Μετακινήσεις (οπαδών) μόνο για... ψώνια

bet365

Δειλά-δειλά μέσα στην εβδομάδα είδαμε να «παίζει» το σενάριο των μετακινήσεων στους οπαδούς. Το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ μάθαμε με οπαδούς και των δύο ομάδων!

«Τι ωραία! Άλλες εποχές» ήταν η πρώτη αντίδρασή μας με θύμησες από κατάμεστα γήπεδα κιτρινόμαυρο από τη μία και ασπρόμαυρο από την άλλη πλευρά της εξέδρας. Τι στιγμές! Η συνέχεια είχε και Ξάνθη-Παναθηναϊκό. Χίλια κομμάτια για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που πήγαν πριν από ένα μήνα στο Περιστέρι, χωρίς όμως να τους δοθούν εισιτήρια για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Στη σύσκεψη ασφαλείας της Παρασκευής για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης η μπίλια έκατσε στο κιτρινόμαυρο και πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ θα απογοητεύτηκαν, ίσως κι εμείς που φανταζόμασταν στιγμές άλλων εποχών. Μα για σταθείτε; Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

Είμαστε έτοιμοι για γήπεδα χωρίς συρματοπλέγματα και με οπαδούς των δύο ομάδων; Η απάντηση δυστυχώς είναι μία: ΟΧΙ!

Αποκαρδιωτικό ή όχι, αυτή είναι η αλήθεια.

Όσο στο ποδόσφαιρό μας υπάρχουν επιτροπές που παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις, που χαϊδεύουν αυτιά.

΄Οσο στο ποδόσφαιρό μας υπάρχει ατιμωρησία.

Όσο στο ποδόσφαιρό μας την πληρώνουν τα μικρά ψάρια και οι καρχαρίες δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας απλώς μόνο μικρές παραχωρήσεις.

Όσο στην κοινωνία γίνονται μάχες σώμα με σώμα των απεργών με τα ΜΑΤ.

Όσο συνεχίζεται η εξόντωση του λαού μέσω φοροεισπρακτικών μέτρων, καλό θα ήταν οι οπαδοί να βλέπουν την ομάδα μόνο στο δικό τους σπίτι και τα εκτός έδρας ματς από την τηλεόραση… Ή να μετακινούνται για τα ψώνια τους, τις βόλτες ή άλλους προσωπικούς λόγους, όχι όμως για να δούν σε ξένο... χωράφι την ομάδα τους!

Θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο λαός και τα εισπρακτικά μέτρα. Μα το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και ο κόσμος μπορεί να θέλει να πάει να το παρακολουθήσει για να ξεχαστεί όμως μπορεί και να ξεσπάσει εκεί! Ειδικά, αν έχει απέναντί του, ομάδες περιφρούρησης ή θερμοκέφαλους οπαδούς του αντίπαλου συλλόγου!

Μπορούμε να πάμε βήμα-βήμα σε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως χρειάζεται δουλειά σε βάθος. Ο οπαδός να νιώσει ότι υπάρχει ίση μεταχείριση. Ισως κάποια στιγμή τότε και αφού έχει αλλάξει η νοοτροπία να δούμε στις εξέδρες τις εικόνες που θέλουμε. Μέχρι τότε, ας κάνουν όλοι παράγοντες, άνθρωποι του αθλητισμού και αθλητές δηλώσεις και κινήσεις που θα βοηθούν και δεν θα ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Και οι οπαδοί από την πλευρά τους, να δείξουν από τις μικρές ευκαιρίες που θα τους δοθούν (πχ όπως αυτή του ΠΑΟ στην Ξάνθη) ότι αξίζουν περισσότερα εισιτήρια. Να απομονώσουν οι ίδιοι τα ζιζάνια και να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Μια τέτοια δήλωση που βοηθάει ήταν και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μεσοβδόμαδα, μετά τα επεισόδια που είχαν κάνει οπαδοί του ΠΑΟ στον τελικό μπάσκετ με τον Ολυμπιακό: «Να ξέρετε ότι θα χαρώ να παίξουμε χωρίς οπαδούς με τον Ολυμπιακό! Αυτό θέλω. Ίσως τότε αυτή τη φορά οι μ…ες να καταλάβουν τι κακό μας κάνουνε».

 

Τελευταία Νέα