Υπόθεση Τζαμαϊκανών

Gazzetta team
Υπόθεση Τζαμαϊκανών

bet365

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να βρεθούν μαζί στην εκκίνηση του τελικού των 100μ., όμως Γιουσέιν Μπολτ και Γιόχαν Μπλέικ θα βρεθούν αντίπαλοι στην «κούρσα» για την ανάδειξη του κορυφαίου.

Η IAAF ανακοίνωσε την τελική τριάδα σε άνδρες και γυναίκες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου αθλητή για τη σεζόν του φεύγει, με τους δύο Τζαμαϊκανούς να είναι υποψήφιοι μαζί με τον Κενυάτη Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Στις γυναίκες, οι τρεις αθλήτριες που απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους, έπειτα από τη σχετική διαδικασία που διήρκεσε τρεις εβδομάδες είναι η Νεοζηλανδή Βαλερί Άνταμς, η Αυστραλή Σάλι Πίρσον και η Βίβιαν Τσερούιγιοτ από την Κένυα.

Ο Μπλέικ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κούρσα της μιας ανάσας, εν τη απουσία του Μπολτ ο οποίος ακυρώθηκε ενώ πήρε τη ρεβάνς στα 200μ. Και οι δύο ήταν μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 της Τζαμάικα, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ρουντίσα έγινε πέρυσι ο νεότερος σε ηλικία αθλητής που αναδείχθηκε το 2010 κορυφαίος της χρονιάς (21 ετών) και φέτος είναι και πάλι υποψήφιος μετά τη νίκη του στα 800μ στην Νταεγού.

Η Άνταμς κατέκτησε στο παγκόσμιο τον 3ο συνεχή τίτλο της στη σφαιροβολία, ενώ η Τσερούιγιοτ ήταν η νικήτρια στο παγκόσμιο της Νότιας Κορέας τόσο στα 5.000 όσο και στα 10.000μ. Τέλος, στην ίδια διοργάνωση η Πίρσον έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση στα 100μ εμπόδια και αναδείχθηκε νικήτρια με την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια που θα αναδειχθούν μέσα από τη λίστα των έξι προαναφερόμενων ονομάτων, θα γίνουν γνωστοί στις 12 Νοεμβρίου στο ετήσιο γκαλά της IAAF στο Μονακό.

 

Τελευταία Νέα