Μικροσκόπιο: Kώστας Λίτσιος

Gazzetta team
Μικροσκόπιο: Kώστας Λίτσιος

bet365

Η gazzella αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο τις τέσσερις εθνικές κατηγορίες της Ελλάδος, μιλώντας σε κάθε άρθρο με έναν εκπρόσωπό τους.

Στα άρθρα αυτά, σκοπός μας είναι να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές για τις υποδομές, τα προνόμια, τις δυσκολίες, τους οπαδούς, τα οικονομικά και αρκετά άλλα θέματα, έτσι όπως κλιμακώνονται ανά κατηγορία, ξεκινώντας από την Δ' ημι-επαγγελματική κατηγορία και φτάνοντας μέχρι τα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας αλλά και της διεθνούς διάκρισης.

Ο Κώστας Λίτσιος είναι γεννημένος στις 28 Απριλίου του 1989 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο το 1999 στην ομάδα Αίας Αθηνών (Γ' τοπικό) και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου περέμεινε δύο χρόνια παίζοντας στις ομάδες Εφήβων και Νέων.Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων των ΠΑΕ και αυτό του υπερ-πρωταθλητή Αθήνας. Στη συνέχεια σε ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε στον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών (Δ' Εθνική) ολοκληρώνοντας τη χρονιά με πλήρεις συμμετοχές και επιπλέον συμμετοχές στη μικτή ΕΠΣ.ΑΝ.Α, οπότε και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Τόνι Σαβέφσκι για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Εκεί αγωνίστηκε στην ομάδα Νέων, όπου παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς του, μέτρησε αρκετές συμμετοχές. Παίζει στη θέση του κεντρικού αμυντικού, του δεξιού μπάκ και του αριστερού μπάκ με την ίδια ευκολία, μια και μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια εξισου αποδοτικά. Η ομάδα της ΑΕΚ τον έδωσε δανεικό τη σεζόν 2008-2009 στη Νέα Ιωνία (Δ' Εθνική). Κατόπιν λύσεως του συμβολαίου με την ΑΕΚ και τη Νέα Ιωνία, συνέχισε να αγωνίζεται στην ομάδα του Μαρκό (Δ' Εθνική) όπου κι εκεί υπήρξε βασικό στέλεχος του ρόστερ, τερματίζοντας με μια full σεζόν στα πόδια του. Σήμερα παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία θα αγωνίζεται μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 στην ομάδα της Νέας Χιλής (Δ' Εθνική). Ο Κώστας Λίτσιος μίλησε στη gazzella για τα της κατηγορίας όπου αγωνίζεται, λίγο πριν από τη χειμερινή μεταγραφή που περιμένει σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Περίγραψέ μου το γήπεδο, τις υποδομές, το μεράκι και σε τελευταία ανάλυση τη νοοτροπία της ομάδας σου αλλά και γενικότερα της Δ' Εθνικής, μιας κατηγορίας την οποία γνωρίζεις καλά και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ...

Σε όλες τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνισθεί, οι υποδομές και τα προπονητικά ήταν αρκετά αξιοπρεπή, διότι παρείχαν ως ένα βαθμό τα δεδομένα για την επαγγελματική εξέλιξη παικτών και κατά συνέπεια ομάδος. Υπάρχει μεράκι στους παίκτες, γιατί είναι ένα βήμα πριν από το καθαρά επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γεύονται σε μικρές δόσεις τις χαρές και τις επιτυχίες. Όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές, δεν μπορεί κάποιος να επιβιώσει αποκλειστικά ασκώντας αυτό το επάγγελμα και ειδικά στις μέρες μας που η Δ' Εθνική πληρώνει μισθούς της τάξεως των 500 ευρώ κατά μέσον όρο. Η νοοτροπία της ομάδας όπου αγωνίζομαι φέτος, σαν νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία, πρώτος στόχος της είναι να παραμείνει στην κατηγορία κι απο κει και πέρα να κάνει τη διαφορά.

Υπάρχουν οπαδοί που ακολουθούν και παρακολουθούν τη Νέα Χιλή ή και γενικότερα ομάδες της Δ' Εθνικής ή μαζεύονται φίλοι, συγγενείς και γνωστοί στις κερκίδες;

Σίγουρα ο κεντρικός πυρήνας είναι οι δικοί μας άνθρωποι.Απο κει και περα επειδή ο κόσμος διψάει για θέαμα, και συγκεκριμένα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, η Νέα Χιλή είναι η μοναδική ομάδα της πόλης που αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία, αποτελεί πόλο έλξης θεατών, κάτι που εμψυχώνει πολύ τους ποδοσφαιριστές και υπερβαίνουμε εαυτόν για να τους ευχαριστήσουμε που καταβάλλουν από το υστέρημά τους εισιτήριο το οποίο θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα.

Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος μέσα στην ομάδα;

Στην ομάδα της Νέας Χιλής ήρθα για να τη βοηθήσω και να βοηθηθώ. Να τη βοηθήσω με την εμπειρία μου στη συγκεκριμένη κατηγορία, για να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει ως ομάδα και να βοηθηθώ, να ξεχωρίσω και να μεταγραφώ σε υψηλότερη κατηγορία στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εκτιμώ την ομάδα, σέβομαι ιδιαιτέρως τον προπονητή μου και καμία εμπειρία δεν πάει χαμένη. Από κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα αποκομίζεις κάτι που σε κάνει καλύτερο αθλητή.

Μέχρι σήμερα και πριν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος, ποια θεωρείς την ομορφότερη στιγμή φορώντας τη φανέλα της Νέας Χιλής;

Μόλις μετά την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα της Χιλής, μια ημέρα μετά συμμετείχα κατευθείαν στην αποστολή και έπαιξα βασικός σε έναν αγώνα όπου το αποτέλεσμα ήρθε 2-1 υπέρ μας. Αυτό ήταν για μένα η πρώτη ζεστή αγκαλιά του προπονητή μου, της διοίκησης και των συμπαικτών μου. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της απόδοσής μου και της όρεξης που είχα για να αγωνιστώ.

Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτούς που «σνομπάρουν» την Δ' Εθνική κατηγορία;

H απάντησή μου είναι ότι στην κατηγορία αυτή παίζουν πολύ καλοί παίκτες, με ψυχή και αγάπη για την μπάλα, άσχετα με το πού βρίσκονται από ατυχία πολλές φορές και επίσης πως στην Δ' Εθνική παίζουν και αθλητές που έχουν αγωνιστεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο λόγω συγκυριών. Εγώ προσωπικά δεν σνομπάρω κανέναν, γιατί πίσω από εμάς υπάρχουν άλλες τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες, οι οποίες ανέδειξαν πολλά από τα αστέρια της σημερινής Σούπερ Λίγκας. Για όλους υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Το θέμα δεν είναι από πού ξεκινάς, το θέμα είναι πού και πώς θα τερματίσεις.

 

Τελευταία Νέα