Τώρα μόνο Ντόρτμουντ
Μπορεί το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ να αδικεί τους ερυθρόλευκους, ωστόσο στα μάτριξ το 2-2 έγραψε και αυτό δεν αλλάζει... Στον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, όχι τόσο για την γενικότερη εικόνα της ομάδας όσο για το γεγονός ότι χάθηκαν τρεις πολύτιμοι βαθμοί και μάλιστα εντός έδρας από έναν αντίπαλο αντικειμενικά κατώτερο. Και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ.
Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θεωρείται αντικειμενικά κατώτερος, παρά την ισοπαλία που απέσπασε μέσα στο «Κάστρο» του Ολυμπιακού, φαίνεται από τα στατιστικά του αγώνα – σε μια «συνηθισμένη» εμφάνιση του Ολυμπιακού - όπου το ματς δείχνει «άσος» που δεν «χαλάει».
Ωστόσο, οι 19 τελικές προσπάθειες, το 71% κατοχή της μπάλας και οι 651 πάσες, στατιστικά που θυμίζουν... Μπαρτσελόνα, δεν ήταν αρκετά για να λυγίσουν τον ΟΦΗ, μια και με τις 9 αποκρούσεις του Κάρολ δεν δέχτηκε ποτέ το τρίτο τέρμα και κράτησε το σκορ. Ένα ματς δηλαδή που επιβεβαιώνει το μότο ότι τα στατιστικά ενός παιχνιδιού δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Όλα τα παραπάνω έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους διοικούντες τον Ολυμπιακό, και σίγουρα θα υπάρξουν σχετικές συζητήσεις για να μην επαναληφθεί το αποψινό «φαινόμενο» χαλάρωσης μετά το 2-0, όμως όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουν. Δεν θα ξεχαστούν, απλά θα περάσουν για λίγο στην άκρη. Το μυαλό όλων στην Πειραϊκή ομάδα έχει ήδη φύγει από την Σούπερ Λίγκα και βρίσκεται πλέον στο Champions League.
Αυτό που προέχει είναι η κρισιμότατη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στην Γερμανία. Οι ερυθρόλευκοι παίζουν τα «ρέστα» τους για το ευρωπαϊκό τους μέλλον, αφού με νίκη μέσα στην έδρα των πρωταθλητών Γερμανίας εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμη και ισοπαλία, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του αγώνα της Άρσεναλ με την Μαρσέιγ, τους κρατάει μέσα στο παιχνίδι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής θα είναι χωρίς αντίκρισμα και θα αγωνιστούν στα επόμενα παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο.
Έτσι λοιπόν, δεν αναμένονται να γίνουν αναφορές στο ματς με τον ΟΦΗ, αφού μέχρι την επόμενη Πέμπτη για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να υπάρξει ομαλή ανασύνταξη και οι παίκτες με το τεχνικό τιμ να είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στο πως θα αλώσουν το «καυτό» Βεστφάλεν.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
