – κάτι που πράττει, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας και να είναι λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όλα τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά. Μέχρι στιγμής καλά τα πάμε».

Για το πού κρίθηκε το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι κρίθηκε στο ότι εμείς παρουσιαστήκαμε σε πολύ καλή κατάσταση και στο ότι έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και λάθος να γίνει, έχουμε την προσωπικότητα να το διορθώσουμε. Όλοι ζητούν την μπάλα και δεν φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλίες. Για μία ακόμη φορά παίξαμε οργανωμένα, ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο μας και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μεγάλη φόρμα. Πιστεύω ότι κερδίσαμε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Απέχει ακόμη αρκετά! Κατά πρώτον, έχουμε τη διακοπή για τους δύο αγώνες με την Εθνική ομάδα και κατά δεύτερον, είμαι της άποψης ότι τα ντέρμπι δεν κρίνουν ποτέ το πρωτάθλημα! Για μας το ματς στο Καραϊσκάκη, κατ’ εμέ, θα είναι σαν ένα από τα υπόλοιπα, δεν έχει καμία διαφορά! Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που σεβόμαστε, όπως όλες άλλωστε, και θα πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας και με στόχο να φύγουμε νικητές! Τώρα το τι θα γίνει, αυτό θα το μάθουμε εκείνο το βράδυ».

Η Εθνική «απόδραση»
«Σίγουρα, από τη στιγμή που πετύχαμε τον στόχο μας και προκριθήκαμε στην τελική φάση του EURO, σ' αυτά τα παιχνίδια μάς δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάποια σχήματα αλλά και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Πάντα, η Εθνική ομάδα μάς έδινε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα των προπονήσεων στις ομάδες και παράλληλα να δούμε φίλους μας, συνδυάζοντας τη δουλειά σε ένα πολύ πιο χαλαρό και οικογενειακό περιβάλλον! Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δεν είμαστε σοβαροί. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε».

Η νέα «δισκογραφική» του δουλειά...
«(γέλια!!!)... Το τραγούδι αυτό που βγάλαμε, αποτυπώνει πλήρως το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Τώρα, αν θα κάτσω να γράψω κι άλλο ενόψει του EURO, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Τώρα που το λες, μπορεί κιόλας!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα