Ραντεβού με... Κρόιφ! (vid)

Ραντεβού με... Κρόιφ! (vid)

bet365

Τον... αμφισβήτησαν και η απάντησή του ήταν άμεση! Ο Λίονελ Μέσι έφτασε τα 202 τέρματα, άφησε πίσω του... Μαραντόνα, Ρονάλντο, Μπεστ και Τσάρλτον. Ο Αργεντινός στα χνάρια των Θρύλων!

Στο ματς με τη Γρανάδα υπήρξαν σχόλια για το ντεφορμάρισμα του Μέσι, ο Αργεντινός «ενοχλήθηκε» και με δύο διαδοχικά χατ τρικ έδωσε απαντήσεις, έφτασε τα 202 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έγινε ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Θέσαρ. Ο Αργεντινός είναι στα χνάρια των Θρύλων και σε ηλικία 24 ετών έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερα τέρματα από τέσσερις τεράστιες μορφές του ποδοσφαίρου. Με 132 τέρματα στο πρωτάθλημα, 17 στο Κύπελλο, 42 στο Champions League, 8 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ο Μέσι ανήκει πλέον στη λίστα με τους κορυφαίους της παγκόσμιας ιστορίας.

Με τα 202 τέρματα στα 24 του χρόνια ξεπέρασε άθλους που είχαν καταφέρει τεράστιες προσωπικότητες, όπως ο Μαραντόνα, ο Ρονάλντο ο Μπεστ και ο Τσάρλτον. Ο Ντιέγκο με τα χρώματα τεσσάρων ομάδων, Αρχεντίνος, Μπόκα, Μπαρτσελόνα και Νάπολι πέτυχε 196 τέρματα, ωστόσο πλέον βλέπει την... πλάτη του συμπατριώτη του σε αυτή την άτυπη λίστα.

Το «φαινόμενο» στα 24 του χρόνια και με βιογραφικό σε Κρουζέιρο, Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα και Ίντερ είχε σκοράρει 153 τέρματα, προκαλώντας τότε τον... τρόμο στους αντιπάλους, ωστόσο και ο Βραζιλιάνος είναι πολύ... μακριά στη λίστα από τον Μέσι.

Στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν δυο Θρύλοι, ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Τζορτζ Μπεστ. Οι δυο τους έπαιξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο στις συγκρίσεις ηλικιακά με τον Μέσι... υστερούν, αφού η ποδοσφαιρική βίβλος αναφέρει πως ο Τσάρλτον στα 24 του είχε σκοράρει 133 τέρματα, ενώ ο Μπεστ στα 11 χρόνια στους «κόκκινους διάβολους» έβαλε 179 τέρματα.

Ακολουθούν Κρόιφ και Ανρί...

Ο Μέσι συνεχίζει ακάθεκτος, βρίσκεται μόλις στην... αρχή μιας σεζόν και όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι ο αριθμός τερμάτων θα έχει αυξηθεί... Ο Ανρί με 226 τέρματα είναι το μεγάλο εμπόδιο για τον Αργεντινό, όμως αν ξεπεράσει τον Γάλλο, τότε θα φτάσει μια ανάσα και από τον Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ολλανδός σε οκτώ σεζόν στον Άγιαξ και στην ηλικία των 24 ετών είχε 229 γκολ, αριθμός τεράστιος, αλλά πλέον όχι τόσο μακρινός... Βέβαια, το ρεκόρ των Πελέ και Ντι Στέφανο θέλει ακόμα δρόμο και ο Αργεντινός πρέπει να κάνει πράματα και θάματα. Μπορεί;;;;

 

Τελευταία Νέα