Θέλει την Ευρωλίγκα ο Κιριλένκο

Gazzetta team
Θέλει την Ευρωλίγκα ο Κιριλένκο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Αντρέι Κιριλένκο ήταν ο παίκτης του Οκτωβρίου στην Ευρωλίγκα και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για τη ρωσική ομάδα. «Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο της Ευρωλίγκας».

Aντρέι, συγχαρητήρια για το βραβείο του παίκτη του μήνα Οκτωβρίου στην Ευρωλίγκα. Πώς είναι να ξεκινάς τη σεζόν με δύο νίκες και ένα βραβείο σαν αυτό;

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε τη σεζόν με δύο νίκες και να παίζουμε όλο και καλύτερα και ως ομάδα. Επίσης είναι ωραίο να παίρνεις ένα τέτοιο βραβείο, αλλά νομίζω πως το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα πρώτα από όλα. Μπορεί σε κάποιον αγώνα να παίξεις καλά, αλλά να χάσει η ομάδα, το σημαντικό είναι να παίζει καλά το σύνολο, γι’ αυτό για εμένα το συγκεκριμένο βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα».

Το απολαμβάνεις που επέστρεψες στην Ευρωλίγκα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Περνάω πολύ καλά. Έχουμε σπουδαία ομάδα και εξαιρετικούς χαρακτήρες, φοβερή χημεία και πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και προσπαθούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό και πηγαίνουμε όπως θέλουμε μέχρι στιγμής».

 

Πώς αισθάνθηκες στο πρώτο σου παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, το εναρκτήριο ματς μάλιστα της διοργάνωσης, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας;

«Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Παίξαμε καλά και στα σαράντα λεπτά. Έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα. Είχαμε σπουδαία στατιστικά που μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη σε ένα γήπεδο με 15.000 φιλάθλους και αυτό σημαίνει πολλά».

Έχετε στο μυαλό σας στην ομάδα αυτό που συνέβη πέρσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αποκλείστηκε από την πρώτη φάση;

«Παρακολουθούσα τα ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας την περσινή σεζόν και ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Είχαν σπουδαία ομάδα, κάτι που έβλεπε κάποιος που ήταν εκτός και απλά παρακολουθούσε, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Τώρα θα προσπαθήσω να δουλέψω και να δώσω τον καλύτερό μου ευαυτό και να βοηθήσω όσο μπορώ».

Κόντρα στη Ζαλγκίρις φάνηκε να δώσατε το δικό σας στίγμα. Τι μπάσκετ θέλει να παίξει φέτος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Ποιο θα είναι το προφίλ της;

«Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε καλά. Έχουμε 15 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και αυτό μας δίνει βάθος ως ομάδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει παίκτες που θα απειλούν από παντού και θα μπορεί να αλλάξει σε κάθε σημείο του ματς τον ρυθμό της αναμέτρησης».

Την προηγούμενη εβδομάδα κερδίσατε με 20 πόντους την Μπάμπεργκ, τι σου άρεσε από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Θεωρώ πως όταν παίζεις με μια ομάδα όπως η Μπάμπεργκ, θα πρέπει να μην τους αφήσεις να πιστέψουν πως θα είναι ένα εύκολο ματς. Θα πρέπει να μπαίνεις στο παρκέ και να δίνεις τον δικό σου ρυθμό. Αυτό είναι που κάναμε στα πρώτα δύο δεκέλεπτα και έτσι πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα. Στη συνέχεια μου φάνηκε πως χαλαρώσαμε λίγο και τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να μειώσουν τη διαφορά, στη συνέχεια η διαφορά πήγε και πάλι στους 20 και πήραμε τη νίκη. Γι' αυτό και θα πρέπει και στα 40 λεπτά να δίνουμε το 100%».

Κόντρα στη Ζαλγκίρις και την Μπάμπεργκ είχατε 23,5 ασίστ κατά μέσο όρο. Πόσο σημαντικό είναι να... μοιράζεται το παιχνίδι;

«Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τη δική μας ομάδα. Έχουμε πολλούς και καλούς παίκτες με μεγάλη εμπειρία και καλή χημεία ανάμεσα στους νέους και τους βετεράνους. Δεν έχει σημασία για ποια διοργάνωση παίζουμε, θα πρέπει να μοιράζουμε την μπάλα και το παιχνίδι και να δίνουμε πολλές ασίστ, και θα πρέπει αυτό να το κάνουμε σε κάθε ματς. Έχουμε τα φόντα να το καταφέρουμε και δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτόν τον τομέα».

Δεν έχεις... ξεχάσει το ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ, αφού τα καλοκαίρια αγωνίζεσαι με την Εθνική Ρωσίας. Πόσο σε βοήθησε αυτό το γεγονός τώρα που επέστρεψες;

«Σχεδόν κάθε καλοκαίρι παίζω με την Εθνική Ρωσίας και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ. Σε βοηθάει να κατανοείς τους κανονισμούς που είναι διαφορετικοί σε σχέση με το ΝΒΑ. Επίσης υπάρχει και διαφορετική αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Δεν λέω ότι είναι κακό, αλλά το πόσο διαφορετικά βλέπουν οι διαιτητές το παιχνίδι, μου δημιουργεί έκπληξη. Σε κάποια παιχνίδια χάνω τη συγκέντρωσή μου λόγω των διαφορετικών κανονισμών, αλλά όσο περνάνε τα ματς, προσπαθώ να το ξεπεράσω. Κάποια πράγματα ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και το αμερικανικό μπάσκετ διαφέρουν πάρα πολύ. Και χρειάζεσαι χρόνο για να καταλάβεις τις διαφορές, γι' αυτό και το ότι παίζω με την Εθνική Ρωσίας, με έχει βοηθήσει».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείχνει να παίζει ως ομάδα που βρίσκεται σε αποστολή και εσύ ως παίκτης σε αποστολή. Ποια είναι αυτή η αποστολή;

«Βρισκόμαστε σε αποστολή. Και ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Είναι εύκολο να κοιτάς το ρόστερ και να λες έχουμε καλή ομάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί στο παρκέ και όχι στα χαρτιά. Έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας και δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Θα πρέπει να παίξουμε σωστό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση για να τα καταφέρουμε. Αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά. Όλοι έχουν καλά ρόστερ και όλοι μπορούν να κερδίσουν».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.