Γράφει ιστορία ο Στέφανος!

Δήμος Μπουλούκος
Γράφει ιστορία ο Στέφανος!

bet365

Ο Στέφανος Καπίνο έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα, ξεπερνώντας – όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, τον Θωμά Μαύρο!

Ηταν ο Φεβρουάριος του 1972 όταν ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Μπίλι Μπίνγκαμ κάλεσε τον Θωμά Μαύρο, που ήταν παίκτης του Πανιωνίου, στην Εθνική ομάδα! Ο Μαύρος ήταν τότε 17 ετών και 9 μηνών και φυσικά έγινε ο νεότερος που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα! Και μάλιστα, δεν κλήθηκε απλώς, αλλά ήταν βασικός και στις 16 Φεβρουαρίου, στο φιλικό με την Ολλανδία στο Καραϊσκάκη, στο οποίο η Ελλάδα γνώρισε τη συντριβή με 5-0!

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για να σπάσει το ρεκόρ του Μαύρου άλλος ποδοσφαιριστής. Ο Στέφανος Καπίνο κλήθηκε στην Εθνική, πάλι από ξένο προπονητή και σε ηλικία 17 μηνών και 7,5 έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ. Σε μια ηλικία που ακόμα δεν έχει τελειώσει το σχολείο και δεν μπορεί να οδηγήσει επίσημα, αυτός καλείται στν Εθνική ομάδα! Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το νεαρό τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος παράλληλα έγινε και ο πιο μικρός πορτιέρο της Εθνικής, καθώς ποτέ δεν έχει κληθεί κάποιος για τη συγκεκριμένη θέση, που να είναι μικρότερος από 20 ετών.

Τώρα το επόμενο ρεκόρ για τον Καπίνο, είναι να παίξει κόντρα στη Ρωσία και να γίνει έτσι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε και σε αγώνα της Εθνικής ομάδα, πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί!

 

Τελευταία Νέα