Εβδομάδα... ευρωαντιπάλων Εθνικής!

Εβδομάδα... ευρωαντιπάλων Εθνικής!

Gazzetta team
Εβδομάδα... ευρωαντιπάλων Εθνικής!

bet365

Τα μπαράζ για τα τελευταία εισιτήρια του Euro 2012 μονοπωλούν το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον της εβδομάδας και το gazzetta.gr σκιαγραφεί τις εννιά πιθανές αντιπάλους της Εθνικής μας για την πρεμιέρα των αγώνων και αναλύει την πιθανότητα να κληρωθεί με κάθε μία από αυτές.

Την Παρασκευή διεξάγεται σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις η πρώτη φάση των μπαράζ για τα ισάριθμα τελευταία εισιτήρια του Euro 2012 με τις ρεβάνς να γίνονται την επόμενη Τρίτη. Από αυτές τις αναμετρήσεις πάντως, η Εθνική μας ομάδα θα μάθει αναλυτικά τις πιθανές αντιπάλους στην πρεμιέρα του ομίλου, καθώς ούσα σίγουρα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας θα βρει στον πρώτο αγώνα του ομίλου απέναντί της μία από το 4ο.

Όσο για τους άλλους αγώνες θυμίζουμε ότι: στη 2η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Γερμανίας ή Ιταλίας ή Αγγλίας ή Κροατίας. Τέλος, στο «κλείσιμο» του ομίλου η πρόκριση θα παιχθεί με μία εκ των διοργανωτριών Ουκρανίας ή Πολωνίας ή διαφορετικά με μία εκ των Ισπανίας ή Ολλανδίας. Διαβάστε τώρα παρακάτω αναλυτικά τα στοιχεία για τις εννέα πιθανές αντιπάλους της Εθνικής στην πρεμιέρα.

Γαλλία

Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη δυσκολότερη από τις ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθούμε από το 4ο γκρουπ, ώστε να κάνουμε πρεμιέρα. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι τελικά θα πάρουν θέση στο εν λόγω γκρουπ, καθώς είναι πιθανό να βρεθούν μαζί μας στο 3ο. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία θα είναι στο 4ο, αν είτε η Κροατία (κόντρα στην Τουρκία) είτε η Πορτογαλία (κόντρα στη Βοσνία) προκριθούν, κάτι πάντως που μοιάζει αρκετά πιθανό να συμβεί (έστω ένα από τα δύο), οπότε ελπίζουμε στην τύχη μακριά από τους Γάλλους. Ας τους βρούμε στα... προημιτελικά. Εκεί είναι καλύτερα!

Τουρκία

Αν... κάτσει στην Εθνική μας η Τουρκία, το ενδιαφέρον αμέσως θα εκτοξευτεί από την κλήρωση κιόλας! Κι αυτό διότι πέρα από την παραδοσιακή κόντρα των δύο χωρών, θα πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό ματς, αφου θα είναι στην πρεμιέρα του ομίλου και στην ουσία ο νικητής θα γίνει φαβορί για την πρόκριση στους «8». Για να έχει πάντως πιθανότητες να συμβεί αυτή η πρώτη ελληνοτουρκική κόντρα σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, θα πρέπει πρώτα οι παίκτες του Χίντινγκ να υπερκεράσουν το εμπόδιο των αξιόμαχων Κροατών από τα μπαράζ.

Τσεχία

Αγωνίζεται κόντρα στο Μαυροβούνιο στα μπαράζ και αν καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω και δύσκολα θα πάρει την πρόκριση, υπό την ηγεσία του Τόμας Ροζίτσκι που επέστρεψε στην ομάδα. Αν τελικά πάντως προκριθεί θα είναι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, γεγονός που σημαίνει ότι με πιθανότητα 1/4 θα είναι αντίπαλος της «γαλανόλευκης» και μάλιστα στην πρεμιέρα. Πάντως είναι από τις ομάδες που θέλουμε να αποφύγουμε από το τέταρτο.

Ιρλανδία

Η κλήρωση των μπαράζ την έφερε κόντρα στην Εσθονία και θα πρέπει να αισθάνεται μάλλον τυχερή. Βέβαια, αν δεν παρουσιάσει καλό πρόσωπο και σοβαρότητα, δεν αποκλείεται να την... πατήσει. Ο αποκλεισμός ωστόσο από τη Γαλλία στα μπαράζ του περασμένου Μουντιάλ ακόμα στοιχειώνει τους Ιρλανδούς, οι οποίοι θέλουν αυτή τη φορά το εισιτήριο της πρόκρισης που θα τους φέρει στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, και πιθανή αντίπαλο της Εθνικής.

Μαυροβούνιο

Πάλεψε στον όμιλο με την Αγγλία αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση, η οποία βάσει της μικρής ποδοσφαιρικής ιστορίας της νεοσύστατης χώρας των Βαλκανίων είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Στα μπαράζ με την Τσεχία πάντως μπορεί να κάνει το μικρό... θαύμα και να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Αν τελικά συμβεί, θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και κατά συνέπεια είναι πιθανή αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα των αγώνων.

Εσθονία

Η μεγάλη έκπληξη των προκριματικών. Κάνοντας δυναμικό come-back στο τέλος πήρε τη 2η θέση και πλέον κόντρα στην Ιρλανδία μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση. Αν τελικά το... όνειρο δεν αποδειχτεί θερινής νυκτός, τότε θα πάρει θέση στο 4ο γκρουπ και θα είναι αντίπαλος-λουκούμι για την πρεμιέρα της ομάδας του Σάντος.

Βοσνία

Δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς εύκολο αντίπαλο, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην Πορτογαλία στα μπαράζ για δεύτερη συνεχή φορά μάλιστα! Αν δεν συμβεί ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, οι Ίβηρες θα πάρουν την πρόκριση. Σε αντίθετη περίπτωση, η Βοσνία πάει στο 4ο γκρουπ και είναι πιθανή αντίπαλος της Εθνικής για πρεμιέρα.

Δανία

Το γκρουπ στο οποίο θα βρεθούν οι Δανοί εξαρτάται εν πολλοίς από τους... Τούρκους. Αν η Τουρκία προκριθεί κόντρα στην Κροατία, τότε σίγουρα πάει στο 3ο. Σε αντίθετη περίπτωση για να βρεθούν στο 4ο και να είναι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στην πρεμιέρα, θα πρέπει εκτός από την πρόκριση των Κροατών να πάρουν την πρόκριση και οι Πορτογαλοι αλλά με τουλάχιστον μία νίκη.

Πορτογαλία

Για το τέλος αφήσαμε τους... αγαπημένους μας Πορτογάλους. Αν και η προϊστορία μας με την Πορτογαλία είναι κάτι παραπάνω από θετική, μάλλον δύσκολα θα τους πετύχουμε στη φάση των ομίλων. Κι αυτό διότι για να πέσουν στο 4ο και όχι στο 3ο γκρουπ θα πρέπει α. να πάρουν την πρόκριση επί των Βόσνιων με δύο ισοπαλίες και β. η Κροατία να αποκλείσει την Τουρκία. Όπως και να έχει πάντως, ενδεχόμενη διασταύρωση στα προημιτελικά θα ήταν ό,τι καλύτερο!

Αναλυτικά τα σενάρια για το 4ο γκρουπ

1)Η Δανία θα είναι στο 4ο, αν προκριθεί η Κροατία και παράλληλα την πρόκριση πάρει και η Πορτογαλία με τουλάχιστον μία νίκη.
2)Η Γαλλία θα είναι στο 4ο, αν είτε η Κροατία (κόντρα στην Τουρκία) είτε η Πορτογαλία (κόντρα στη Βοσνία) προκριθούν.
3)Η Πορτογαλία θα είναι στο 4ο αν προκριθεί με δύο ισοπαλίες επί της Βοσνίας και παράλληλα προκριθεί και η Κροατία.
4)Ο νικητής του Τσεχία-Μαυροβούνιο θα είναι επίσης στο 4ο γκρουπ.
5)Ο νικητής του Εσθονία-Ιρλανδία θα είναι επίσης στο 4ο γκρουπ.
6)Βοσνία και Τουρκία αν προκριθούν θα βρεθούν στο 4ο γκρουπ.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα