Πώς θα χωρέσουν οι 18 ομάδες...

Δήμος Μπουλούκος
Πώς θα χωρέσουν οι 18 ομάδες...

bet365

Η Σούπερ Λίγκα πρότεινε την αύξηση των ομάδων σε 18 προκειμένου να κλείσουν όλα τα μέτωπα και το gazzetta.gr επιχειρεί να αποτυπώσει πώς θα γίνει αυτό στην πράξη. Οι λύσεις που σκέφτονται στην Σούπερ Λίγκα.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έχει αφήσει πολλές ανοιχτές πληγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες αντί να κλείνουν, αιμορραγούν ακόμα...

Η Σούπερ Λίγκα πρότεινε την αύξηση των ομάδων μήπως και τελικά δούμε ολοκληρωμένο πρωτάθλημα, ωστόσο η πρότασή της αντίκειται στον ΚΑΠ παραβιάζοντάς τον κατάφωρα, καθώς αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση για αυξομειώσεις ομάδων έχει ισχύ από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα! Παρ’ όλα αυτά η ΕΠΟ την αποδέχθηκε και θα την υπερψηφίσει στο διοικητικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.

Παράλληλα δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του νέου πρωταθλήματος με τις 18 ομάδες και το gazzetta.gr επιχειρεί να δώσεις τις απαντήσεις.

Μόνο Τετάρτη

Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσει η διεξαγωγή αγώνων μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, για τις ομάδες που θα πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, δηλαδή τις ομάδες Α και Β, ώστε να διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος - είναι συνολικά 12 μέχρι τώρα! Δηλαδή μιλάμε για έξι εμβόλιμες αγωνιστικές για διάστημα ενάμιση μήνα στην καλύτερη περίπτωση.

Νέα κλήρωση

Από εκεί και πέρα θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει νέα κλήρωση για τις ομάδες Γ και Δ, οι οποίες πλέον θα συμπληρώνουν το πρωτάθλημα των 18 ομάδων, ώστε να βγει το νέο πρόγραμμα. Όμως, επειδή τα παιχνίδια αυτά των δύο τελευταίων ομάδων δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα Σαββατοκύριακα αλλά ούτε τις εμβόλιμες έξι αγωνιστικές κάθε Τετάρτης, καθώς οι αντίπαλοί τους θα έχουν ήδη άλλα ματς, πρέπει να εξευρεθούν άλλες κενές ημερομηνίες. Πώς θα γίνει αυτό, μόνο ο Θεός ξέρει...

Πώς θα γίνει η νέα κλήρωση

Άλλος μεγάλος πονοκέφαλος είναι για πόσους αγώνες θα γίνει η νέα κλήρωση και ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση των ομάδων Α και Β και των ομάδων Γ και Δ. Το πιο πιθανό είναι να γίνει κλήρωση και για το θέμα αυτό, αλλά ουδείς μπορεί να προτείνει ακόμα πώς θα μορφοποιηθεί η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος...

Μόνο ορισμός!

Πλέον το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μιλάμε για ορισμό, καθώς η Σούπερ Λίγκα αναμένεται να ορίσει τους αγώνες που περισσεύουν στη μέση της εβδομάδας και χωρίς τη συμμετοχή ομάδων που ήδη μετέχουν στους εξ αναβολής αγώνες των ομάδων Α και Β! Άρα το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να γίνει, είναι να οριστούν πλέον οι νέοι αγώνες βάσει των κενών...

Νέες προσφυγές

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε νέες προσφυγές ή άλλες τιμωρίες, καθώς για παράδειγμα η υπόθεση της Δόξας Δράμας που είναι υποψήφια για την άνοδο, θα εκδικαστεί την Πέμπτη στη δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.


Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για την στα γραφεία της Super League, με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διάταξης:

(α) Αναδιάρθρωση Πρωταθλήματος Super League περιόδου 2011-12, λόγω ειδικών συνθηκών - Τροποποίηση κανονισμών και σχετικών απαιτούμενων αποφάσεων.

Κάθε μέρα ποδόσφαιρο...

Από την στιγμή που θα παρθεί η απόφαση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες, θα πρέπει να βρουν και τις λύσεις για το πρόγραμμα και τα παιχνίδια. Στην Σούπερ Λίγκα έχουν στο μυαλό τους πράγματα να κάνουν, προκειμένου να βρεθεί λύση. Προσανατολίζονται σε τέσσερις λύσεις που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την είσοδο δύο ακόμα ομάδων (ουσιαστικά τεσσάρων μιας και τώρα γίνεται με 14).

Α) Αρχικά σκέφτονται να υπάρξει νέα κλήρωση για τον δεύτερο γύρο.

Β) Να καταργηθούν τα πλέι οφ, μιας και ο χρόνος θα πιέζει αφόρητα, από την στιγμή που θα υπάρξει και η προετοιμασία της Εθνικής για το Euro 2012.

Γ) Να γίνονται παιχνίδια ακόμα και Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Μια ομάδα δηλαδή να παίζει κάθε τρεις ημέρες, διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει από το προηγούμενο ματς.

Δ) Να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα μέχρι τις 13 Μαΐου, κάτι που έχει σχέση και με την πιθανή κατάργηση των πλέι οφ.

Οι παραπάνω λύσεις, βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των σκέψεων, ωστόσο με δεδομένο πως ο χρόνος όπως αναφέραμε πιέζει απίστευτα, λογικά δεν θα μείνουν σε σκέψεις αλλά θα προχωρήσουν και σε κάτι περισσότερο.


(β) Διάφορα θέματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα