Μικρός στο μάτι, αλλά «εκτελεστής» (vids)!

Μικρός στο μάτι, αλλά «εκτελεστής» (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Μικρός στο μάτι, αλλά «εκτελεστής» (vids)!

bet365

Ο Σπας Ντέλεφ δεν έχει διαγραφεί από τη λίστα του Ολυμπιακού καθώς άνθρωποι της ομάδας τον παρακολούθησαν στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 22χρονο φορ.

Ο Γιώργος Κοκολάκης βρέθηκε στη Βουλγαρία και παρακολούθησε τον Σπας Ντέλεφ στο ντέρμπι ΤΣΣΚΑ – Λέφσκι και το gazzetta.gr σας υπενθυμίζει τα πάντα για τον υποψήφιο στόχο του Ολυμπιακού που έχει πετύχει ήδη τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Διαβάστε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, τις ικανότητές του ως τερματοφύλακας, τη γρίπη που τον σώριασε στο χορτάρι, τη νέα μόδα που λάνσαρε μέχρι και την «χυλόπιτα» στη Μις Βουλγαρία!

Ο ύψους 169 εκατοστών Σπας Μπορισλάβοφ Ντέλεφ (όπως είναι το πλήρες όνομά του), γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου του 1989, έχει καταφέρει μέσα σε 22 χρόνια να μάθει όλη η Βουλγαρία το όνομά του για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ο Βούλγαρος επιθετικός ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα... μεγάλα του βήματα στη στρογγυλή θεά τη σεζόν 2007-08, όταν ήταν 18 ετών.

Η πρώτη ομάδα του Ντέλεφ ήταν η Πίριν, παίζοντας για την ερασιτεχνική κατηγορία, όμως με τον νεαρό άσο στη σύνθεσή της πήρε την άνοδο για τη Β' Εθνική του εγχώριου πρωταθλήματος.

Επαγγελματικό ντεμπούτο με γκολ!

Το ντεμπούτο του υποψήφιου στόχου του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ήταν πριν από σχεδόν τρία χρόνια (9 Αυγούστου 2008) σε ένα ματς με την Μπότεφ Κριφόντολ και έκανε... πάταγο. Σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή και στη μισή σεζόν κατάφερε να σημειώσει 8 γκολ σε 16 συμμετοχές.

Η μέρα που άλλαξε την καριέρα του

Τον Δεκέμβριο του 2008 ήρθε η συγχώνευση των δύο συλλόγων του Πίριν από το Μπλαγκόεβγκαντ. Ο Σπας Ντέλεφ πήγε στην ομάδα που έπαιζε στο κορυφαίο επίπεδο, τη Νέα Πίριν. Η μέρα που άλλαξε την... καριέρα του νεαρού επιθετικού ήταν στις 4 Μαρτίου του 2009. Τότε, ο Ντέλεφ πέτυχε γκολ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το βουλγαρικό κύπελλο και την απέκλεισε από τη συνέχεια του θεσμού. Αυτό στη Σόφια δεν το ξέχασαν και ύστερα από καιρό τον πήραν στην ομάδα τους.

Το τραγικό ατύχημα

Η Πίριν έφτασε στα ημιτελικά αντιμετωπίζοντας τη Λέφσκι, αλλά εκεί ο Ντέλεφ είχε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έπειτα από έναν σπασμό των πνευμόνων παρέμεινε αρκετό χρονικό διάστημα στον αγωνιστικό χώρο και διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, είχε προσβληθεί από γρίπη.

Τελικά, ήταν κάτι περαστικό και ο Ντέλεφ επέστρεψε δυνατός κάνοντας ντεμπούτο στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία στις 8 Μαρτίου στο ματς με την Τσέρνο Μόρε Βάρνα.

Ο πολυτιμότερος νέος ποδοσφαιριστής

Τη σεζόν 2008-09, ο Σπας Ντέλεγ αναδείχτηκε Πολυτιμότερος Νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο 19χρονος τότε επιθετικός βοήθησε με τα τέρματά του την Πίριν να φτάσει στον τελικό του Βουλγαρικού Κυπέλλου.

Το βήμα στην ΤΣΣΚΑ

Στις 27 Ιουνίου του 2009 ο Ντέλεφ δεν ξεχάστηκε από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και αποκτήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο και αργότερα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα, το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ ήταν ευρωπαϊκό. Ήταν για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, στον επαναληπτικό με την Ντιναμό Κιέβου (1-1) όταν σκόραρε με κεφαλιά.

Η Ευρώπη πήγαινε πολύ στον Ντέλεφ καθώς πέτυχε τέρμα και κόντρα στους Δε Νιου Σεντ, αλλά και απέναντι στην Πόρτο στο «Ντραγκάο».

Το γκολ που έδωσε Κύπελλο!

Πάντως, το πολυτιμότερο γκολ που έχει βάλει μέχρι τώρα στην καριέρα του ήταν φέτος στις 26 Μαΐου στον τελικό του Βουλγαρικού Κυπέλλου με αντίπαλο τη Σλάβια Σόφιας, με την ΤΣΣΚΑ να κατακτά το τρόπαιο. Τη σεζόν 2010-11 σκόραρε 13 τέρματα.

Διεθνής με... Ελλάδα

Η πρώτη κλήση του Ντέλεφ σε εθνικό επίπεδο ήταν κόντρα στην Ελλάδα και στα Σκόπια. Τον Οκτώβριο του 2008 κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικός της Βουλγαρίας U21, Ιβάν Κόλεφ για τα φιλικά παραπάνω παιχνίδια.

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών έγινε στις 26 Μαρτίου φέτος για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 κόντρα στην Ελβετία.

Πρεμιέρα με γκολ!

Φέτος, ο Ντέλεφ χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να ανοίξει το λογαριασμό του στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας, στη νικηφόρο πρεμιέρα με αντίπαλο τη συμπολίτισσα Λοκομοτίβ Σόφιας (1-2). Ηδη στις πρώτες εννιά αγωνιστικές έχει σκοράρει τρία τέρματα δείχνοντας πως έχει στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Σφαίρα!

Ο Σπας Ντέλεφ ξεχωρίζει για την εκρηκτικότητά του, τη φανταστική του ταχύτητα και την εκτελεστική του δεινότητα. Ο 22χρονος επιθετικός δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός, αλλά έχει άλλα προσόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ακόμα και τερματοφύλακας

Σε μια προπόνηση της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ο διεθνής άσος θέλησε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια και να αποκρούσει τα σουτ των συμπαικτών του. Τελικά τα κατάφερε μόνο στο πρώτο, αφού τα υπόλοιπα τα έτρωγε όρθιος!

Το όχι στη Μις Βουλγαρία

Ο Σπας Ντέλεφ είναι από τους πιο... περιζήτητους άνδρες στη χώρα του, με αποτέλεσμα πολλές κοπέλες να αναζητούν ένα του βλέμμα. Η Μις Βουλγαρία 2011 έφαγε... χυλόπιτα από τον νεαρό επιθετικό, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και του ζήτησε τη φανέλα. Ο μικρόσωμος φορ της είπε ένα ευγενικό αλλά μεγαλοπρεπέστατο όχι!

Η νέα μόδα!

Σε ένα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, ο Σπας Ντέλεφ τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του με τη νέα μόδα που λάνσαρε. Ο Βούλγαρος επιθετικός είχε ανεβάσει κάπως περίεργα το σορτσάκι του με αποτέλεσμα οι κάμερες να στραφούν πάνω του.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ

ΣΕΖΟΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΕΥΡΩΠΗ

2008-09

26 (11)

-

-

2009-10

26 (2)

3 (1)

7 (1)

2010-11

26 (13)

6 (8)

8 (2)

2011-12

9 (3)

-

-

ΣΥΝΟΛΟ:

110 (41)


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα