AYTH EINAI η 13!

Gazzetta team

bet365

Τα κινητά καρφωμένα να τραβάνε βίντεο και τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές να αστράφτουν διαρκώς κάνοντας τη νύχτα μέρα. Όλοι καρφωμένοι στο πέταλο σε αυτά τα «παλιόπαιδα» που έδιναν μια ακόμη φορά τη δική τους παράσταση. Τους κοιτάς και χαζεύεις. Όπως βεβαίως συμβαίνει και τις περισσότερες φορές. Το κυριακάτικο show των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν μοναδικό και όμοιό του θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να το επαναλάβει κάποιος άλλος στην Ελλάδα. Αυτό είναι το ΜΟΝΟ σίγουρο και το ξέρουν και οι πέτρες.

Άλλωστε, όταν στις αρχές του 2000 οι Παναθηναϊκοί έφεραν τις Coreos στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι κοίταζαν απορημένοι μη γνωρίζοντας τι είναι αυτό το «πράγμα» με τα χαρτονάκια και πώς γίνεται να τα βάλεις στη σειρά χωρίς να τα... ανακατέψεις! Τώρα πια που οι χωρογραφίες (με ωμέγα από τον χώρο και όχι τον... χορό) έγιναν μόδα, τα παιδιά του Φορέα είπαν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό. Τρία σε ένα λοιπόν και το αποτέλεσμα το θαυμάσατε στο γήπεδο, το είδατε στην τηλεόραση και στις δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε sites, εφημερίδες, facebook και όπου αλλού γουστάρει ο καθένας. Σκέτη μαγεία, βγαλμένη από τα καλύτερα της Θύρας 13 που επί 45 χρόνια παραδίδει μαθήματα εξέδρας.

Ξέρω ότι αυτό το άρθρο θα προκαλέσει τις γνωστές αντιδράσεις, από τους... γνωστούς-άγνωστους. Καρφί δεν μου καίγεται και δεν δίνω σημασία σε ό,τι κι αν ακούγεται. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει Θύρα 13 και πραγματικά αισθάνομαι περήφανος για το συγκεκριμένο κομμάτι του κόσμου του Παναθηναϊκού που «παίζει» ειδικά τα τελευταία χρόνια κόντρα σε όλους και σε όλα. Όπως λέει και το καινούργιο σύνθημα «η θύρα 13 είναι αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις», οπότε είναι λογικό έξω από τον χορό να λέγονται πολλά τραγούδια. Για τους «μέσα» είναι απλά ένα όνειρο που κανείς δεν θέλει να ξυπνήσει από αυτό, ένα από τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής τους...

Όποιος για παράδειγμα δεν έχει περάσει μια βόλτα από το Κάστρο του Φορέα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να δει με τι προσωπική δουλειά φτιάχτηκε αυτό το παλάτι, στην κυριολεξία πετραδάκι-πετραδάκι και πόσο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μυρίζει, μπορεί να λέει τα δικά του. Να αναπαράγει ακόμη και τις αστειότητες του μεγαλομετόχου περί «σουβλατζίδικων» και άλλων «παροχών». Τόσα ξέρει, τόσα λέει. Και επειδή ποτέ του δεν ένιωσε ούτε αυτός ούτε και η αυλή του τον κόσμο του Παναθηναϊκού, γι' αυτό και το έχασε οριστικά και αμετάκλητα το παιχνίδι και ετοιμάζεται για την ηρωική του έξοδο.

Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Μια εικόνα άλλωστε συνήθως ισοδυναμεί με χιλιάδες λέξεις. Σκεφτείτε τώρα που είχαμε τρεις εικόνες στη συσκευασία του ενός!!! Η ουσία πάνω απ' οτιδήποτε άλλο είναι πάντως ότι στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής μύρισε και πάλι ΥΓΕΙΑ. Ήταν μια πολύ όμορφη και Παναθηναϊκή βραδιά και τέτοιες θα πρέπει να είναι και οι υπόλοιπες. Τα παιδιά στο πέταλο να έχουν την μπαγκέτα, να δίνουν το ρυθμό και το υπόλοιπο γήπεδο να ακολουθεί και να χορεύει. Υπάρχει κάτι πιο ωραίο; Aυτή λοιπόν είναι η ΘΥΡΑ 13 που τόσοι και τόσοι μεγαλώσαμε μαζί της, αυτός είναι και ο Παναθηναϊκός. Και τα δύο αυτά πράγματα είναι... ΕΝΑ!

 

Τελευταία Νέα