Συμπτώσεις... νταμπλ!

Συμπτώσεις... νταμπλ!

Θάνος Σαρρής
Συμπτώσεις... νταμπλ!

bet365

Mόνο τη χρονιά του νταμπλ (2009/10) ο Παναθηναϊκός έκανε το «δύο στα δύο» στα πρώτα ντέρμπι της χρονιάς. Αποτέλεσμα ήταν το... καλό να τριτώσει και οι «πράσινοι» να πάρουν τους τίτλους!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ μετά το 3-0 του Kατσουράνη ξεκίνησε να σκέφτεται τον Ολυμπιακό και το... Φάληρο. Ίσως και οι παίκτες βιάστηκαν να σκεφτούν το επόμενο ματς, παρουσιάζοντας έλλειψη συνεκτικότητας –όπως είπε ο Φερέιρα– και δίνοντας στην ΑΕΚ την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, αλλά... τέλος καλό, όλα καλά. Ο Παναθηναϊκός μετά τον ΠΑΟΚ, κέρδισε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ και πλέον πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να... τριτώσει το καλό. Η μοναδική φορά την τελευταία δεκαετία που οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να κάνουν το «τρία στα τρία» στα μεγάλα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν τη χρονιά του ντάμπλ του 2009/10! Και τότε, όπως και φέτος, αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό στο τρίτο ματς, έχοντας νωρίτερα νικήσει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Σε περίπτωση λοιπόν που η ομάδα κάνει πράξη την επιθυμία των οπαδών της, κερδίσει μέσα στο Φάληρο τον «αιώνιο» αντίπαλο και βγει από τον «Γολγοθά» των τριών συνεχόμενων ντέρμπι με εννιά βαθμούς, η πορεία θα ξυπνά ακόμα πιο έντονες αναμνήσεις από την προπέρσινη χρονιά! Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νταμπλ που προηγήθηκε, αυτό του 2003/04, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάλογη συγκομιδή στα μεγάλα ματς του πρώτου γύρου! Είχε ξεκινήσει τη σειρά των αγώνων αυτών με ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ, είχε ακολουθήσει το 1-1 με τον Ολυμπιακό, ενώ η τριάδα είχε ολοκληρωθεί με... τριάρα στον ΠΑΟΚ!

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι, αλλά στα ματς με τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες, στα οποία όποιος καταφέρει να περιορίσει τις «γκέλες» στο τέλος παίρνει τον τίτλο. Οι νίκες ωστόσο με τους μεγάλους αντιπάλους, είτε αυτοί αποτελούν συνδιεκδικητές του τίτλου είτε όχι, έχουν ιδιαίτερο βάρος. Αφενός λόγω... ουσίας, καθώς κερδίζεις τρεις πόντους τους οποίους ουσιαστικά αφαιρείς από τον αντίπαλό σου και αφετέρου για λόγους πρεστίζ και ψυχολογίας! Έχοντας καταφέρει να κερδίσεις τους υπόλοιπους «μεγάλους», σαφέστατα αποκτάς ψυχολογικό προβάδισμα και πατάς καλύτερα στα πόδια σου.

Το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικό και η καλή ψυχολογία κάνει... μπαμ. Ο Λέτο μίλησε μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ για την αυτοπεποίθηση της ομάδας, η οποία βλέπει τη δουλειά της να βγαίνει στο γήπεδο, ενώ κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Ζέκα πριν από το ματς. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, ο οποίος αμφισβητήθηκε τόσο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στην Ευρώπη, πλέον πηγαίνει στο ελληνικό Classico με την ψυχολογία στα ύψη!

Την περσινή χρονιά, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τα ντέρμπι του πρώτου γύρου με νίκη επί του ΠΑΟΚ, ωστόσο τη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκαν από την ΑΕΚ, για να ακολουθήσει η νίκη επί του Ολυμπιακού, σε μια σειρά που... θύμιζε τη φετινή. Τη χρονιά του νταμπλ, όπως προαναφέραμε, το «τριφύλλι» έκανε το «τρία στα τρία», ενώ την αγωνιστική περίοδο 2008/09 έχασε στο πρώτο του ντέρμπι στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ με 2-1. Το 2007/08 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Ολυμπιακό, ενώ τη χρονιά 2006/07 νίκησε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του με 2-1, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε με 1-2 από την Ένωση.

Η σειρά των ντέρμπι τις περιόδους 2005/06 και 2004/05 ξεκίνησε με ήττες από τον Ολυμπιακό, ενώ την περίοδο όπου η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ έκανε νταμπλ, το 2003/04, είχε δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μία νίκη με Ολυμπιακό! Το 2002/03 «σημαδεύτηκε» από τη συντριβή του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 4-1, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, ενώ η δεκαετία κλείνει με την περίοδο 2001/02, όπου το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη στα ντέρμπι του πρώτου γύρου και μοιραία τερμάτισε τρίτο.


Αναλυτικά, τα τρία πρώτα ντέρμπι ανά χρονιά την τελευταία δεκαετία:

2010/11
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
τελική κατάταξη: δεύτερος

2009/10
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0
τελική κατάταξη: πρώτος

2008/09
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
τελική κατάταξη: τρίτος

2007/08
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1
τελική κατάταξη: τρίτος

2006/07
Παναθηναϊκος - ΠΑΟΚ 2-1
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0
τελική κατάταξη: δεύτερος

2005/06
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0
Τελική κατάταξη: τρίτος

2004/05
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1
ΑΕΚ - Παναθηναϊκος 1-0
τελική κατάταξη: δεύτερος

2003/04
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-2
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0
τελική κατάταξη: πρώτος

2002/03
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-1
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2
τελική κατάταξη: δεύτερος

2001/02
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-2
Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-2
τελική κατάταξη: τρίτος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα