Ο αεράτος κι ο υψοφοβικός

Miltos+
Ο αεράτος κι ο υψοφοβικός

bet365

Έτοιμος ήμουν. Όχι μόνο να πανηγυρίσω, αλλά και να γράψω διθυράμβους. Έτοιμος και με τίτλο. «Σφύρα το, βρεεε». Όχι στον διαιτητή, αλλά στον Γιωργάκη ή έστω στον Μπιγκ Μπένι. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι...

Περίμενα να κερδίσει ο ΠΑΣ τον Πανιώνιο στους Ζωσιμάδες, να περάσουμε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία (ο ΠΑΟΚ έπαιζε αργότερα, έτσι κι αλλιώς) και να βγουν ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός της ανοικονομίας να πουν –πριν αρχίσει το ματς της Τούμπας– ότι... τέλειωσε το πρωτάθλημα!

Ότι δεν έχουμε λεφτά για μπάλες, ότι η Τρόικα θέλει να κοπούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, ότι η Μέρκελ θέλει να υπάρχει μόνο Μπουντεσλίγκα. Κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Ότι το πρωτάθλημα τέλειωσε στην 6η αγωνιστική και πριν από το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ κι ότι πρωταθλητής για τη σεζόν 2011-11 (προσέξτε τα δύο εντεκάρια) είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγιαξ της Ηπείρου. Για να γίνει του χρόνου το πρώτο ματς... Άγιαξ - Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, να γνωρίσουν οι Ζωσιμάδες πιένες και οι Ευρωπαίοι τα νταούλια και τα κλαρίνα.

Αλλά δεν βαστάμε. Ζαλιζόμαστε στα ψηλά. Παρότι τα Γιάννενα έχουν γύρω γύρω βουνά, η ομάδα δεν μπορεί στην κορυφή της βαθμολογίας ούτε για 3-4 ώρες. Δεν τον κερδίσαμαν τον Πανιώνιο που έπαιζε μισό ματς και βάλε με δέκα παίκτες. Κι αυτούς τους δυο βαθμούς τούς κλαίω ήδη. Όχι γιατί θα σταμάταγε το πρωτάθλημα ο Μπιγκ Μπένι, αλλά γιατί φοβάμαι μην πηγαίνουμε του χρόνου πάλι για πρωτάθλημα, αλλά σε άλλη κατηγορία. Τελικά, μήπως να το σταματήσουμε τώρα που βγαίνουμε Γιουρολίγκα και σώνουμε και την κατηγορία;

Αν ο ΠΑΣ ήταν ο υψοφοβικός της 6ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός ήταν ο αεράτος. Εδώ που τα λέμε, κόντεψε να τον πάρει και να τον σηκώσει στα Πηγάδια, καθώς αυτό θα γινόταν αν του γύριζε η Ξάνθη το ματς από το 0-3, ωστόσο τελικά βάστηξε και δεν τον πήρε ο άνεμος. Την κριτική του αγώνα, τις φάσεις, την εξέλιξη και άλλα πολλά μπορείτε να τα διαβάσετε σε άλλες σελίδες της γκαζέτας. Εδώ θα αναλύσουμε έναν προβληματισμό...

Καλά, αυτοί οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι εργολάβοι, όλοι αυτοί που αποφάσισαν να χτίσουν το γήπεδο της Ξάνθης εκεί στα Πηγάδια, δεν είχαν περάσει ποτέ πριν από εκείνο το μέρος;

Στο «μάτι» του ανέμου πήγαν και το χτίσανε. Με 22 χιλιόμετρα πήγαινε, λέει, ο άνεμος κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτοί χτίσανε γήπεδο εκεί που ο αέρας έχει... εθνική οδό. Εκεί που τρέχει δίχως όριο ταχύτητας και δίχως ραντάρ και τροχονόμους να τον μαζεύουν.

Βέβαια, δεν είναι το πρώτο τέτοιο έργο που γίνεται στην Ελλάδα. Εδώ φτιάξαμε ολόκληρο Ολυμπιακό έργο, το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ακριβώς στο «μάτι» του βοριά. Θυμάμαι, Αύγουστος του 2003 ήταν, όταν διεξαγόταν εκεί ένα τεστ ιβέντ (στα μούτρα σου που θα με πεις εμένα τεστ ιβέντ) ενόψει Ολυμπιακών. Οι αγώνες γινόσαντε πρωί πρωί, με την αυγούλα. Στις οκτώ. Κίνησα στις έξι για να περάσω τον λαβύρινθο των Ολυμπιακών έργων στη Μαραθώνος, για να προκάνω να φτάσω από το Παγκράτι στον Σχοινιά. Και τι είδα; Να παίρνει ο αέρας τις βάρκες, αν τις σηκώνει από πίσω στον αέρα και να τουμπάρει τους κωπηλάτες ανάποδα, να τους βουλιάζει στο νερό. Τόση επιτυχία είχε το τεστ ιβέντ, που άρχισαν να συζητάνε τότε μήπως χτίσουν... ανεμοθραύστη, τοίχο δηλαδή πίσω από το κωπηλατοδρόμιο, για να μη βουλιάζουνε οι βάρκες!

Λες και δεν είχαμε έτοιμο και ήσυχο κωπηλατοδρόμιο στα Γιάννενα, για να επιστρέψω στον αρχικό μου πόνο. Αν μας είχαν φέρει μυρουδιά από Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί, σήμερα θα τον κερδίζαμαν τον Πανιώνιο! Πρωταθλητές θανάμασταν!

Στα Πηγάδια, πάντως, φέρνει και καλά μαντάτα ο αέρας. Εφτά γκολ μπήκαν στο Ξάνθη-ΑΕΚ, πέντε στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός. Ματσάρες, γκολάρες, αγωνία, αυτά που περιμένει ο κόσμος να δει από ένα ποδοσφαιρικό ματς.

Ρε, μήπως να χτίσουμε κανένα γήπεδο και στο Κάβο Ντόρο;

Μέχρι να το χτίσουμε, εγώ ο Μίλτος να ’μαι καλά...

 

Τελευταία Νέα