Top 10: Χατ τρικ αστραπή (vids)

Top 10: Χατ τρικ αστραπή (vids)

bet365

Με αφορμή τα... μαγικά του Μπόατενγκ της Μίλαν με την Λέτσε, το gazzetta.gr δίνει την πραγματική λίστα με τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο Γκανέζος έχει όχι μόνο έχει εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών για την Μίλαν, αλλά τις έδωσε μία νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική ακόμα και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο 24χρονος κεντρικός μέσος έγινε ο πρώτος παίκτης των Ροσονέρι που πετυχαίνει χατ τρικ ερχόμενος από τον πάγκο ενώ το έκανε σε διάστημα 14 λεπτών και μπήκε δίπλα σε ονόματα όπως Φαν Μπάστεν, Γκερντ Μίλερ και Νταβίδ Βίγια. Το gazzetta.gr παρουσιάζει με video την πραγματική λίστα των δέκα πιο γρήγορων χατ τρικ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπάρχει εικόνα ακόμα και για το δεύτερο πιο γρήγορο επίτευγμα το 1967, όχι όμως και για το πρώτο. Enjoy...

11. Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, 14 λεπτά (Λέτσε-Μίλαν 3-4)
Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λέο Μέσι να βάζουν τρία γκολ κάθε δεύτερη εβδομάδα, όμως είναι ο Μπόατενγκ της Μίλαν που έχει κάνει το πιο γρήγορο χατ τρικ για φέτος στην Ευρώπη. Ακόμα πιο απίστευτο το κάνει το γεγονός ότι ο Γκανέζος μπήκε στο ημίχρονο, όταν οι Ροσονέρι ήταν πίσω στο σκορ με 3-0 και μόνος του το έκανε 3-3. Ο κεντρικός μέσος έγινε ο μοναδικός Ροσονέρο που κάνει χατ τρικ από τον πάγκο.




10. Μάρκο Φαν Μπάστεν, 10 λεπτά (Μίλαν-Γκέτεμποργκ 4-0)
Κανείς δεν ξεχνάει τη γκολάρα του Φαν Μπάστεν κόντρα στην Γκέτεμποργκ στο Champions League με το απίθανο γυριστό. Ο Ολλανδός επιθετικός στο 4-0 των Ροσονέρι με αντίπαλο τους Σουηδούς στο «Σαν Σίρο» άνοιξε το σκορ στο 33' και στο δεύτερο ημίχρονο ολοκλήρωσε το καρέ σκοράροντας στο 52' με πέναλτι, το 61' και το 63'.

9. Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, 10 λεπτά (Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-8)
Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, έδειξε γιατί θεωρείται ο ιδανικός παίκτης, που ερχόμενος από τον πάγκο αλλάζει τις ισορροπίες ενός ματς. Με την Γιουνάιτεντ να προηγείται ήδη 1-4 κόντρα στην Νότιγχαμ 20 λεπτά πριν το τέλος, ο Σόλσκιερ μπήκε στο ματς και έβαλε τέσσερα γκολ μόνος του, τρία εκ των οποίων μέσα σε δέκα λεπτά. Μπορεί να μην ήταν το πιο γρήγορο χατ τρικ, όμως τα τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά είναι ρεκόρ.




8. Λάζλο Κις, 7 λεπτά (Ουγγαρία-Ελ Σαλβαδόρ 10-1)
Η Ουγγαρία ήταν μπροστά με 5-0 στο ματς που άνοιξε το μουντιάλ του 1982, όταν ο Λάζλο Κις μπήκε στη θέση του Αντρας Τόροστσικ. Το Ελ Σαλβαδόρ είχε το... θράσος να πετύχει το γκολ της τιμής και ο παίκτης που μόλις είχε περάσει σαν αλλαγή σκόραρε στο 69', το 72' και το 76' με τους Μαγυάρους να διπλασιάζουν τελικά τα γκολ τους.



7. Ζερμέν Ντεφόε, 7 λεπτά (Τότεναμ-Γουίγκαν 9-1)

Σε ακόμα ένα ματς με πολλά γκολ ήρθε η επίδοση του Ντεφόε, ο οποίος έβαλε τρία γκολ σε επτά λεπτά. Το χατ τρικ του Αγγλου επιθετικού έγινε το δεύτερο πιο γρήγορο στην ιστορία της Premier League και τελικά τελείωσε το ματς με πέντε γκολ κόντρα στην Γουίγκαν και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης της μεγάλης κατηγορίας στο Νησί που βάζει πέντε γκολ σε ένα ματς.




6. Μάρκο Φαν Μπάστεν, 6 λεπτά (Μίλαν-Αταλάντα 3-1)
Εδώ ξανά ο μεγάλος Ολλανδός. Μπορεί η τριπλέτα κόντρα στην Γκέτεμποργκ να ήταν για πολλούς το καλύτερο highlight του, όμως είχε και καλύτερο. Την προηγούμενη σεζόν από τα τέσσερα γκολ κόντρα στους Σουηδούς είχε κάνει χατ τρικ μέσα σε έξι λεπτά με αντίπαλο την Αταλάντα σε ματς της Serie A το οποίο η Μίλαν κέρδισε με 3-1. Οι Ροσονέρι κατέκτησαν το πρωτάθλημα χάρη στα 25 γκολ του Ολλανδού σε 31 αγώνες.




5. Νταβίδ Βίγια, 5 λεπτά (Μπιλμπάο-Βαλένθια 0-3),
Αρκετά πριν ο νυν επιθετικός της Μπαρτσελόνα ξεπεράσει τον Ραούλ και γίνει ο κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής Ισπανίας, είχε πετύχει ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ με τη φανέλα της Βαλένθια. Το σκορ στο «Σαν Μαμές» κόντρα στην Μπιλμπάο ήταν 0-0 και το ματς ήταν στο 80'. Ο «Ελ Γκουάχε» σκόραρε τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά και χάρισε τη νίκη στις Νυχτερίδες.




4. Ρόμπι Φάουλερ, 4 λεπτά (Λίβερπουλ-Αρσεναλ 3-0)
Ο Ντεφόε δεν βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν κάνει τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην Premier League, εξαιτίας του Φάουλερ, ο οποίος το έκανε σε τρία λεπτά λιγότερα. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός χρειάστηκε για την ακρίβεια 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να σκορπίσει την άμυνα της Αρσεναλ το 1994 στο 3-0 της Λίβερπουλ σε βάρος των Κανονιέρηδων.




3. Γκερντ Μίλερ, 4 λεπτά (Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπάγερν Μονάχου 6-5)
Η γερμανική «μηχανή του γκολ», με 600 γκολ στην καριέρα του, είχε μόνιμη συνήθεια τα χατ τρικ, όμως κανένα δεν έγινε τόσο γρήγορα όσο αυτό κόντρα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο Μίλερ έβαλε τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά σε έναν αγώνα τον οποίο είχε 11 γκολ και η Μπάγερν έχασε 6-5.




2. Τζίμι Ο' Κόνορ, 2 λεπτά (Σέλμπουρν-Μποέμιανς)
Θεωρούνταν για αρκετά χρόνια το πιο γρήγορο χατ τρικ όλων των εποχών, μέχρι που αναγνωρίστηκε από το Γκίνες το Νο1. Ο Τζίμι Ο ' Κόνορ με τη φανέλα της Σέλμπουρν σκόραρε τρεις φορές σε διάστημα 2 λεπτών και 13 δευτερολέπτων με αντίπαλο την Μποέμιανς με τον Τζέρι Γκάρβαν να έχει κάνει τη σέντρα στο τελευταίο γκολ. Το ρεκόρ έλαβε χώρα στις 19 Νοεμβρίου του 1967 στο «Ντάλιμουντ Παρκ» του στο Δουβλίνου.



Η πλακέτα στο «Τόλκα Παρκ» στην οποία αναφέρονται οι λεπτομέρειες του χατ τρικ του Ο' Κόνορ στις 19 Νοεμβρίου του 1967.




1. Τόμι Ρος, 90 δευτερόλεπτα (Ρος Κάουντι-Νερν Κάουντι 8-1)
Το χατ τρικ του Ρος έχει αναγνωριστεί επίσημα ως το πιο γρήγορο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οχι μόνο κατάφερε να βάλει τρία γκολ μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, αλλά ήταν 18 ετών όταν το έκανε και συνολικά έβαλε επτά γκολ στο 8-1 της ομάδας του, η οποία βρέθηκε μάλιστα να χάνει. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι το κατόρθωμα του Ρος δεν είχε επισημοποιθεί, αφού το 1964 δεν υπήρχαν επίσημα χρονόμετρα, όμως τελικά κατακυρώθηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι το χατ τρικ σε 90 δευτερόλεπτα πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί. «Είναι προφανώς πολύ δύσκολο να γίνει ξανά, αφού οι πανηγυρισμοί πλέον διαρκούν 1,5 λεπτό. Δεν υπήρχαν φιλιά εκείνες τις μέρες. Οταν σκόραρες, έτρεχες στην γραμμή του κέντρου, ο αρχηγός σου χάιδευε το κεφάλι και σου έλεγε 'μπράβο' και συνέχιζες».

 

Τελευταία Νέα