«Άλλο Ντούσκο κι άλλο Ζέλικο!»

«Άλλο Ντούσκο κι άλλο Ζέλικο!»

Gazzetta team
«Άλλο Ντούσκο κι άλλο Ζέλικο!»

bet365

Εκ των κορυφαίων της νίκης (92-75) του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις, ο Ντέιβιντ Λόγκαν μιλάει στο gazzetta.gr για τον Ομπράντοβιτς και ανυπομονεί για το ματς με την ΤΣΣΚΑ.

Ύστερα από μια μέτρια εμφάνιση κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα (4π. με 1/5 σουτ σε 11’), μια πιο «νορμάλ» στο Ζάγκρεμπ (8π., 2κλ. με 3/9 σουτ σε 21‘), ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού στην τρίτη σερί νίκη των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα, με 92-75 κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο γεννημένος στο Σικάγο και απόφοιτος του πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης, πέτυχε 13 πόντους (2/4 δίπ. & 3/6 τρίπ.), μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε ισάριθμες ασίστ και έκλεψε τρεις φορές την μπάλα και μαζί με τους Διαμαντίδη και Βουγιούκα ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από την Κάχα Λαμποράλ και έχοντας πολωνικό διαβατήριο, αγωνίζεται ως κοινοτικός. Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρώην παίκτης των Βάσκων και της Πρόκομ, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Πολωνίας, μίλησε στο gazzetta.gr για την έκτη εφετινή νίκη του «τριφυλλιού», τη δική του απόδοση, τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και συνέκρινε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον πρώην προπονητή του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

- Πώς είδες το παιχνίδι;

«Νομίζω ότι όλοι φεύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο απόψε (σ.σ. χθες)! Η Ζαλγκίρις μας αιφνιδίασε στο πρώτο μέρος... Δεν είμαστε καλοί και δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε και το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι δεχόμαστε περισσότερους από 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όμως στην πορεία βελτιωθήκαμε και στο δεύτερο μέρος κάναμε το παιχνίδι μας και “σβήσαμε” την αρχική αρνητική εικόνα».

- Περιμένατε ότι η αλλαγή προπονητή θα έδινε έξτρα κίνητρο στους παίκτες της Ζαλγκίρις να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται;

«Αυτό συνήθως συμβαίνει. Σχεδόν πάντα η αλλαγή προπονητή επιδρά θετικά στους παίκτες και κατ‘ επέκταση στην ομάδα γιατί όλοι θέλουν να δείξουν στο νέο... “αφεντικό” τι αξίζουν και προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτά τα ματς είναι πάντα “πονηρά” και κρύβουν εκπλήξεις! Χαίρομαι που στο δεύτερο μέρος δεν τους αφήσαμε κανένα περιθώριο».

- Πώς βλέπεις την ομάδα σε γενικές γραμμές; Αυτό ήταν το έκτο φετινό επίσημο παιχνίδι σας και το προτελευταίο πριν από το σπουδαίο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ερχόμενη Πέμπτη (10/11, 22.00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ...

«Νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι και βρίσκουμε τον τρόπο να παίρνουμε μεγάλες διαφορές απέναντι στους αντιπάλους μας, κυρίως στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι λίγο πράγμα να κερδίζεις κάθε αγωνιστική με 20 πόντους διαφορά! Πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη κατάσταση και θα παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί. Ανυπομονώ ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο ματς γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι ένας από τους βασικούς μας αντιπάλους στη φετινή διοργάνωση και αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για τη συνέχεια».

- Εσύ, ύστερα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, αρχίζεις σταδιακά να μπαίνεις στο «πετσί» του ρόλου σου και απόψε έκανες την καλύτερη εμφάνισή σου με την πράσινη φανέλα...

«Ήταν θέμα χρόνου... Εδώ και καιρό νιώθω πολύ άνετα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και βαθμίαια προσαρμόζομαι σε αυτά που θέλει από μένα ο coach. Απόψε (σ.σ. χθες) το ευχαριστήθηκε πολύ. Ήρθα από τον πάγκο, έβγαλα ενέργεια στην άμυνα και μου βγήκαν οι περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση. Χαίρομαι που βοήθησα πολύ στο κομμάτι της αντεπίθεσης που κάναμε στο β' μέρος και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε τη νίκη».

- Ύστερα από κάτι περισσότερο από δύο μήνες στην ομάδα, πώς σου φαίνονται τα πράγματα, η ατμόσφαιρα, ο τρόπος λειτουργίας; Ήταν όπως τα περίμενες ή όχι;

«Καλύτερα απ‘ ό,τι περίμενα! Είναι προφανές ότι όταν έρχεσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με τόσους τίτλους και κυρίως πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια στα τελευταία έντεκα χρόνια, περιμένεις ότι θα συναντήσεις καλό κλίμα και να ενταχθείς σε ένα σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν πολύ επαγγελματικά. Ωστόσο, αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το πολύ φιλικό και παρεΐστικο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών, των προπονητών και των μελών του staff».

- Κλείνοντας θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε πού εντοπίζεις τις διαφορές οι οποίες χαρακτηρίζουν τη δουλειά του νυν προπονητή σου με τον πρώην στην Κάχα Λαμποράλ. Γιατί τόσο ο Ιβάνοβιτς, όσο και ο Ομπράντοβιτς προέρχονται από την ίδια σχολή...

«Είναι πολύ διαφορετικοί, κυρίως όσον αφορά τη μέθοδο και την τακτική που ακολουθεί ο καθένας τους! Ο Ομπράντοβιτς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εύκολα μπορεί να γίνει κατανοητός σε αντίθεση με τον Ντούσκο, με τον οποίο χρειάζεται πραγματικά να προσπαθήσεις πολύ και να οπλιστείς με υπομονή. Ίσως αν συνεργαστείς μαζί του περισσότερο από έναν χρόνο τα πράγματα να αρχίσουν να γίνονται καλύτερα... Με τον Ζέλικο όλα είναι εύκολα!»

 

Τελευταία Νέα