To σκεπτικό για Παναχαϊκή(pics)

Gazzetta team
To σκεπτικό για Παναχαϊκή(pics)

bet365

Δείτε αποκλειστικά στο gazzetta.gr το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση (ουσιαστικά) της Παναχαϊκής στην κατηγορία δωροδοκίας στο ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, όπου ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Αλέξης Κούγιας.

Στην απόφασή της η πρωτοβάθμια επιτροπή είχε τιμωρήσει με υποβιβασμό την Παναχαϊκή για δωροδοκία, ωστόσο η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ θεώρησε πως τα δύο πέναλτι που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού Χερσονήσου δεν ήταν μέρος του στησίματος αλλά παραβάσεις που υπέπεσαν οι παίκτες της Κρητικής ομάδας λόγω... πάθους για τη νίκη!

«Το τελικό νικηφόρο για την ΠΑΕ Παναχαϊκή αποτέλεσμα του αγώνα (1-2) από μόνο του και με δεδομένη την άριστη αγωνιστική κατάσταση της φιλοξενούμενης ομάδας σε σχέση με την αντίστοιχη της γηπεδούχου, σε συσχετισμό με την αποτυχία στην εκτέλεση και των δύο πέναλτι που δόθηκαν και δεν οδήγησαν σε σκορ αποδεικνύει αν μη τι άλλο, ότι οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας δεν παρέδωσαν αμαχητί τον αγώνα, έπαιξαν, απέκρουσαν και πέτυχαν και ένα γκολ, πράξεις που δεν θα γίνονταν αν η δωροδοκία είχε επιτευχθεί και είχε σχετισθεί με το αποτέλεσμα του αγώνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της απόφασης.

Επίσης, ο Πέτρος Σταθάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο παρέλαβε ένα φάκελο με 4,900 ευρώ από τον κ. Κούγια για να δωροδοκήσει την αντίπαλη ομάδα, είχε επιβληθεί από τους οπαδούς (!) της Πατραϊκής ΠΑΕ στους διοικούντες και ο Α.Κούγιας ήθελε να τον απομακρύνει αλλά δεν είχε τη δύναμη να το πράξει...

«Ο Π. Σταθάκης, έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ Παναχαϊκής και μάλιστα με ισχυροποιημένη θέση, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας όπως αποδείχθηκε από την όλη διαδικασία με κάθε τρόπο επεδίωκαν και επιτύγχαναν την παραμονή του σε αυτή την θέση, επιβάλλοντάς τον στον πρόεδρο, Αλέξη Κούγια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με την επιτροπή εφέσεων το νικηφόρο αποτέλεσμα για την Παναχαϊκή δεν σχετίζεται με την δωροδοκία και ο γενικός αρχηγός – υπάλληλος της ΠΑΕ, Πέτρος Σταθάκης, ο οποίος είχε επιβληθεί στον πρόεδρο Α.Κούγια από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, ενήργησε από μόνος του και τα χρήματα προφανώς τα έδωσε από τον μισθό του, μια και δεν αποδεικνύεται (σύμφωνα πάντα με την επιτροπή εφέσεων) ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε συμμετοχή στην δωροδοκία.

«Ο Αλέξης Κούγιας δεν ευθύνεται για την πειθαρχική παράβαση της απόπειρας δωροδοκίας αφού το αποτέλεσμα του αγώνα δεν σχετίζεται με την απόπειρα δωροδοκίας που έκανε ο Πέτρος Σταθάκης και δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο ότι ο Αλέξης Κούγιας συνέργησε στην απόπειρα δωροδοκίας ωθώντας τον Π. Σταθάκη σε αυτή».

Δείτε αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες όλο το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα