Κρύο, νίκη και... ποιος Ντενγκ; (pics)

Κρύο, νίκη και... ποιος Ντενγκ; (pics)

Γιάννης Ράμμας
Κρύο, νίκη και... ποιος Ντενγκ; (pics)

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν την έλλειψη θέρμανσης στο ΟΑΚΑ και να νικήσουν και τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ευχήθηκε μία Α1 με περισσότερο χρόνο ξεκούρασης κι άφησε εκτός... 16άδας τον Λούολ Ντενγκ.

«Για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα θα παίξουμε Παρασκευή και προσωπικά πιστεύω ότι είναι εξαιρετική μέρα για μπάσκετ. Κι ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας, γιατί είναι καλή μέρα και καλή ώρα για να παίξουμε μπάσκετ. Σημαντικό είναι και το ότι αντιμετωπίζουμε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, μία ομάδα που είναι καλή και έχει καλή παράδοση, έχοντας επιπλέον και πολύ καλό ρόστερ. Έχουν αλλάξει προπονητή δύο φορές, ήδη. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πάρουν τη νίκη από την Ουνικάχα εκτός έδρας, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι ομάδα που άσχετα με το ποιος είναι προπονητής, οι παίκτες αρέσκονται στο να τρέχουν, να εκδηλώνουν επιθέσεις στον αιφνιδιασμό και να παίρνουν πόντους από εύκολα καλάθια. Το πρώτο "κλειδί" είναι να εμποδίσουμε τον αιφνιδιασμό και τα ανοιχτά τρίποντα. Είμαστε καλά, κάναμε καλή δουλειά τις τελευταίες μέρες κι ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο» είπε αρχικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε με ένα πρόβλημα το οποίο έχει βρει απέναντί του καθόλη την παρουσία του στο «τριφύλλι»: «Το μοναδικό πρόβλημα είναι το πολύ κρύο που υπάρχει στο ΟΑΚΑ. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει λύση. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι τελευταία φορά... Αλλά δεν είναι ωραίο να βλέπεις τους παίκτες να μην μπορούν να σουτάρουν, να προσπαθούν να ζεστάνουν τα χέρια τους. Δεν είναι κάποιου είδους δικαιολογία, απλά το λέω γιατί είναι γεγονός. Πρέπει να αγωνιστούμε καλά και να νικήσουμε στον αγώνα αύριο».

Το να πετύχει περισσότερους από 84,5 πόντους ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Ζαλγκίρις προσφέρεται σε απόδοση 1.825 στην sportingbet.gr

Στη συνέχεια ο Σέρβος πολυνίκης της Ευρωλίγκας κλήθηκε να απαντήσει για το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προετοιμασία απέναντι σε μία ομάδα που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί με τρεις διαφορετικούς προπονητές: «Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους παίκτες, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παικτών της λιθουανικής ομάδας. Ήδη, στους δύο αγώνες μετά τον Ζούρο έπαιξαν πολύ διαφορετικά, ενώ και τώρα θα παίξουν διαφορετικά. Ξέρουμε τις ιδέες που έχει ο Τριφούνοβιτς ως προπονητής και ξέρουμε πώς έπαιζε πέρυσι με τη Λιέτουβος Ρίτας, την οποία είχαμε αντιμετωπίσει στο TΟΡ 16. Γνωρίζουμε κάποια πράγματα που του αρέσουν αγωνιστικά και του αρέσει να εφαρμόζουν οι ομάδες του είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Για εμάς είναι σίγουρα καλύτερα να υπάρχει ένα προπονητής όλο το χρόνο, να έχει μείνει σε πολλούς αγώνες για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι τόσες αλλαγές δεν διευκόλυναν ούτε αυτούς. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε εμείς καλά και να δούμε ποιο είναι το καλύτερο για εμάς».

Εξηγώντας περισσότερο το πόσο καλή είναι η Παρασκευή για το μπάσκετ, ο «Ζοτς» υπογράμμισε πως «αυτό που ξέρω σίγουρα ότι είναι αρέσει στην Ευρωλίγκα η ιδέα της Παρασκευής, ότι θα ήθελε οι αγώνες να γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι μία ημέρα θα παίζουμε μόνο στην Ευρωλίγκα κι είναι κάτι που θα είναι λογικό για την Ευρώπη. Στα εθνικά πρωταθλήματα θα παίζουν όλοι 2-3 μήνες το χρόνο. Είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το μπάσκετ στην Ευρώπη κι αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη. Ποια η διαφορά να παίζουμε Παρασκευή; Και τώρα παίζουμε Παρασκευή και μετά Κυριακή ή Δευτέρα. Ας είμαστε ειλικρινείς... Θα έχουμε περισσότερο κόσμο την Κυριακή μήπως σε σχέση με τη Δευτέρα; Και πιστεύω ότι η Παρασκευή είναι εξαιρετική μέρα για την Ευρωλίγκα, γιατί κανείς δεν παίζει την Παρασκευή κι είναι πριν από το Σαββατοκύριακο. Και λέω ότι το εθνικό πρωτάθλημα θα υπάρχει, αλλά προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε ήδη παραδείγματα σε άλλες χώρες. Μπορεί από το Μάιο να γίνονται playoffs ή ένα μίνι πρωτάθλημα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την προοπτική το ΝΒΑ να έρθει εδώ και θα πάρει κάποιες ομάδες. Οπότε η ερώτηση για όλους όσους αγαπούν το μπάσκετ εδώ στην Ευρώπη είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε».

Πέραν του κρύου στο ΟΑΚΑ, ο προβληματισμός του ήταν έντονος και το νέο πλάνο της Ευρωλίγκας με ΤΟΡ 16 των 10 αγωνιστικών αντί των υπάρχουσων 6, αφού οι εγχώριες διοργανώσεις θα δυσκολέψουν πολύ το έργο της ομάδος. Ο 52χρονος, που έδειξε να επικροτεί το πλάνο της Αδριατικής Λίγκας, υπογράμμισε σχετικά«Και τι είναι διαφορετικό τώρα; Παίζουμε σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Πιστεύεις ότι είναι εύκολο; Υπάρχουν 10 ομάδες στην Ευρώπη που πρέπει να είναι πρώτες σε κάθε διοργάνωση. Έχουν πίεση. Έχουν στόχο την κορυφή και στις τρεις διοργανώσεις. Και κάποιες χώρες έχουν και το Super Cup. Δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι μοιάζει με πρόβλημα, αλλά αν μιλήσουμε και συζητήσουμε θα βρεθεί ένα καλεντάρι και σίγουρα οι παίκτες θα πρέπει να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν. Έχουμε την Ευρωλίγκα, αλλά και τη FIBA, τη FIBA Europe. Πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν γι' αυτό, γιατί η Ευρωλίγκα θεωρεί σημαντική τη δική της διοργάνωση και συμφωνώ. Όπως συμφωνώ πως σημαντικά είναι και το Eurobasket, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Mundobasket. Πόσους μήνες διαρκεί το ΝΒΑ; Εφτά μήνες… Κι έχει 82 αγώνες. Δεν είναι καν απαραίτητο να διαρκεί η Ευρωλίγκα 7 μήνες. Μπορεί να διαρκεί ένα εξάμηνο και με 10 αγώνες στο TΟΡ 16, το οποίο θεωρώ ότι είναι μία καλή ιδέα. Ας το παραδεχθούμε, όμως, με σεβασμό προς όλες τις ομάδες, ότι κάποιες βρίσκονται σε ένα επίπεδο, ενώ κάποιες άλλες όχι. Οπότε ας αλλάξουμε κάτι. Θα είναι πραγματικά απαραίτητο να το συζητήσουμε σοβαρά, γιατί θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερους παίκτες, όχι μόνο 12. Θα είναι όλα πολύ διαφορετικά, αλλά πιστεύω ότι με κουβέντα στο σωστό χρόνο και συνεργασία, θα είναι εύκολο να βρούμε χρόνο για τους παίκτες να ξεκουραστούν».

Όσο για τον Λούολ Ντενγκ των Μπουλς που σε ξένο έντυπο είπε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, ήταν απολαυστικός στην απάντησή του: «Ρωτήστε την ομάδα ποδοσφαίρου. Από το μπάσκετ του Παναθηναϊκού όχι... Δεν έχω ιδέα... Είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Είναι εξαιρετικός παίκτης αναμφίβολα, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχουμε 14 παίκτες, 16 αν βάλουμε και τους δύο μικρούς, τον Ζούμπο και τον Καραμαλέγκο, οπότε είμαστε εντάξει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα