Το πήρε μόνος του!

Κατερίνα Παλαιάκη
Το πήρε μόνος του!

bet365

Με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή με πέντε τέρματα, η Χίος πήρε το πρώτο της ντέρμπι με 7-6 επί του Ολυμπιακού στο Ιωνικό κολυμβητήριο, για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών.

Με αγρίμι μέσα στο κλουβί έμοιαζε όλο αυτό το διάστημα ο έμπειρος περιφερειακός, αφού ο τραυματισμός του στέρησε από τους νησιώτες την παρουσία του στα ευρωπαϊκά ματς και αυτά του πρωταθλήματος. Η επιστροφή του όμως ήρθε στο πιο κομβικό σημείο για το συγκρότημα του Βαγγέλη Ρούπακα.

Κόντρα στην παλιά του ομάδα, για πρώτη φορά ως αντίπαλος με σκουφάκι διαφορετικού εν Ελλάδι σωματείου, αφού πέρυσι είχε προηγηθεί η εμφάνισή του με αυτό της Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα. Όπως ίσχυε το ίδιο και για τους Βλοντάκη, Ντόσκα και Θεοδωρόπουλο.

Στο κατάμεστο από κόσμο Ιωνικό κολυμβητήριο, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου γύρισε μόνος του ένα ματς που έμοιαζε χαμένο κόντρα στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας από τα πέντε συνολικά γκολ το τελευταίο και «χρυσό» όπως αποδείχθηκε στην εκπνοή του αγώνα, δίνοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του, στην πιο σημαντική νίκη της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα - είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Βουλιαγμένη και Πανιώνιο.

Έχασαν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι μετά το 2-1 της πρώτης περιόδου πήραν τον έλεγχο, προηγούμενοι με 2-5 και 3-6 στην τρίτη περίοδο. Από εκεί έπειτα όμως «σίγησαν», δίνοντας την ευκαιρία στη Χίο να μειώσει στα τελευταία λεπτά και εν τέλει να φτάσει στον θρίαμβο.

Δυνατές οι άμυνες για τις δύο ομάδες, όπως και οι μάχες από τα δύο μέτρα και εξαιρετικοί οι δύο τερματοφύλακες, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί έχοντας... άσο στην πισίνα. Ο Χατζηθεοδώρου με δύο προσωπικά τέρματα μετέτρεψε το 3-6 σε 5-6, ενώ στη συνέχεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Βλοντάκη για το 6-6, κι ενώ νωρίτερα είχε δημιουργηθεί σύγχυση για το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάζης, το οποίο τελικά δεν μέτρησε. Ο «Τεό» όμως άφησε το καλύτερο για το τέλος «σκοτώνοντας» τον Ολυμπιακό με τέρμα στην εκπνοή για το τελικό 7-6, αποτέλεσμα που μάλλον θα στερήσει από τους πρωταθλητές την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πρώτη ήττα για τους άνδρες

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα του, αγωνιζόμενος με την ομάδα των ανδρών για πρώτη φορά από το 2006 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πέρυσι η ομάδα «κατέβηκε» με αθλητές από τις ακαδημίες κόντρα στη Βουλιαγμένη, με αποτέλεσμα να διακοπεί ένα σερί 101 διαδοχικών νικών που μετρούσαν μέχρι τότε οι ερυθρόλευκοι, ενώ οι «μπέμπηδες» πήραν δεύτερη νίκη με 10-9 στον δεύτερο τελικό, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-4, 2-1, 3-0
Χίος (Β. Ρούπακας): Χατζηθεοδώρου 5, Ντόσκας 1, Βλοντάκης 1.
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Μουρίκης 2, Μπλάνης 3, Κόλιανιν 1.

 

Τελευταία Νέα