Οι φανέλες του Παναθηναϊκού (pic & vid)

Οι φανέλες του Παναθηναϊκού (pic & vid)

Γιώργος Βροντάκης
Οι φανέλες του Παναθηναϊκού (pic & vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σήμερα τη νέα του φανέλα για τη σεζόν 2011-12. Οι «πράσινοι» από την αρχή της ιστορίας τους έχουν αλλάξει δεκάδες εμφανίσεις, ξεκινώντας με χρώμα... κόκκινο!

Η πρώτη φανέλα του «τριφυλλιού» (φωτό στη photo gallery) είχε χρώμα κόκκινο, αλλά μια μέρα στο γήπεδο της οδού Πατησίων όπου έκανε προπόνηση η ομάδα, εμφανίστηκε ένας ταύρος και κυνήγησε τους παίκτες, με αποτέλεσμα η αλλαγή φανέλας να γίνει από κόκκινη σε πράσινη!

Το 1918 τοποθετήθηκε και στο μέρος της καρδιάς το τριφύλλι και παραμένει εκεί ως σήμερα, αφού είναι το έμβλημα του συλλόγου. Ο εμπνευστής του τριφυλλιού ήταν ο Μιχάλης Παπάζογλου (αθλητής και γενικός γραμματέας), ο οποίος το φορούσε στην ομάδα Χαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης όπου αγωνιζόταν.

Η νέα εμφάνιση

Οι εμφανίσεις που έχει φορέσει ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολλές και διαφορετικές. Άλλοτε έχει φορέσει με ρίγες στα πλάγια, με κάθετες ρίγες, χωρίς ρίγες. Άλλοτε σκέτο πράσινο, άλλοτε σκέτο άσπρο. Υπήραν φανέλες του Παναθηναϊκού που είχαν γιακά και άλλες που δεν είχαν. Επίσης, η φανέλα του τριφυλλιού έχει φορεθεί με μία μόνο άσπρη ρίγα στη μέση ή ακόμα και με διάφορα σχέδια στο μέσον της.

Βέβαια από το ρεπερτόριο του Παναθηναϊκού δεν λείπουν εμφανίσεις όπως η λαχανί ή η μαύρη, αλλά αυτές δεν ήταν οι πρώτες. Όσον αφορά τη νέα εμφάνιση που θα παρουσιαστεί σήμερα, έχει δύο μεγάλες λευκές κάθετες ρίγες στα άκρα της και ενδιάμεσα πολλές μικρότερες σε πάχος.

Οι χορηγοί

Η πρώτη χρονιά που ο Παναθηναϊκός έβαλε χορηγό στη φανέλα του ήταν το 1994 με τη Citroen. Ακολούθησαν η Interamerican, η Motor Oil, η Winbank, o OTE και η Cosmote. Φέτος, για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός θα διαφημίσει στη φανέλα του τον ΟΠΑΠ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιο από όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα