«Δεν μας βοήθησε η... Ζάγκρεμπ!»

«Δεν μας βοήθησε η... Ζάγκρεμπ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Δεν μας βοήθησε η... Ζάγκρεμπ!»

bet365

Ο στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, μιλάει στο gazzetta.gr για την κόντρα με την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την προπονητική και σχολιάζει το ταλέντο του Ντάριο Σάριτς!

Τον εντοπίσαμε λίγη ώρα αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι του μετά από το ταξίδι της επιστροφής από την κροατική πρωτεύουσα, όπου χθες, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ εύκολο έργο ( 81-62) απέναντι στην τοπική ΚΚ για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Για τα περισσότερα μέλη της αποστολής των πρωταθλητών Ευρώπης, αυτό το ματς, να ήταν ένα από εκείνα που θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα, όχι όμως και για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο 41χρονος στενός συνεργάτης του “Ζοτς” σπούδασε φυσική αγωγή στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και από ‘κει ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Πρώτα ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της τοπικής Μλάντοστ και εν συνεχεία ως assistant-coach του Μπόσκο Μπόζιτς στην Ζάγκρεμπ. Επτά χρόνια δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα και στη διάρκεια αυτού διήμερου στην Κροατία, ο Βεροιώτης τεχνικός ένιωσε πολλές φορές τις αναμνήσεις να ξαναγυρίζουν.

«Τα επτά χρόνια μου στο Ζάγκρεμπ!»

«Για μένα αυτή η επιστροφή στο Ζάγκρεμπ ήταν ιδιαίτερη γιατί δεν θα παίζαμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με την Τσιμπόνα, αλλά με την Zάγκρεμπ που αναδείχτηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Κροατίας και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Ήταν μία καλή ευκαιρία να δω παλιούς φίλους και συμμαθητές, που πλέον έχουν γίνει προπονητές, είτε απασχολούνται σε διοικητικά πόστα της ομάδας, είτε έχουν ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα. Δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη την εποχή, οπότε κι άρχισα να βάζω τα πρώτα λιθαράκια στο βιογραφικό μου... Στο μυαλό μου επανήλθαν σπουδαίες αναμνήσεις και σημαντικές στιγμές που έζησα τότε και οι οποίες με βοήθησαν να φτάσω στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα», μας είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης πριν αναφερθεί στην αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ της επιβλητικής “Ζάγκρεμπ Αρίνα”...

«Δεν κερδίσαμε τίποτα»

«Το συγκεκριμένο παιχνίδι δυστυχώς δεν μας βοήθησε πολύ από πλευράς ανταγωνισμού. Για να μην παρεξηγηθώ, οι παίκτες έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού και περιόρισαν την αποτελεσματικότητα του Καζούν και του Σίμον κάτω από τους 10 πόντους, που ήταν κι ένας από τους αμυντικούς μας στόχους. Από ‘κει και πέρα, η Zάγκρεμπ έχει τα δικά της προβλήματα και ακόμη δεν βρίσκεται σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να μας ζορίσει και αυτός είναι και ο λόγος που στην 4η περίοδο χαλαρώσαμε και “κατέβηκε” η διαφορά...», υπερθεμάτισε ο έμπειρος Έλληνας προπονητής που βρίσκεται στον 12ο χρόνο του στο τεχνικό επιτελείο του “τριφυλλιού”.

«Κλειδί με ΤΣΣΚΑ!»

«Τα δύσκολα έρχονται από ‘δω και στο εξής, καθώς μετά το παιχνίδι με τον ΚΑΟ Δράμας που ακολουθεί, έχουμε μπροστά μας δύο συνεχόμενα δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, το πρώτο απέναντι στην Ζαλγκίρις που είναι μία ομάδα που ψάχνει προπονητή, αλλά φέτος έχει επενδύσει αρκετά χρήματα κι έχει ένα υπολογίσιμο ρόστερ και το δεύτερο, με την πολύ ισχυρή φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα είναι κλειδί για την τελική κατάταξη στον όμιλό μας», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης και κουμπάρος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν αναφερθεί στον 17χρονο Κροάτη φόργουορντ Ντάριο Σάριτς που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης στην ηλικία του!

Το κεφάλαιο “Σάριτς”!

«Το θετικό γι‘ αυτόν είναι ότι φέτος θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε δύο σημαντικές διοργανώσεις όπως η Ευρωλίγκα και η Αδριατική Λίγκα, μαζί με άλλα δύο νέα και ταλαντούχα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό της Ζάγκρεμπ.

Ο Σάριτς, αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο έχει να δείξει το κροατικό μπάσκετ όσον αφορά το μέλλον, έχει φοβερά προσόντα για το ύψος του ( 2,07) και το θετικό είναι ότι κατάγεται από μπασκετική οικογένεια... Ωστόσο, χρειάζεται ακόμη δουλειά, πρέπει να δυναμώσει και να αποκτήσει εμπειρίες. Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο», κατέληξε ο Δημήτρης Ιτούδης.

 

Τελευταία Νέα