«Δεν διαχωρίζεις τους παίκτες»

«Δεν διαχωρίζεις τους παίκτες»

«Δεν διαχωρίζεις τους παίκτες»

bet365

Λάθος θεωρεί την τακτική του Νίκου Κωστένογλου ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος έχει καθίσει και στον πάγκο της ΑΕΚ. «Ποτέ δεν διαχωρίζεις τους παίκτες», εξηγεί ο έμπειρος προπονητής στο gazzetta.gr.

O 72χρονος προπονητής έχει περάσει από πολλούς… πάγκους. Έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Την περίοδο 1985-86 ήταν στο τιμόνι της ΑΕΚ. Η άποψή του λοιπόν για το θέμα που προέκυψε με το γυάλισμα των παπουτσιών, με τους νέους να προτρέπονται από τον Νίκο Κωστένογλου να γυαλίσουν τα παπούτσια των παλιών, έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Είναι σαν να διαχωρίζεις σε δύο γκρουπ τους ποδοσφαιριστές σου. Εγώ ποτέ δεν το έκανα στην πολυετή καριέρα μου. Ξέρω ότι μπορεί να υπήρχαν παλιοί προπονητές που ακολουθούσαν τέτοιες μεθόδους, αλλά εγώ ποτέ δεν το έκανα αυτό. Ειδικά ύστερα από ήττα, όπως αυτή από τον ΟΦΗ».

-Πώς πρέπει να αντιδράσει κανείς έπειτα από τέτοιο άσχημο αποτέλεσμα;

«Όταν έρχεται η πρώτη ήττα, όπως αυτή του Κωστένογλου με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, πρέπει ο προπονητής να πάρει στην πλάτη του τα βάρη. Να μην κατηγορήσει κανέναν ποδοσφαιριστή ότι έφταιξε. Εμένα σε αυτή τη φάση και ακούγοντας αυτό που συμβαίνει, μου δίνεται η εντύπωση ότι σαν να μην κάνουν καλά τη δουλειά τους οι νέοι. Σαν να μη στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Βέβαια δεν είμαι μέσα στην ομάδα για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, για αυτό μιλάω πιο γενικά ως προπονητής και όχι ως κόουτς της ΑΕΚ».

-Θεωρείτε ότι αυτό το μέτρο, το οποίο άλλοι το θεωρούν καψώνι και άλλοι φυσιολογική αντίδραση, μπορεί να αποδώσει;

«Εγώ σας είπα, δεν το ακολούθησα και δεν θα το έκανα ποτέ μου. Πιστεύω ότι ένας διαχωρισμός ποδοσφαιριστών ακόμη κι αν πρόκειται για παλιούς και νέους, αυξάνει τα προβλήματα σε μια ομάδα. Ειδικά σαν την ΑΕΚ, η οποία αγωνιστικά φαίνεται να ψάχνει την ταυτότητά της».

Ο Ελληνοπολωνός προπονητής αναρωτιόταν: «Μα τι θέλει ο Κωστένογλου, να μείνει ή να φύγει; Να πει δικαιολογία ότι έφταιγαν οι νέοι; Δεν πιστεύω ότι το θέλει. Δεν μπορώ να ξέρω τι στρατηγική έχει και πού αποσκοπεί. Δεν είμαι μέσα στην ομάδα, εγώ κατέθεσα την άποψή μου με τις γενικές γνώσεις που έχω».

-Πιστεύετε ότι πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να επεμβαίνει η διοίκηση στο έργο του προπονητή;

«Μα τελικά, έχει διοίκηση η ΑΕΚ ή δεν… έχει;»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα