Λύτρωση στο τέλος με Ράμσεϊ!

Λύτρωση στο τέλος με Ράμσεϊ!

bet365

O Ράμσεϊ σκόραρε στις καθυστερήσεις για να λυτρώσει την Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έφυγε για πρώτη φορά στην καριέρα του με νίκη από το «Βελοντρόμ» επί της Μαρσέιγ (1-0)!

Κόντρα στην παράδοση ο Βενγκέρ
Ο Αρσέν Βενγκέρ επέστρεψε στην πατρίδα του για το παιχνίδι με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», από το οποίο δεν έφυγε ποτέ με τη νίκη (ως προπονητής της Μονακό είχε 3 ισοπαλίες και 4 ήττες) μέχρι σήμερα. Η Άρσεναλ δεν είχε χάσει ποτέ στη Γαλλία (4 νίκες και 4 ισοπαλίες) με τους «Φωκαείς» να κρατούν την εστία τους ανέπαφη στην έδρα τους στο Champions League για 460 λεπτά, ενώ η Μαρσέιγ είναι η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες νίκες στην Ευρώπη από ό,τι στο εγχώριο πρωτάθλημά της! Ο Αλού Ντιαρά επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μαρσέιγ και πήρε θέση δίπλα στον Λούτσο και τον Σεϊρού, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βενγκέρ προτίμησε τον Αρσάβιν από τον Ζερβίνιο για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ανοιχτό παιχνίδι με έμφαση στις... άμυνες
Ο Ενκουλού σταμάτησε τον Αρτέτα την τελευταία στιγμή, ενώ λίγο αργότερα ο Ντιβαρά έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή μετά την κεφαλιά του Φαν Πέρσι. Ο Ρεμί απείλησε τον Σέζνι στο 31', ενώ ο Λούτσο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35' για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όταν δεν έκανε καλά το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και να έχουν εξουδετερώσει τους Ρεμί και Αγιού.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 61' με τον Φαν Πέρσι να μην μπορεί να νικήσει τον Μανταντά, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο οι «κανονιέρηδες» είχαν επιχειρήσει 28 σέντρες, όμως καμία δεν είχε βρει απευθείας παίκτη τους! Ο Βαλμπουένα έμοιαζε να είναι ο μοναδικός που προσπαθεί για την Μαρσέιγ, όμως ο... διόσκουρός του, Ρεμί (του έχει δώσει 4 ασίστ φέτος), βγήκε από το παιχνίδι στο 69', για να πάρει τη θέση του ο Ζινιάκ.

«Χτυπάει» πάντα στο τέλος ο Ράμσεϊ!
Το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του Βενγκέρ να ελέγχουν τον ρυθμό, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μανταντά μέχρι τα τελευταία λεπτά. Αρχικά, ο Φαν Πέρσι στο 89' έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν έπειτα από πάσα του Ζερβίνιο έκανε το πλασέ, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια και στις καθυστερήσεις «χτύπησε» ο Ράμσεϊ. Ο Ουαλός μέσος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση της ομάδας του και με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 1-0! Ο νεαρός άσος πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο Champions League, αμφότερα στα ταλευταία λεπτά (το πρώτο ήταν το 2008 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε)! Το άλλο σημαντικό για τους Άγγλους είναι ότι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα μετά από 17 σερί παιχνίδι στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ενκουλού, Ντιαβαρά, Μορέλ, Ντιαρά, Σεϊρού (87' Καμπορέ), Λούτσο (73' Αμαλφιτάνο), Βαλμπουένα, Α. Αγιού, Ρεμί (69' Ζινιάκ)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σζέσνι, Αντρέ Σάντος, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Τζένκινσον (62' Τζουρού), Σονγκ, Ροσίτσκι, Αρτέτα, Γουόλκοτ (67' Ζερβίνιο), Αρσάβιν (78' Ράμσεϊ), Φαν Πέρσι

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα