ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

Μάνος Αντώναρος Μάνος Αντώναρος
ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

bet365

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει για τις μεγάλες (και πολύ δύσκολες) στιγμές που περνά η χώρα μας. Είναι η στιγμή της σοβαρότητας και της ευθύνης. Με όλη τη σημασία των λέξεων όμως.

Χθες έγραφα ότι δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου ότι ο Γιωργάκης σκέφτηκε και αποφάσισε μόνος του για το δημοψήφισμα. Αυτό ΙΣΩΣ να μπορούσα να το δεχτώ από έναν πρωθυπoυργό του οποίου το πολιτικό βάρος το επέτρεπε.

Όχι όμως του Γιωργάκη.

Ακόμα και τώρα που μιλάμε (15:01) δεν το χωράει το κεφάλι μου ότι το αποφάσισε κουβεντιάζοντάς το με τη… μαμά του. Μπορεί να φαίνεται αστείο και η Ιστορία θα δείξει, αλλά υπάρχει ΤPΟΜΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ να ’ναι έτσι.

Φίλοι μου, ζούμε πολύ δύσκολες και πολύ (απίστευτα πολύ) σημαντικές στιγμές.

Σημερα το πρωί που είδα τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί και ειλικρινά τρόμαξα που έβαλαν την πατρίδα μας στη γωνία. Συμφωνούμε, δεν συμφωνούμε, θυμώνουμε, ξε-θυμώνουμε, ουρλιάζουμε ή σιωπούμε, η Ελλάδα μας σήμερα τις πρωινές ώρες έκανε πιρουέτες στην άκρη του γκρεμού.

Έγραψα πρόσφατα:

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!»

Δεν το έγραψα τυχαία.

Οι Έλληνες (στη Θεσσαλονίκη) μίλησαν. Και η φωνή τους ήταν ΒΡΟΝΤΕΡΗ. Ήταν η διαταγή του κόσμου. Ο λαός αυτό που έπρεπε να κάνει, το έκανε. Το απέδειξε.

Τώρα οι πολιτικοί (ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) πρέπει να συμπεριφερθούν ως πολιτικοί. Δηλαδή ως άνθρωποι που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι οι Έλληνες και το μέλλον μας. Η χώρα μας… Τώρα οι καρέκλες ξανάγιναν ξύλινα αντικείμενα.
Αυτή τη στιγμή που γράφω, οι πόρτες του υπουργικού συμβουλίου είναι ακόμα κλειστές. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει…

Τωρα είναι η στιγμή της αναμονής του λαού.

Σας το γράφω όμως τώρα και δεσμεύομαι ότι μέχρι να πεθάνω το ίδιο θα λέω:

(Ότ)αν κληθούμε να τους ξαναεπιλέξουμε, διαλέξτε με το μυαλό σας κι όχι με χρώματα, συμφέροντα ή φιλίες. Αυτό αφορά όλους τους. ΟΛΟΥΣ τους… Τον ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ, τον ξαδελφό σας, τον γείτονά σας, το μέσον σας, την άκρη σας ή την οικογενειακή σας παράδοση…

Σαφέστερα δεν μπορώ να το πω.

Ο τίτλος του άρθρου μου είναι «Ώρα Μηδέν»…

Θυμηθείτε ότι δίπλα στο ΜΗΔΕΝ είναι το -1 και το +1.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, στο ορατό ΑΥΡΙΟ να είμαστε

ΟΛΟΙ μας στο +1.000

Το αξίζουμε και εμείς και τα παιδιά μας.

Σας φιλώ

Μάνος Αντώναρος

ΥΓ. Και αν επιμένετε να ρωτάτε με ποιον είμαι, σας απαντώ:

Με την 20 μηνών κόρη μου. Δηλαδή με ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μάνος Αντώναρος
Μάνος Αντώναρος

Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα και το πρώτο που θυμάται από τη δημοσιογραφία, ήταν όταν τον έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του (ο γελοιογράφος Αρχέλαος) και τον πήγαινε στα παλιά γραφεία της «Αθλητικής Ηχούς» για να παραδώσει τα σκίτσα του. Εκεί ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της (αθλητικής) δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς ακριβώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές. Φυσικά του΄κανε εντύπωση και φυσικά ήθελε να γίνει ένας απ' αυτούς. Ετσι γύρω στα 20 του πήγε και είδε (μόνος του) τον μακαρίτη Κλεομένη Γεωργαλά και του είπε ότι ήθελε να δουλέψει στην «Ηχώ». Και εκείνος προφανώς θέλοντας να του κάνει πλάκα τον ρώτησε:

-Και τι θες να κάνεις;

-Να γράφω κάθε μέρα τη γνώμη μου!

Και -ω του θαύματος- ο Γεωργαλάς του απάντησε:

-ΟΚ! Αρχίζεις από σήμερα το απόγευμα.

Ετσι και έγινε. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μάνος Αντώναρος έγραφε καθημερινά τη γνώμη του στην πίσω σελίδα της κραταιάς εφημερίδας.

Αργότερα δούλεψε σε πολιτικές εφημερίδες επί πολλά χρόνια, σε ραδιόφωνα και κανάλια. Κάθε φορά που εργαζόταν σε εφημερίδες έψαχνε την ευκαιρία να γράφει πού και πού στις αθλητικές σελίδες. Oι συνάδελφοι του αθλητικοί ρεπόρτερ πάντα του άνοιγαν την καλά φυλασσόμενη πόρτα τους.

Είναι ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα και υποστηρίζει φανατικά ότι το internet δεν είναι media, αλλά community.

Εδώ και δυο χρόνια εγκατέλειψε (από άποψη) τη μάχιμη δημοσιογραφία και αφιερώθηκε μαζί με τη γυναίκα του στο blog της www.eimaimama.gr

Τον τελευταίο διάστημα ανεβάζει post του στο gazzetta.

Hταν καιρός -όπως λέει ο ίδιος- να ξανανιώσει την χαρά της ελεύθερης και δημιουργικής δημοσιογραφίας.